Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

vystavene zbozi

nazdar chlapi,tak me napadla v diskuzi jedna otazka co a kam odchazi zbozi z prodejen ktere bezi na prodejne jako predvadeci a maji nekolik hodin provozu a jestli by ji nekdo z vas byl ochoten koupit a jak by se to promitlo v zaruce protoze vim ze ze zaruky ubere prodejce klidne rok a pul byl by tu nekdo z vas ochoten na takovou nabidku pristoupit kdyz by se zkratila zarucni doba na pul roku a cena by byla o nekolik tisic levnejsi nebo naopak by jste se tomu obloukem teto nabidky vyhnuli :8)

nella
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE:vystavene zbozi

pouzity tovar nekupujem, nie ze by mu po technickej stranke nieco bolo, ale je to vacsinou za(nevhodné slovo)ne, a "zapatlane" od x-desiatok ludi...

nech sa dari, ahoj ;)

ps: ak chcem usetrit neaku tu korunu, tak sondujem cez google, kde su lepsie ceny...

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Zboží se zárukou

kratší než dva roky nelze prodat. Prodejce mi musí dát záruku dva roky. Jinou variantu zákon nedovoluje.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: vystavene zbozi

Já bych se tomu naopak nevyhnul ale samozřejmě to záleží na ceně !!! v tomto případě je to rozhodující a priorita

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

mrknete

bavili jsme se o tomto produktu

http://www.multicentrum.cz/index.php?show=product&id=99541

nella

Pokud sníží jakost, může snížit délku záruky, např. na 1 rok.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Enik:

Zboží se dá prodat jako tzv. komisní, viz Občanský zákoník, § 619, bod 3:

"Jde-li o věci použité, neodpovídá prodávající za vady odpovídající míře používání nebo opotřebení, které měla věc při převzetí kupujícím."

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

nella

Co vaříš dneska k obědu?Toto je otázka do pranice,koupíš předváděcí auto cca najetých 3000km se slevou řekněme 70000kč? A jestli někdo ubere záruku tak ať si to strčí někam,dobrý prodejce to neudělá,a u některých přijímačů jde zjistit kolik "má najeto hodin provozu".Takže záleží na okolnostech-klidně koupím ale ne nadarmo se říká: levně koupit draze koupit. R^ :

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

nejedna se jen o tuto plazmu myslel jsem vseobecne kam putuje to zbozi vzdyd na prodejnach ho je halda jde to do likvidace nebo se prodava jako tato nabidka ale na netu prodej techto predvadecich produktu neni tak kam to jde ,zabali to a prodaj jako novy?

nella

Třeba tyto věci dávají sociálně slabým/cikánům/,ty takové věcičky mívají. :laughing:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

To je ovšem nesmysl.

Do takového kšeftu bych rozhodně nešel. Pokud má televizor naběhaných nějakých 200hod, tak je v podstatě naprosto nová. Takovým televizorům se říká, že jsou "zahořené." Snižovat kvůli tomu cenu o cca 4000,- Kč, a zkracovat záruku na 1/4 je tedy nesmysl. Podle mého soudu je prohlášení prodejce nepravdivé. V opačném případě by neměl důvod zkracovat záruku. Doba poskytované záruky je známkou jisté serióznosti. Pokud tedy je možné záruku poskytnout, tak ji prodejce poskytne. V tomto případě má prodejce evidentně obavy z možné závady, proto tak radikálně zkrátil záruku. Jelikož záruční doba běží od okamžiku prodeje, není opět důvod ji krátit. Dodavatel krátí záruku až v případě, že zboží leží na prodejně několik měsíců. V tomto případě prostě nabídce a uvedeným údajům prodejce nevěřím!!!

Enik

ta ekologicka likvidace by byla asi nakladna ,tak to asi zabali a nekdo z nas teda ,,laiku,,, jako su ja na to cucime a chlubime se susedum jaku mame novu telku :)))

nella

meřát hodiny provozu neumim a myslim ze je nas vicero ,takze urco to balijo jako nove

nella

takoveto zbozi se prodava na aukcich, nabizi se skolam, nemocnicim apod pokud ho neudas jde urcita cast dodavateli z5
Enik
Tve uvahy jsou logicke ale vubec nemas paru o tom jak to ve ksefte chodi to ze prodejce ma rozbehlou TV o 3-4litry levnejsi jak krabicovou je zcela normalni a hlavne jde o to prodat. Jinak by neprodal. Delal jsem technika v OKAY a dalo by se rici, ze na 8 prodanych TV je "jedna zdarma"

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

gunter

OKAY elektro nemůžeš brát jako příklad. Pokud by tomu bylo jak říkáš, tak by ten obchod nemohl fungovat. Jenže OKAY je pračka peněz, takže tam jde veškerá obchodnická politika mimo realitu. Marže na tomto zboží nejsou tak velké, aby prodejce mohl prodávat pod cenou nebo rozdávat televizory zadarmo.

Enik

Enik

Napr. TV Sony Bravia jsme kupovali v Polsku nakupka 10tisic, prodej 15tisic, staci?! Co tady nechapes jiny trh jine penize ja tady nenakupu skoro vubec nevyplati se to, navic se dohadovat s Cechackama o cene Rv naposledy jsem v PL koupil privesny vozik za auto Agados v cesku 15tisic v PL 12tisic...atd.
Jen tak pro info zkuseny technik s profi pristrojem Ti namontuje parabolu s 1lnb a naladenim tuneru za 100PLN-tedy 650,-Kč

gunter

gunter

Pak se tím ale vysvětluje ta snaha o zkrácení záruky. Zboží pořízené tímto způsobem je samozřejmě nekryté zárukou dodavatele.

Enik

gunter

V Okay jsem dělal vedoucího prodejny, než jsem z téhle šaškárny utekl. Prodavač v případě vystaveného zboží mohl nabídnout slevu 300 - 500 Kč,kterou jsem musel schválit, žádným školám a tak nic nešlo. Nebo opíjel zákazníka větou o zahoření, což bylo časté. Jinak se nakupovaly šmejdy, který nikdo neměl v prodeji, aby se nemuselo cenově válčit. Zkrácení záruky nepřipadalo v úvahu, vždy šla k tíži prodejce - přeci někomu nebudu nabízet zboží a řeknu mu -dám Vám jen rok záruku, už to tu leží 16 měsíců a nikdo to nechce.....Radši prodám vystavenou a vybalím nový kus...o co jde...

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf

wolf

V Okay jsem delal v roce 2002 nebo 2003 servisáka na velkoskladu, tehdy to fungovalo jak jsem napsal, nebavím se o maloobchodu ale o centrále. Bylo úkolem regionálních manažerů jak a kam nabízí "ležaté" zboží. Maloobchod tuhle branži neutáhne, je třeba pracovat v terénu, podbízet se firmám, školám, nemocnicím, domovům důchodců apod. Tito zákazníci pro 10 televizí na prodejnu nepříjdou. Na prodejně se cenová politika netvoří.

gunter

většina vystavenýho zboží se prodá normálně jako nové, menší obchody vybalujou televize do regálů a pak je prodaj a vybalí zase další. 2x jsem si u experta kupoval telku a jednou to byl poslední kus, tak šla z regálu a podruhý mi chtěli dát zabalenou a já si vyžádal tu z regálu, takzvaně zahořenou. Samozřejmě vše s plnou zárukou, ale i cenou. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Letos jsem kupoval plazmu Pan.a prodavač říká,že už má jen tu vystavenou,tak říkám že ji nechci tak z něj vylezlo,že je ve skladě ještě jedna prý zamluvená.Někam volal a pak ji dotáhl.No zabaleny se mě to zdálo origo ale to dnes neni problém. :-/

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

To, že je někde něco na prodejně vystavené mne zas tak netrápí. Mohu si to prohlédnout, vyzkoušet a pak se rozhodnout.
Zajímalo by mne ale, kam jde zboží z internetových obchodů, kde ho zákazník může do čtrnácti dnů bez udání důvodu vrátit. Je to zboží, které absolvovalo minimálně 2 cesty PPLkem navíc, někdo ho doma rozbalil, kdovíco s ním dělal a pak ho zase poslal zpátky. V E-shopu ho pak nejspíš vypucují, přebalí a nadělí někomu dalšímu. Nebo je to jinak?

petr71
Registrace: 6/2006

re:vystavene zbozi

zdravim, no moje sestra pred nedavnem koupila pracku,kterou prodaval nejakej maloobchod na aukru. byla tam skoro polovicni cena a jen rocni zaruka. pracka mela skrabanec na vrchnim vyku od prvni prepravy k prvnimu kupujicimu,,ten ji nechtel tak sla do prodeje druhym pokusem. asi zde nejaka moznost je ,,zakonna,, kdyz to prodejci pouzivaji. kazdopadne si myslim,ze prijde doba kdy i v cesku bude zarucni doba jen jeden rok a dalsi roky budou za priplatek.. lepe se to prodava kdyz je cena nekde jinde. uz jsem videl dost laptopu koupenych v UK prodavanych v cesku s rocni zarukou,ze?

john1
Registrace: 7/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra