Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

STA

Chtěl bych poradit - kterou variantu vybrat - STA 2xsat + 1x DVBT(v budoucnu+VKV)pro 36 účastníků.
Na výběr mám dvě možnosti - Lnb quatro 2ks,2xmultiswitch EMP(9/20+9/16)-nebo by bylo lepší použít Technisat GigaSwitch 11/20 G + Technisat GigaSwitch 11/20 K - 4 výstupy navíc. Technisat je sice trochu dražší ale to by nevadilo. Díky za každou dobrou radu.

zolik645
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: STA

Zdar v koncepci je nutne prihlizet k typu domu a tedy max.delkam k ucastnikum,coz jiz promysleno predpokladem mas.
Dale je nutno uvazovat,zda pro 36 ucastniku nebude vhodne pouziti samostatneho DVB-T (resp.pasivniho pruchodu
pres multiswitche).Protoze marna slava,DVB-T (tam kde je) bude patrne vzdy vetsinovym signalem z obou (z 36 bytu odhaduji 15% SAT prijmu).Dobra muze byt ani varianta s ALCADEM (kaskadni zapojeni v jedne skrini pro prislusny pocet ucastniku).
Tezko zde jednoznacne volit - EMP Centauri dava napr.v rade profi 4 roky zaruky.Vzdy se prihlizi:
- pozadovane hodnoty a parametry signalu na vstupnich/vystupnich bodech (delky a druh kabelu),
- signaly DVB-T zpracovavane samostatne (pres multiswitch pasivne) nebo zesileny multiswitchem, zde v pripade samostatneho zpracovani externim zesilovacem nam narusta spotreba el.energie,avsak v pripade poruchy multiswitche se tato obvykle netyka pasivni cesty (DVB-T hraje),
- velikost technologie a tedy nutnost prislusne skrine a mista na ni,
- doplnujici komponenty k volbe toho-ktereho multiswitche,reseni (SAT mf zesilovace,SAT mf delice),pocet konektorovych spoju,
- dostupnost ekvivalentni nahrady pri poruse,zaruka,podpora,
- pripadna rozsiritelnost,
Cili prakticky zbytecne rady,protoze dane lze kvalitne osetrit se vsemi zde uvedenymi technologiemi (Technisat ma tusim vzdy aktivni DVB-T cast=cast pozemni TV a VKV).
A cenove relace budou patrne cca rovnez obdobne.

hdpe
Registrace: 11/2007

Díky za odpoved - jen na okraj při výběru jsem volil profi ředu EMP - na jejich stránkách je sice záruka 4 roky - ale dodavatelé - např. Omko,Eltasat....mají na stránkách záruku jen roky 2.
Řešení u daného zapojení se mi zdá výhodnější s Technisatem - jednoduchost koncepce - u daného zapojení nebude třeba pravděpodobně dalších komponentů - navíc technisat má na tuším polovině výstupů vyšší úroven signálu - takže jde v STA jednoduše dosáhnout cca stejné úrovně signálů v zásuvkách.
Šlo mně spíš o kvalitu provedení vstupních částí aktivních vstupů (DVB-T) multiswitchů, popř. jejich kvalita multiswitchů a životnost.

zolik645
Registrace: 7/2009

zolik645

informuj se u Omka-v léťe nám tvrdili, že ty přpinače přestali dodávat, nakonec jsme volili právě alcady

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Ty Technisaty jsou dobré,mají jak píše zolík645 na výstupech 6-10 a 16-20 vyšší výstupní úroveň pro kompenzaci útlumu na delších svodech.Pár jsem jich namontoval a nevím o nich.

Promax
Registrace: 12/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra