Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

...a teraz budte mudri

Na satelitnom prijimaci mi nechcu ist v skylink a cslink (astra 23.5) programi s horizontalnou polarizaciou idu len kanaly s vertikalnou polarizaciou. Ktosi mi tu poradil, ze treba vyskusat aj ine s horizontalnou a ak nepojdu tak je chybne LNB. Avsak na inych druziciach ide bezproblemovo vsetko aj H aj V. Zaniesol som prijimac ku znamim napojil na ich parabolu a u nich vsetko ide aj s mojim prijimacom, co znamena,ze moj prijimac nema ziadnu chybu a zle je nieco u mna doma. Aby som sa v tom uistil, napojil som ich prijimac na moju zostavu ale vsetko ide aj H aj V, cize ani u mna doma nie je nic zle. Napojil som opat moj a ide len Vertikal. Ma niekto logicke vysvetlenie?
Uz vopred dakujem za odborne rady profesionalov, nie za uvahy a silacke reci podobnych amaterov ako som ja. P.M.

petemarco
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ...a teraz budte mudri

Nepoznam tento prijímač, ale niektoré prijímače v nastaveniach antény majú pre každú družicu aj nastavenie polarizácie, prípadne vypnutie a zapnutie 22 kHz. Porovnaj či sú rovnaké nastavenia na družici, ktorá nefunguje s tými, čo funngujú. Mohlo by pomôcť aj návrat k firemným nastaveniam.

fansat
Registrace: 7/2008

RE: ...a teraz budte mudri

taky jsem to nedávno řešil výmněna lbn ale nepomohla až kamarád přišel na to čím to je upravil GPS v přijimači a už to maká na 100% :)

Denis63
Registrace: 7/2006

Podobný problém som riešil...

Podobný problém som riešil asi pred rokom keď som na zostavu u švagra, 8O par., motor , Ferda, ktorú som mu montoval asi pred 3 rokmi pridával na poschodie ďalší sat prijímač a pripojil so ho cez výstup LOOP OUT z prvého. V takomto prípade pokiaľ je na prvom "Master" prijímači navolený kanál vertikálny, tak na druhom "Slave" pôjdu len vertikálne. A ak prepneme na "Master" horizontálne, pôjdu na druhom len horizontálne. Riešenia sú štyri :

1) Vymeniť na parabole konvertor za Twin a viesť priamo kábel k druhému prijímaču (závislosť na natočení od prvého)

2) Druhá parabola a Singl (bez natáčania)

3) Druhá parabola, Singl a motor

4) Používať na druhom sat prijímači vždy len práve zvolenú polarizáciu prvého (najlacnejšie riešenie, ale najmenej prijateľné pre ostatných členov rodiny).

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra