Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

CTHD

Zdravím,pořád mám problém s příjmem CTHD ze Skylinku. Příjem se stále nepravidelně zasekává, doufal jsem, že po změně tranporderu se problém vyřeší. Ostatní HD programy jak ze Skylinku nebo i volné jsou bezproblémové. Topfield TF7700HSCI, modul easy.TV, karta skylink. Má někdo stejné problémy nebo jsem v tom sám? Dík za odpovědi.

lubo
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: CTHD

Tyto problemy maji prakticky vsichni majitele techto pristroju, modul ma maly vliv. Je zapotrebi si stezovat u CT proc nedodrzeli svuj slib a vysilaji stale ve stare norme DVB-S. Zrejme to danovi poplatnici zaplati.

Pristroji tedy nic neni, pouze "nema rad" HD vysilani v norme DVB-S/MPEG-4. Vsechny normalni HD stanice vysilaji v norme DVB-S2/MPEG-4! Tedy na reklamaci pristroje to neni, tohle nikdo nemuze uznat. Pokud se obratis na oficialniho zastupce Topfieldu u nas, tak ti reknou ze je to rukama a nebudou se s tebou bavit vubec.

Kazen a poradek je to hlavni!

007
Registrace: 10/2004

"Pristroji tedy nic neni, pouze "nema rad" HD vysilani v norme DVB-S/MPEG-4. Vsechny normalni HD stanice vysilaji v norme DVB-S2/MPEG-4!" - Bravo!

Přístroji nic neni, ale přesto CTHD v DVB-S normě nezkousne.
Norma DVB-S normálně bez problémů umožnuje přenášet datový obsah v MPEG4.
Topfield TF7700HSCI je jednoduše krám, kterej chválí akorát tupci v časopisech S&V a pod.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

já problém u CT HD nepozoruji , DM500HD , Skylink

Dukan
Registrace: 11/2009

Ona totiž nic jako norma DVB-S2/MPEG4 neexistuje! DVB-S/S2 je typ modulace a MPEG4 je komprese. Nijak spolu nesouvisí a pokud přijímač neumí DVB-S, kterýžto je o mnoho jednodušší na demodulaci, tak to bude asi křáp :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

Taky nemám problém u ČT HD SatElita 2000HD :8)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Je to tak :O Na všech krámech to hraje jen topfield neví vo co de.

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Pokud ma CT v poradku parametry DVB vysilani,musi to chodit.Tudiz analyzovat transportni tok.
Vyrobce (prodejce),ktery deklaruje prijem norem v pristroji,se tezko vymluvi z odpovednosti,jsem tedy zvedav na synky z Topfieldu,aby jasne deklarovali kdo a co ma v rukach.Pripoustim,ze CT zvolila neoptimalni reseni.

hdpe
Registrace: 11/2007

David

Řekl bych, že to je takto:

Norma je DVB-S, S2, T, T2
Modulace - QPSK, 8PSK, QAM
Komprese - MPEG
TF7700HSCI - Sráč s velkým S.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Problem je pouze u uvedeneho modelu Topfieldu!! Nerekl bych ze je to krap, ve sve dobe se prodalo jich vagony a to jeste CT HD zadne nevysilalo, takze ani vyrobce to nemohl ovlivnit. Jiste terminy modulace, komprese atd ano tak to ma byt, pouzil jsem to jen zjednodusene pro obycejne lidi tak sorry ze si dovoluju pouzivat zjednodusene terminy.

Vetsinu zakaniku, ale nezajimaji slovicka, ale kde je problem a ten je v soucasne dobe ten, ze tento model se jiz nevyrabi a jeho podpora je ze strany vyrobce nulova a zastupce Topfieldu v CR ma jine starosti ... a CT vysila tak jak vysila, tedy draho a my to platime ...

007

saxon

ano, a to -S v sobě zahrnuje pouze QPSK a -S2 navíc 8PSK, 16APSK a 32APSK. Pokud tedy přijímač neumí tu jednodušší modulaci, pak nechápu jak to může někdo prodávat resp. vyrábět. Co je v ní namodulované už je jedno, jestli je to SD/HD, MPEG2/MPEG4... atd...

Čekal bych, že nějaký přjímač může mít problém při kombinaci nejnáročnější, ale při kombinaci s DVB-S/QPSK nechápu jak to může nezvládat :-D To je jako by auto umělo jezdit 100-200km/h ale pod 100 jet neumělo...

davidkriz

007

proč se mi to tu zjevuje 2x??? :D

Aniž bych chtěl poučovat, tak jen můžu doporučit: nezjednodušovat! Zjednodušování je cesta do pekel, pokud někdo komu je vysvětlováno není schopen pochopit tuto problematiku, má smůlu. Ale jak se začne takto zjednodušovat, začne v tom být hokej a pak vznikají věci jako poslední roky oblíbené "MPEG4=HD"...nesmysl.

davidkriz

Kua zase jsem toho dnes tolik nevypil abych viděl dvakrát. :laughing:

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

opakovani matka moudrosti ;)

milanm
Registrace: 3/2006

nevim proc tve prispevky jsou vzdy 2x, napis na redakce@parabola.cz a nahlas tento problem, muze to byt pouzitym OS a net prohlizecem ..

nevim zda si uvedeny pristroj mel, proste je to fakt, ktery se nedal odchytit, protoze v dobe zahajeni projede to proste nebylo na cem vyzkouset, FW uz se upravoval a moc to nepomohlo, navic je tento jev velmi nepravidelny, v urcitem case to zlobi vice, nekde mene, jako kdyby ten stream nebyl uplne standardni a Topfield na to negativne reaguje, novy nastupce tohoto modelu Topfield 2010 tento problem nema ...

pravne co je uvedene v navodu, je tam napsane ze prijimac musi spravne dekodovat vsechny kanaly na celem orbitu, to tam jiste uvedeno neni a druha vec proc Nova HD distribuovana Mediavisionem je ok, to je trochu divne ne ...

007

TOPFIELD 7700HSCI

Problémy s příjmem ČT HD jsem měl po celou dobu co jsem tenhle přístroj vlastnil měnil jsem moduly, poslal ho do servisu kde mi sdělili že vina je na straně ČT, tak jsem se naštval přístroj prodal v bazaru a koupil Technisat HD8 a naprostá spokojenost kvalitní obraz bez jakýchkoliv problému, každopádně topfield si s ČT HD nerozumí .

stan2
Registrace: 2/2010

No, Vantage bez problémů, Kaony (což přiznám že nejsou žádná děla)také bez problémů.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Čerep opticum 9500 No Problem R^ :)))

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

zatracovaná Ariva 200HD a kein Problem R^

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Arion 8000HDCI

rok výroby 1945 taky kein problém :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

re :

ČT HD běží jak má,jinde problémy nejsou.Ještě,že mě Topfieldy nikdy pořádně nesedly a tak jsem se soustředil na HF řadu Fergusonu.Pak Mascom a nyní Kathrein,škoda,že podobný vývoj není u více prodejců.Mě už Topfield nemůže překvapit 7700=propadák,7710 také o ničem,žije si svůj život.6000cr=ještě,že jsem ho zavčas zarazil v prodeji,i tak no.1 v reklamacích.Jen by mě zajímalo,když si u vás někdo tu 7700 bude kupovat,neboť je tam stále na krámě,zda ho vaši hoši upozorní,co to je zač.Jinak ten starší chlapík co sedí napravo je dobrej,ten kluk uprostřed je také fajn,ale co ten mistr po jeho levici?Stánek Topfieldu na setkání partnerů Skylinku jsem obloukem obcházel.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Jo, tak TF to je vůbec dáreček, No1 v reklamacích.
Dneska 3ks TF6000CR, ještě že mám zásoby kondíků. Ty dnešní to skoro stihly do konce záruky - zbývalo jim 14 dní.
ČT HD na TF7700 je kapitolka sama o sobě.

J a
Registrace: 7/2005

Nevím, jestli TF7700HSCI je stejný model jako TF7700HDPVR.
Na stránkách AAF je Enigma dvojka pro TF7700HDPVR a to by mohlo v tomto případě pomoct. V případě Kathreina UFS910 je E2 podstatné zlepšení ve stabilitě HD programů. Zkus to tam narvat do flešky nebo na USB přes Baryho Allena. Třeba to pomůže.

Judas
Registrace: 9/2007

Ten stroj bych úplně nezatracoval,s novým firmware,modulem smit a starou crw kartou, nemám zatím stížnosti a přístroje fungujou.
6000 Cr jsem sice neprodával,ale je radost je opravovat,když vyschnou 4 kondenzátory a nic se nezničí! To u Mascoma,Homecasta,či Stronga spolehlivě zdroj odpráskne buď RGB switch, či jiné IO,propálý se deska a stroj putuje rovnou do recyklace!

7710 HSCI nástupci SBP 2010 či nejnovější SBI 2050 jsou podstatně rychlejší a problémy s nima zatím nejsou žádné;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

SAMOZŘEJMĚ že je to přijimačem.
Musí chodit jakákoliv kombinace DVB-S/DVB-S2, SD/HD, MPEG2/MPEG4!

Nikde není napsáno, že se pro HD musí použít MPEG4, nebo DVB-S2 a podobně.

Martin79
Registrace: 7/2008

Dneska 3ks TF6000CR, ještě že mám zásoby kondíků.

Je to fakt nejsnadnější oprava zdroje ze všech satů.
Když tam nacpeš Hitano Low ESR, tak ty kondy ten saťák přežijou. Vem to ale z druhé strany - 10 let stará Nokia 9800 denně v provozu stále bez závad.

Judas
Registrace: 9/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra