![]() |
|
UPC vstup na cudzí pozemokSťažoval sa mi priateľ, nie je majiteľ pozemku kde býva. Už v apríli obdržali list od UPC, že od mája premiestnia vysielanie na Thor, odpísal im že z nového smeru nemá možnosť príjmu a nakoľko mu skončila viazanosť na 24 mesiacov, tak mu odpísali, že ak nezaplatí ďalšiu faktúru, tak to budú považovať za ukončenie zmluvy. No faktúry chodia naďalej a už aj upomienky na 70 €, napriek tomu že písomne oznámili od mája zmenu podmienok príjmu. Trvajú na vstupe na pozemok. Majiteľ pozemku ale so vstupom nesúhlasí, lebo ten nie je vo zmluvnom vzťahu s UPC. Ani policajt nemôže vstúpiť na cudzí pozemok na nejakú obhliadku bez súhlasu na domovú prehliadku !!! Aký je Váš názor? |
fortis
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokPresne tak ako píšeš. Môžu pozrieť z dialky,alebo dalekohladom. R^ :8) |
fsat
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 738 |
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokPosunoval bych opatrne,UPC je operator elektronickych komunikaci a je potreba si radne vylozit smlouvy,nebot je to vzorny exemplar soudruzskeho molochu (par schopnych synku-techniku,kteri si delaji erudovane svoji praci to nevytrhne) ,zejmena nekteri manageri musi byti uuklizeni do blazince.Tedy existuje smlouva,existuje zakon o elektronickych komunikacich (kdy za urcitych okolnosti ma operator pravo vstupovat na cizi pozemky...),aby z toho nakonec nebyla kopa vyhozenych EURO. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokMontér UPC není pracovníkem např. Telefonicy O2 s patřičným průkazem a oprávněním a taktéž v tomto případě neudržuje žádné veřejně-prospěšné telekomunikační zařízení. Proto na pozemku bez souhlasu majitele nemá co dělat a klidně si na něho můžeš zavolat policajta. Co je obsahem smlouvy mezi dotyčným a UPC nehodnotím-nečetl jsem...zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
Re: hdpeNo, ale je tu skutočnosť, že zmluvu má môj priateľ, ktorý nie je majiteľom pozemku. Majiteľ pozemku nie je zmluvným partnerom UPC a ten nesúhlasí so vstupom na svoj pozemok a premiestnením satelitu na iné vhodné miesto mimo časti obývanej mojím priateľom. Z tejto časti ale nie je možné prijímať Thor. To je to isté, ak správca panelového domu zakáže sprístupniť technikom UPC za rovnakým účelom vstup na strechu. Kto zaplatí vzniknutú škodu, ak začne strecha zatekať? Podľa mňa je to dostatočný dôvod na ukončenie zmluvy? |
fortis
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokChlapi je to zamotane,nechme vyklad soudruhum JUDr.Reknu zase tak,abonent UPC ma nejen smlouvu,ale i zarizeni elektronickych komunikaci (trebas prijimac,parabolu,konvertor) ,ktere je v poruse.Operator predpoklada,ze abonent se pokud nemovitost nepatri jemu,dohodl nejak s majitelem nemovitosti a pozemku (nejlepe pisemne) a tedy vzniklo jakesi vecne bremeno.Pokud nad tim budeme badat ,skoncime v blazinci - za plat aspon ombudsmana tam skoncin rad a pravni vzdelani si po uklidneni situace doplnim samozrejme v Plzni. |
hdpe
![]() |
|
Re: hdpeTak teraz mi to už nedá, jednoducho abonent podpísal akciovú zmluvu s viazanosťou na 24 mesiacov, ktorá skončila. Nepotreboval žiadnu zmluvu o bremene s majiteľom pozemku, lebo Astru 19E prijímal z časti ktorú obýva. Spoločnosť UPC trvá na pokračovaní zmluvy napriek tomu, že zmenili podmienky príjmu premiestnením vysielania na Thor a abonent nemá možnosť premiestniť parabolu. Dožadujú sa prístupu na pozemok človeka, ktorý nie je zmluvným partnerom spoločnosti UPC, ten ich tam nepustí, lebo nemá prečo a spoločnosť UPC trvá na zmluve ktorú porušili premiestnením vysielania a zmluva je po viazanosti. |
fortis
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokZdar,z logiky takto formulovane veci by to bylo zrejme,ze UPC nemuze a nesmi nic.Potvrdit,nebo vyvratit to vsak muze pouze soud.Ako kedysi hovoril Dunaj - "s tele(nevhodné slovo)mi komunikuje iba cez dymove signaly,ked na zahrade pali burinu :)". (mel tim tehdy na mysli tusim T-mobile ,Telekom),bohuzel pro mnohe z nas po osobnich zkusenostech bude nutne asi rejstrik rozsirit:). |
hdpe
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemok1. Nechápu, co tu řešíte, když vypršela vázanost smlouvy. To ji pak nemůže vypovědět bezdůvodně?2. Jsou zákony "nadřazené" a "podřazené" (nenapadá mě teď lepší přirovnání), např - Ústava - zákon - vyhláška. Každopádně nějaká smlouva s UPC nevychází z ústavy, jako třeba vlastnické právo nebo právo na ochranu soukromí. Takže pokud tam nebude smrdět mrtvola nebo nebude důvodné podezření, že tam došlo nebo dochází k páchání Tč, tak ti tam nemůže vlézt ani policista, natož nějaký nádražák s tramvajenkou od UPC. Jsou stavy, kdy jednání vylučuje protiprávnost. A to je nutná obrana a krajní nouze. Mezi nimi jsou dva zásadní rozdíly. Při nutné obraně již odvracím započatý útok, při kterém následky mého bránění mohou být vyšší, než následek, který na první pohled hrozil. Povaha mého bránění může být účinnější, než povaha útoku. (vytáhl nůž nebo již bodl - zastřelím pistolí). Při krajní nouzi odvracím teprve hrozící nebezpečí a následky tohoto jednání nesmí převýšit následky které hrozily. Jednoduchý příklad, žena začne rodit, přiběhne za mnou na zahradu, neběžím domů pro doklady, ale sedám do auta a vezu ji do nemocnice. To, že jsem spáchal přestupek porušením zákona o provozu na pozemních komunikacích, za který mi hrozila max. pokuta je nižší, než to, že jsem odvrátil nebezpečí újmy na životu nebo zdraví. Tím chci říct jen jedno. Že následky porušení smlouvy např. s UPC, které se trestají max. jejím vypovězením či pokutou, jsou menší, než že by se vám někdo např. vloupáním (překonáním překážky) dostal na soukromý pozemek, které se může trestat odnětím svobody. @fortis, nemusíš mi věřit, dělal jsem to pouze 12let a už trochu pozapomněl, ale já bych ho poslal někam.. ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokno ono sa ešte z ASTRY 19,2 E vysiela a nejaký ten týždeň vysielať bude, takže možno nebolo treba do ukončenia viazanosti parabolu prestavovať. Tým by sa splnila viazanosť a nemuselo sa pokračovať v odbere služby. UPC posielá " technikov " na presmerovanie paraboly na novú pozíciu. Píšeš , že nemáš možnosť príjmu z Thoru. Pozvi tecnika od UPC na návštevu / nepredpokladám, že všetky návštevy ktoré ku Tebe idú sú odsúhlasené majiteľom pozemku / a pokiaľ máš pravdu a nedá sa príjem zrealizovať " technik " vypíše protokol a Zmluva bude zrušena bez postihu a sankcií. Pokiaľ klameš a príjem je možný - iba chceš zrušiť zmluvu - potom sa dohodni z " technikom " nech príjem nieje možný. V podstate nerozumiem ani dobre o čo pritelovi ide. Teraz som čítal, že nemá už viazanosť. Dotaz je celý rozporuplný.nikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku
|
pepiino
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 356 |
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokMožná jsem ještě pro vysvětlení mohl dodat, že pokud na té zahradě budu grilovat a už budu mít dvě promile v krvi(což se zase nestává tak často :) ), tak ji tam samozřejmě nemohu zavézt, páč bych mohl po cestě sejmout víc lidí, než kdyby mi ženská na místě lehla..fuj, to je hnusný, co?Prostě ji zavolám sanitku. :))) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@pepiinoPřesně tak.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokA ono přijede jen osobní auto bez doktora a ještě pozdě. Pokud někde neuvízne či nenabourá. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Tomik535Asi by nakonec záleželo na tom, jak moc by byla při porodu na zahradě v ohrožení života..., jinak souhlas. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokJde samozřejmě i to malé..jinak jasně, je to vždy na posouzení. Hlavně se ze všech těch paragrafů a nařízení nepos.rat a použít jen trochu toho selského..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: UPC vstup na cudzí pozemokpřesně tak R^ |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
![]() |