![]() |
|
14 koaxů skrz keramiku TondachZrovna řešim instalačku MSW a terestriku na baráku s keramickou krytinou Tondach.Potřebuju od stožáru pod krytinu dostat 3 Quattra a dvě terestrické antény/14 koaxů/ a bezdrátový internet. Jaké máte zkušenosti s plastovými doplňky pro Tondach, eventuelně, jak by jste řešily prostup pro takovouhle špulku koaxů? Na netu jsem našel pouze odvětrávací komplet pro digestoře a odpadní stoupačku. Ideální by bylo něco jako má Bramac, resp KM Beta pro odvětrání střešního pláště, ale mám obavy, že toto Tondach vůbec nedělá. Vypadá to, že Tondach používá na odvětrání střešního pláště stejný produkt, jako na odpadní stoupačku, digestoř. Díky za reakci. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku Tondachprostupovou tasku a odvetrani, takovy ten kominek :-) |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachTo je právě to, co se mi moc nelíbí. :)Potřeboval bych takovej ten výfuk od tanku... Ale asi mi nic jiného nezbyde. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachPokud muzu,vyuzivam vedeni kabelu stozarem,tedy jeho vrchem.Obvykle pouzivam festovni kotveni a stozar 61 nebo 76 mm (zarovy zinek dle CEZ) na byka.Na vrchol stozaru pak plastova krytka dle CEZ. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku Tondachno mel jsem to podobny pred par mesici, taky jsem tenkrat nic nenasel a stozar uz tam byl pripraveny, nakonec si sehnali tasku s tim odvetranim.mrkni jeste na tohle, kdybys odpalil prilbu tak by to treba vyslo :-) http://www.hrubastavba.cz/stresni-krytiny/prislusenstvi/p/tondach-hasic-na-hrebenaci-c_2/ |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachTady sem našel nějaký plastový program, tak to asi zkusim.Je to klasicky ze dvou dílů. Z té keramiky je to drahé jako kráwa a s plastem se dělá přece jen lépe. Katastrofa jsou ty dodací lhůty, v Budějcích ať zajedu kamkoliv, tak to je na tři týdny... Rv http://www.strechyshop.cz/v9231-Odvetravaci_taska_TONDACH_Univerzal_12_-_hneda http://www.strechyshop.cz/i210-Odvetravaci_roura_VENDUCT On Air!
|
Saxon
![]() |
|
hdpeTaky tuto trubku 61 pozink. používám,jsou k tomu i čepičky PVC a vypadá to dobře. |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachTak jsem to protelefonoval a dodací lhůta pro plastové doplňky je 3 až 5 dní. Hmm, tak uvidíme.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachJo, neni nad to, mít jako souseda pokrývače.Tohle je přesně ono/viz fotka ve zdejším Uploadu/. Do každý díry se vejdou 4 kusy Cavel 703 a pěkně navolno. Takže můžu protahovat klidně 24 koaxů. Tedy VYŘEŠENO!! On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachJá žasnu. To už klasické, odvětrávací (s "obdélníkovou" dírou) tašky Tondach už nedělá??? Já jich mám na střeše fůru. Tenkrát mi pokrývač řekl, že to tam musí být. Že by se to dnes nevětralo? Nebo větralo komínkama?VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachObdélníková díra na větračce Tondach je malá, tudy se 14 koaxu neprotáhne. Ale je možné, že dřív byla jiná než teď. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachOno také není taška jako taška. Ale Co já mám na baráku Francouzskou 12, tak tam ta díra je velká a v katalogu na stránkách Tondachu vypadá stejná. Pokud ta díra je 8-9 cm x 1,5-2 cm, tak si myslím, že by tam těch 14. koaxů mohlo vlézt. A když, tak bych dal dvě tašky vedle sebe, resp. na sebe. A je to podstatně levnější řešení, než nějaká plastová taška, která stojí majlant. Ale pokud má zrovna ten daný druh tašky u střechy malou větrací díru, tak to už je asi fakt problém. I když cenově by vyšly i 4. větrací tašky možná levněji, než 1. plastová.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
Osvedčené riešenieJednoduché a bezpečné riešenie odolné proti zatekaniu vody, pokiaľ je stožiar osadený cez strešnú krytinu, je osadiť na vrchol stožiaru dve PVC kolená podľa priemeru stožiaru. Kolená, ktoré sa bežne používajú na odtok odpadovej vody napr. z drezu, zastrčíme navzájom do seba, vznikne tvar "U" jeden koniec sa nasadí na stožiarovú trubku a cez druhý koniec vedieme spodkom káble. Pokiaľ je priemer stožiaru 60 mm, 15 káblov by sa tam malo bez problému zmestiť.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku Tondachdrahé ale "eleganc" je použítí čtyřžilového káblu, barevně označeno, průměr "čtyřky" 15 mm |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachA nebo optické LNB, ale to je jiná. :))) |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
ZipNo, když jsem viděl jeho technickou místnost, tak by to tam klidně mohlo být taky.Barák asi za desítku a budou tam bydlet dva. Otevírání dveří na kartu, ventilačky se otevíraji automaticky, podle teploty. Jsem zvědav, jestli ty karty na dveře nebudou od Irdeta... :))) Tak tam jedu, čau. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonPokud je to takto majetný člověk, zrovna bych mu nabídnul tuto novou technologii, myslím, že ho nějaká kačka netrápí a když mu popíšeš co bude mít za novinku (tito lidé to rádi) a jaké to má parádní možnosti, tak na to kývne.???Ahoj |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
RE: 14 koaxů skrz keramiku TondachAž příště, už je to namontované. Ještě mi snad ve čtvrtek dorazí multifeed od Fuby a na střechu tam už víc nepujdu.Nechám mu to na klasický MSW se třemi Quattry a dvě sloučené terestrické antény přes Avant3. Ve finále to budou Astry 28,23 a 19E a terestrika /3 naše MUXy z Kleti, a na druhou UHFku region GIMI s dvěma MUXy z Jauerlingu/. Víc neni potřeba. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |