![]() |
|
Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblokZajímalo by mě, jakou má kdo zkušenost s kvalitou příjmu na 80 cm parabolu + monoblok. Občas se totiž potýkám z častými výpadky signálu (na obrazovce se objeví hlášení "Zakódováno"). Za slunečného počasí mám přitom intenzitu signálu 90% a kvalitu signálu někde mezi 70 a 74%. Lepší hodnoty se mi přitom nastavením antény nedaří dosáhnout. Koaxiál mám dlouhý cca 10 m, tak mě napadá, jestli to nemá na kvalitu signálu vliv. Na druhou stranu je v monobloku přeci předzesilovač, který by měl signál dostatečně zesílit. |
Ludas
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 5 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...nesmíš taky zapomínat na tzv. skew. pootočením LNB v objímce do ideálního nastavení lze příjem hodně zlepšit.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblokTeď na to koukám na jednom webu podle lokality příjmu a skew mám mít 0°, tak to bych měl mít nastavené správně. |
Ludas
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Na SD programoch sila a kvalita cez 90% na HD programoch sila 76% kvalita 99. |
puder
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 316 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...za pomoci měřáku se dá 80tka parabola s monoblokem nastavit velice přesně-údaje v % jako síla a kvalita samozřejmě nemají žádnou vypovídající hodnotu. Navíc se dolaďuje na slabších TP a právě toto může být příčinou potížízgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Dle zkušeností z oprav-závad u SAT. kompletů, a to, jak to píšeš, je už tem monoblock načatý - vadou. Je-li v záruce, tak ho reklamuj. Jinak je druhá ověřená možnost, pokud je LNB s parabolou nízko nad střechou - ipou, ... atd., tak vztoupající termické proudy od staveb dokážou SAT signál ,za příznivých a horkých slunečních teplotních podmínkách, odrazit mezi parabolou a LNB odrazit. Nebo se ti klepe - hýbá parabola na konzoli - stožáru. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
LudasDotáhní si FF konektory klíčem a nebo rukou a nebo si kup tlakové..(nějáke se dají zhotovit i bez nástroje za cca 10Kč).....je to jedna s mnoha variant!A nebo si pozvi nás!!A my ti za čtverec odstraníme závadu :)) |
exmat
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Jak píše exmat - taky možná závada. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CESDěkuji :)) ..a taky slučovač TV+ Sat..koax. ... atd!Proto říkam nechte nás montéry žít :laughing: |
exmat
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...stokrat opakovane zadny sat. reciever nenahradi kvalitni merak, proc by je asi jinak vyrabeli??? Hlasky typu 93/72 jsou opravdu usmevne. Bagrgrafy urove a kvality jsou pouze informativni ze tam vubec neco je. Kdo tomu neveri toho je mi lito! |
paran
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...problém může být kdekoliv i v přijímači i v monoblocku i v f-con,páni s měřáky ti to nenastaví lépe,na to zapomeň |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Zdar,potrafena hus zagaga-je fakt,ze s mericim pristrojem parabolu lepe nastavit vubec nemusim (nekteri soudruzi to maji jiz v oku,dostacuje jim tedy papirovy uhlomer a bila krida).Druhym faktem je,diagnostika pri vzniklych problemech.Mozna kdyz se to secte, tedy nastaveni a diagnostika zaroven,ani problem nevznikne.Kritice se nebranim,rad vsechno odhalim (at to radsi odhali Smejkalova). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Ludas: Nějak mám pocit, že to vůbec nebude nastavením ani jinou závadou. Pokud je v přijímači karta Skylink, tak je to problém oné karty.Dodnes jim to zlobí, i když Skylink tvrdí něco jiného.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Už jsem to tu také několikrát psal, ale měřák rozhodně není zárukou dobrého nastavení paraboly. Po takových "machrech" jsem už mnoho parabol předělával. A většinou platí, že čím dražší měřák, tím větší (nevhodné slovo)čina při montáži.Holt podle někoho se machr pozná podle měřáku. :laughing: :laughing: :laughing:Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...V závorce je slovo " pra.sečina "Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
KubaZdravim Tě.Můžeš nám všem prosím detailně popsat bod po bodu, jak se nastavuje ofsetová parabola 80cm a monoblok na družice Astra 23,5E a 19,2E? Mám na mysli uchycení LNB, použitá měřící technika, měřené parametry, vybrané TP na jednotlivých družicích, popřídě naměřené hodnoty, podle Tebe důležitých parametrů. Já to potom napíšu třeba také. Díky. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Pokud tazatel nenapíše jaký má přijímač, kartu a jake družice chytá, tak je celá diskuse tady bezpředmětná. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Saxon: :laughing: Budeš se muset zeptat někde jinde jak se to dělá! :laughing: To jsi fakt tak jednoduchej, nebo to jenom hraješ?Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Vadí mi, že "odborníci" neustále omÝlají, že bargrafy nemají žádnou vypovídací hodnotu. Není to pravda. Kdyby znali základy měření obecně, věděli by, že jsou různé způsoby měření a různé způsoby zobrazení naměřených hodnot. Když přijmeme za pravdivý předpoklad, že výrobce bargrafy nenastavuje podle fáze měsíce, ale podle nějak naměřených hodnot, je do jisté míry jedno, co bargraf ukazuje. Ostatně zákazníkovi je zhusta shuma fuck, KOLIK jakýchsi jednotek to naměřilo, ale jak mu to vokazuje. Rozdíl může být v citlivosti toho měření. Profi měřící přístroj ASI bude citlivější a tedy teoreticky nastavení s ním přesnější. Ale ne v každých rukách. |
skydedek
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 119 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Ludas hraje mrtvého brouka,sirda má vyjímečně pravdu já si myslím že chytá A 23.5 + A 19.2 a to na UNI čtečce se spatným sw. což je příčina autorem uvedené hlášky na obrazovce. |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Kuba - Hmmm, takže se to nedozvíme, to je škoda.Argument, že "čím dražší měřák, tím větší kopyto", je od Tebe hodně vypovídající. Skydedek - Já jsem ty antény taky nastavoval podle teploměrů/neměl jsem na profiměřák/ a dnes dobře vim, že podle měřícího přístroje odhalim daleko víc, než podle teploměřů, nebo šunkových "rádobyměřáků" Žádnej přijimač Ti neukáže úroveň signálu v dBuV, nedozvíš se úroveň Modulační chybovosti, poměr chybně přenesených vzorků před korekcí, nic takovýho Ti teploměr neukáže. Můžem se dohadovat, kterej přijímač má teploměry citlivější na pohnutí antény v azimutu a elevaci, nebo polarizační roviny u LNB, ale co Ti ten přijímač ukazuje za relevantní hodnoty se přít nebudem, protože to neví jednoduše nikdo, ani výrobce. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...@Saxon, nač by kubovi byl měřák, když by stejně nevěděl, co ty údaje znamenají. Že se na to nevybodneš ;)Samozřejmě souhlas s hdpe, že i bez měřáku se někomu může podařit parabolu slušně "nastřelit", problém ale je, že o tom ani neví! Nic proti domácím kutilům, může si to kdykoliv poopravit, ale nemůže si to dovolit někdo, kdo si tím musí být stopro jistý, aby se za prvního deště nemusel vracet a mohl si tuto službu i vyúčtovat. P.S. V dnešní době akčních marketových kompletů křivých, papírových parabol s jedním třmenem a sádlovými šrouby a objímkami toto snažení ztrácí na významu. Spolehlivost dlouhodobého provozu totiž více než prvotné naladění spíše ovlivňují tyto faktory. ;P Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...Tonek se asi trefil, chytám skutečně Astry 19,2E a 23,5E se Skylink přes uničtečku ve Ferguson Ariva 200HD. Předtím jsem měl se stejnou parabolou a monoblokem TechniSat Digit S2 s CS Link a problémy byly také. Nehlásilo to sice "Zakódováno", ale občas zamrzal obraz a kostičkovatěl.Děkuji všem za reakce. Z nich jsem pochopil, že bude asi někde závada. Šlo mi o to, jestli ty výpadky nejsou normální a nemám třeba malou parabolu nebo tak něco. |
Ludas
![]() |
|
RE: Kvalita příjmu na 80 cm parabolu + monoblo...S tímto přijímačem to chodí perfektně i na 60 cm s originálním softem. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 941 |
![]() |
|
tomikJá to vím, jen jsem se smál těm jeho žvástum. Tyhle obecný krafy mám nejraději, mele, mele a stejně nic neřekne... :))Ludas to má dobrý, nyní má kpo ruce už čtyři teploměry, tak to snad zjistí, kde je pes zakopán, aby mu to nemrzlo. ..a zadarmo. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
To SirdaA jakou máš intenzitu a kvalitu signálu (červené tlačítko) na té 60 cm parabole? |
Ludas
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |