Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 transpondér)

Vzhledem k množícím se diskusním vláknům, e-mailům a telefonátům bylo usouzeno, že je potřeba založit a dočasně přišpendlit toto diskusní vlákno, které je určené pro nahlášení problémů s příjmem programů z DVB-S2 transpondéru.

Takže otázka zní: Máte problémy s naladěním, dekódováním či uložením programů z DVB-S2 kapacity Skylink? Pokud ano, uveďte co nejvíce informací, ať se problém rychle vyřeší (přijímač / televizor, model, modul).

Známé problémy:

* Televizory Panasonic mají po změně parametrů problémy.
* Muzika CS má závadu v distribučním signálu (prohozené půlsnímky)

Jak naladit / přeladit Váš set top box / televizor:

https://www.parabola.cz/clanky/4072/skylink-koncem-zari-zmeni-parametry-dvb-s2-transponderu/ .

Díky všem, kdo se průzkumu zúčastní a pomůže v řešení problému.

Uvidíme, uslyšíme :) Snad :)

redakce
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [ 25 ] 26 27 28
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 686
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problémy na platformě Skylink (DVB-S2 tran...

Reklama na Google translator?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

co to to?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Na účet gorefan píší:
losparabo píše:
ty si akcionar Irdeta, ze si taky spokojny ked prajes, aby UNI citacky nesli? Alebo sa len davas srihat aj ked si uz raz ostrihany?
Tebe je Octagon 1018, alebo DM 800 sunt?
Herre píše:
Ty vole, přemejšlim, jestli budu mít dřív osypky z gorefana, ......

Připojuji se. Už mne naštval několikrát. Nic ověřeno, jen kecy, kecy.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Nejsem postižený touto kauzou, takže je to trochu OT, ale napadá mě pár otázek, pokud je pravdou to o datovémm toku.
1. Jak je možné, že stanice vysílá mimo specifikaci.
2. Proč, když je jasné kde je problém, datový tok prostě nesníží. Máme dvě možnosti - buď nemohou, nebo nechtějí.
Pokud nemohou, vysílají asi na technice která to neumoňuje. Jak je to možné, když jde o vysílání s proměnlivým datovým tokem je záhadou. Pokud mohou a nechtějí, není jasné vůbec nic.

skydedek
Registrace: 8/2010

Já zase postiženej jsem (Panasonic TX-P46G15E) :-(
Taky to nechápu jak mohou, ale evidentně jim to nevadí a vesele to smaží dál. Jak už to tu někdo psal, v Evropě vysílá mnoho platforem na podobných parametrech a BEZ PROBLÉMŮ i s přijímači Panasonic. Něco mi říká, že problém bude trochu jinde než u příjímače...

Martincca
Registrace: 9/2010

Největší sranda je, jak to vlastně celé vzniklo... Ne, nechci házet špínu na Skylink, doteď fungoval velmi spolehlivě, ale zaráží mě jejich ego a arogance, při prvním náznaku problému. Celé je to podle mě o naprosto nedostatečné interakci s klientem, protože kdyby se opravdu zajímali o to, co zákazník chce, tak by asi zjistili, že rozšíření nabídky o jeden HD monoskop, hudební kanál na úrovni rádia Impuls a pěčko pro 96+4% populace, nebude pro drtivou většinu zákazníků nijak zajímavé. A to nemluvím o tom, kolik potíží tahle změna způsobila...OK, když už je Skylink ten hodný, ale nepochopený, jak se snaží prezentovat, tak měl po zjištění jakýchkoli a pro některé z nás dost možná dlouhodobějších potíží okamžitě učinit krok zpět a pozdržet úpravy až do vyřešení všech potíží. Tak bych viděl chování firmy na úrovni. Místo toho jen hřeší na svou slušnou pozici na našem miniaturním trhu a spoléhají na to, že lidé nebudou měnit providera ze dne na den a tak odliv zákazníků nebude tak výrazný..

Herrer
Registrace: 3/2010

@Herrer, ano i takhle by se to dalo pochopit. Ale je tu ještě jedna věc. Naprosté většině ta změna neublížila a už mají přeladěno. Některým samo, někteří se to naučili, některým to udělala firma, prostě byly kvůli tomu určité komplikace. Je tedy těžké se kvůli určité skupině v naprosté menšině vracet zpět, celou tuto proceduru absolvovat zpět, vymyslet a zařídit to jinak a pak třeba zase znova přelaďovat.
Navíc, pokud to pro Skylink nebude ekonomicky příznivější.
:(( To jen tak, jako že na tu druhou stranu mince.. ;)

Tomik535

Tomik

Ale jo, svou logiku to má, ale mě spíš přijde, že je pes zakopán v tom, že je zájmem Skylinku okamžitě využít např. nový balík CS (rozuměj mít z něho příjmy) a i proto ten nezájem cokoli vracet. Ano, další přelaďování přijímačů by bylo jistě otravné, ale zas by to byl jediný postih, který by ty, kterým vše funguje zasáhl. Jinak by měli k dispozici jen to, co měli k dispozici doposud. Jinak se nemůžu ubránit dojmu, že pokud Skylink jasně a viditelně neuvádí hardware, za jehož funkčnost ručí, tak by měl před plánovanou změnou provést důkladné testy. Proč bychom jinak při uzavírání smluv uváděli, jaký typ přijímačů budeme používat? Naprosto chápu, že je pro ně lepší kombinace spokojené většiny a do ruda rozpálené menšiny, než pouhým znovupřelaďováním lehce frustrované kompletní klientely. To by jistě jejich mediálnímu obrazu uškodilo víc.

Herrer

Tomik

Ale jo, svou logiku to má, ale mě spíš přijde, že je pes zakopán v tom, že je zájmem Skylinku okamžitě využít např. nový balík CS (rozuměj mít z něho příjmy) a i proto ten nezájem cokoli vracet. Ano, další přelaďování přijímačů by bylo jistě otravné, ale zas by to byl jediný postih, který by ty, kterým vše funguje zasáhl. Jinak by měli k dispozici jen to, co měli k dispozici doposud. Jinak se nemůžu ubránit dojmu, že pokud Skylink jasně a viditelně neuvádí hardware, za jehož funkčnost ručí, tak by měl před plánovanou změnou provést důkladné testy. Proč bychom jinak při uzavírání smluv uváděli, jaký typ přijímačů budeme používat? Naprosto chápu, že je pro ně lepší kombinace spokojené většiny a do ruda rozpálené menšiny, než pouhým znovupřelaďováním lehce frustrované kompletní klientely. To by jistě jejich mediálnímu obrazu uškodilo víc. No snad se z toho alespoň poučí do budoucna...

Herrer

Omlouvám se za double, píšu z mobilu, protože nám nejde proud:-D A běda jestli za to může Skylink!;-)

Herrer

Postihla by je nejspíš i nižší kvalita min. dvou programů z cs balíku(pokud nepočítám Doku, které tam předtím bylo), pokud by nebyly na tom S2tp.
Jinak s tebou souhlasím, že to možná mohli otestovat důkladněji. Ale rozmanitost trhu je vysoká a těžko je obviňovat z toho, že nevyzkoušeli všechny typy a ročníky se všemi možnými řadami výrobních čísel.. :((

Skylink přece nemůže ručit za HW, který neprodává. Max. za ten, který konkrétně (ne všeobecně, jako třeba CW) doporučuje. A tam se jim to zdá se vyšlo.
Jestli se poučí do budoucna, nevím. Ahoj

Tomik535

Herrer

Suhlasim s tebou. Ak by to Skylink tusil, rozhodovanie o novej konstelacii TP by mozno bolo ine. Na druhej strane, vsetko zle je na nieco dobre. Ak budeme mat stastie, opravi sa to novym FW a budemem mat kompatibilnejsie prijimace. Nadej umiera posledna:-)

dunaj
Registrace: 8/2009

dunaj

jj, taky pořád věřím. Jen jsem zvědav, jak dlouho to Panasonicu potrvá a jak bude ta úprava probíhat v praxi. Ono vývoj novýho FW stojí celkem dost peněz, teda pokud nebude stačit jen nějaká modifikace toho funkčního...

Herrer

No ja sa cudujem,

ze ten FW neupgrejdovali uz davno. Ked som to kupil tak som naivne spisal vsetky chyby a poslal som im to, ako som zvyknuty z inych znaciek. A tych chyb je tam teda dost, od preklepov v hlaskach, cez EPG, nelogicke sipky az po blokovanie tunerov.
Viem sa v tom rypat cez ovladac aj to exportovat na kartu a zase spat importovat. V podstate s tym viem urobit vselico, ale nemozem nic, lebo nemam zdrojovy kod.
No ale velmi rychlo som pochopil, ze jedine, do coho je Panasonic ochotny investovat su ludia na hotline, ktorych ulohou je definitivne odradit zakaznikov od nejakej nadeje na opravu.
Takze o to to bude zaujimavejsie. Skor by Skylink vybavil novy FW v raketoplane, ako v Panasonicu. Ked som poslal list do Nemecka Mascomu, za 2 tyzdne som mal v module novy FW. Panasonic je z ineho sudka.
No ale ved uvidime a dovtedy neuvidime...teda tma.

dunaj
Registrace: 8/2009

:-D Tos mě dostal s tím raketoplánem:-) Na druhou stranu, ono to tak srandovní vlastně neni. Ač nemám s Pana tak blízkou zkušenost, jako ty, tak mi i tak od začátku přišlo, že nejsou zrovna nejpružnější v jednání se zákazníkem. Jejich plazmy ( já mám P42V10E ) mají fakt vynikající obraz, ale co se týče třeba user friendly ovládání, tak je to fakt zoufalost. Já v první chvíli ten stoletej interface i ocenil , ale on jak je příjemně střídmej na pohled, tak je taky docela nepřístupnej a třeba ladění a třídění programů po naladění satelitu je fakt za trest. Kdyby mi nebylo líto toho, že přijde o to fajn pokoukání, tak už bych asi objednával externí HD set top box, ale nechce se mi ani trochu ustoupit z kvality, na kterou jsem si zvykl a bez toho by to asi nešlo. Proto taky čumim do tmy a čekám...

Herrer

...a pokud by to náhodou mělo trvat opravdu dlouho, tak bych uvažoval o reklamaci, což ale vůůůbec netušim, jestli by klaplo.

Herrer

Nějak se mi nechce uvěřit, že má ten integr. sat.přijímač v té TV tak špičkový obraz než z kvalitního ext. stb.
Nevím, čím to je.. :-/

Tomik535

@Herrer

Prodavač v obchodě ti to nejspíš sežere v pohodě, o žádné změně nejspíš nebude a nemusí ani od tebe vědět.. ;)

Zato v následném servisu jim bude jasno na první pohled :laughing:

Tomik535

Tomik

Když já to kupoval v Panashopu a tam se všichni tváří nějak moc odborně...:-) Koupit to v Datartu, tak už spokojeně nasazuju 3D brejle:-D

Herrer

Tomik535

Zatím jsem lepší obraz neviděl, než je v tuneru v Panasonicách...měl jsem Fergusona 8900 a porovnával...přišlo mi to neostré oproti Panákovi...koukal jsem i na Technisaty a bylo to také horší...jedíné, co jsem neviděl je Vantage...to by mě samotného zajímalo pro porovnání...jinak ale obraz v Panasonicu je opavdu skvělý...teda byl, než jsem měl tu tmu, jako spousta jiných lidiček

Doktor196

Mě se to nějak nezdá, už jen právě proto, že HF8900 právě doma mám. Možná si měl přepnuto na špatné výstupní rozlišení(v menu musí být přepnuto na cvbs). Docela bych se vsadil, že když ti to zapojím, tak při slepém testu nepoznáš co hraje. Ale názor ti neberu.

Tomik535

proč na cvbs, když jedu z výstupu HDMI

Doktor196

Právě proto, že ti pak do hdmi nepustí víc než 576i.

Tomik535

Když je tam RGB, tak tam nepustí víc než 576i? To mám teda mezery. Každopádně díky za radu. Třeba si budu muset opravdu koupit externí přijímač, když to Panasonic nevyřeší

Doktor196

Přesně tak. Že má lepší obraz nevěřím.

Tomik535
Stránka: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [ 25 ] 26 27 28
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 686

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra