![]() |
|
instalace motoru sg 2100Zdravim panovePotreboval bych vedet neco jeste nez se vrhnu na instalaci. Mam uz nastaveny motor pro Prahu nastaveno 50 Latitude. Motor teda nasadim na kolmy drzak,lnb aby bylo rovnobezne z nohou motoru a nastavim na nule hotbird nebo astru?jsou nejaky veci na ktere nesmim zapomenout jeste ?diky za pripadne reakce dvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 904 |
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100Ty jsi nedostal návod?Jinak v sekci ABC je návod na instalaci a montáž.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100navod mam i tu stranku jsem jiz precetl jen bych nerad kdybych prehlidl nejakou malickostdvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100pro prahu necham teda nulovy bod hotbird a jeste se ptam jestli je nutne dodrzet skew 34 az 35ˇna parabole nebo postaci kdyz ten hotbird si nasteluju podle sebe,jde mi spise o prakticke zkusenosti nez cteni z navodu.dikydvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100Musí být naprosto kolmý stožár,ve výhledu pokuďmožno nic nepřekážet,bacha na to při otáčení ať se parabola o něco nesrazí-nastavit koncáky.Já jí nastavil na a3.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100Proč se teda tady dotazuješ když si to budeš dělat podle sebe?Čtení návodu je základ!!!Tak až to "našteluješ podle sebe" tak se ozvi jsem zvědav jak dlouho ti to bude trvat a kampak si dospěl.O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100Nastav "celý orbit" na maximální signál......reálné hodnoty neexistují.....Pokud tomu dostatečně nerozumíš zkus znovu sekci ABC......nebo pomoc kamaráda či odborníka !Pěknou ,ale přesto plně digitální neděli.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100dekuji a preji vam taky peknou digitalni nedeli,ten skew je v navodu napsano 34-35 samozrejme tak chci dat nejsilnejsi signal na hotbird jen de o to kdyz to bude jiny skew se silnejsim signalem aby to pak otacelo i na jine druzice v poradkudvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100Vrať se do sekce ABC...Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100navodu napsano 34-35,to je jedno najlepsie je u teba doma ako si naj nastavis,ja si nosim na padlas TV crt a na nom mam nastaveny stb a zo strechy priamo sledujem na najslabsom TP doladujem vsetko skew atd....90e-45w :8)Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
Už to máš aspoň přečtené....?Na nastavení horizontálního směru již otáčíme celým motorem s parabolou přímo na stožáru. Vertikální směr (sklápění nahoru-dol_ f9) paraboly nastavíme předběžně na 34-35°. Následně nasměrujeme horizontální rovinu na družici nacházející se na našem nulovém bodě (např. 13°E Hotbird, 16°E Eutelsat W2, 19°E Astra1, ...). Pokud se na našem nulovém bodě žádná družice nenachází, musíme použít tu nejbližší možnou s tím, že pokud je od naší pozice vzdálená více než dva stupně, je vhodné pro větší přesnost tento rozdíl nastavit manuálním pohonem na motoru.Všechna nastavení samozřejmě provádíme podle ukazatele síly signálu na obrazovce pomocného TV s připojeným sat. přijímačem na zadaném konkrétním kmitočtu zvoleného programu z vybrané družice, případně s použitím měřícího přístroje. Po co nejpřesnějším dosměrování motor na stožáru dotáhneme a to střídavě levou a pravou stranu. Následně ještě dosměrujeme vertikální směr na držáku paraboly (do LATITUDE nezasahujeme). Při utahování šroubů i po dotažení opět kontrolujeme podle ukazatele signálu, či měřícího přístroje. Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
@ bob85https://www.parabola.cz/abc/mot_sg2100_instal/ |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100nastavení motoru "Usuals"1/dle návodu zjistíme a spočítáme elevaci ,nastavíme elevaci motoru a paraboly 2/povelem z STB nastavíme motor na "nulový bod 3/namontujeme parabolu a motor na kolmý/svislý/stožár !!! 4/nastavíme motor a parabolu na jih /v zákrytu/ !!!! 5/zadáme pozice stanoviště do STB /zeměpis.šířka a délka/ 6/dáme povel motoru jít na družici nejblíže k jihu 7/pokud naběhne signál jemně nastavíme otáčením stožáru na maximum,elevaci paraboly/ne motoru/jemně doladíme 8/pokud nenaběhne signál zvolené družice ,otáčením stožáru ji najdeme,případně jemně upravíme elevaci,ale to už signalisuje,že jsme zadali něco špatně: zem.délku nebo šířku,elevaci motoru nebo paraboly a nebo je parabola,motor nebo přijimač v "kélu" 9/předpokladem je ovšem, že jsme perfektně nastavily stožár ve všech směrech kolmý/svislý/ !!! |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100Kolikrát už to tu bylo??? |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
bacha na nastavení LATITUDE na motoruna jedne straně muže být 49 ale na druhé 41 na stupnici.Dost jsem se s tím potrápil než jsem se domáknul že jsou opačně stupnice na stranách. |
Kultur
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 194 |
![]() |
|
Kulturale je to to iste,taka pomocka 41 podla tabulky 49 tvoja zem.sirkaAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
KulturTo je tak, když někdo nechápe základní souvislosti. Zřejmě si myslíš, že dvě stupnice jsou tam proto, aby to uživatele zmátlo a konec konců je to v některých případech i pravda. Na jedné straně máš napsáno latitude a kdybys nebyl ignorant, zjistil bys, že to česky znamená zeměpisná šířka. Na druhé straně je stupnice elevation, to snad překlad nevyžaduje. No a vztah mezi latitude a elevation je, že 90stupňů minus latitude = elevace.Opakuje se to tady s železnou pravidelností každý týden a každý týden je tázající odkázán na ABC a je to stejně houby platné, protože se příští týden nějaký expert zeptá na totéž znovu. A nedej bože, když ho někdo odkáže na odborníka, který mu to za úplatu nastaví. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
bob85.Nesmíš ještě zapomenout nastavit deklinaci. Skew se při montáži paraboly do polárního závěsu, kterým je vlastně i tvůj motor běžně nastavuje 0. |
Hujer
![]() |
|
HujerProč jsem ignorant ? To se tady nedá podat pomocná ruka bez toho aby někdo neurážel? |
Kultur
![]() |
|
RE: instalace motoru sg 2100To není urážka, ignorant je člověk, kterému chybí znalosti či vzdělání a nemá zájem si je nijak doplnit. Místo toho spoléhá na pomoc jiných jako na samozřejmost.V tvém případě to znamená, že ses ani nepokoušel přeložit slovo latitude, co to znamená a s velkým překvapením jsi zjistil, že "že jsou opačně stupnice na stranách". Každý týden tu někdo řeší problém, jak nastavit motor, ale nikdo tu neřeší, proč a jak je třeba nastavit sklon polární osy, proč a jak je potřeba nastavit deklinační úhel, proč a jak je třeba nastavit skew. A právě to je podle mého názoru ta ignorace. |
Hujer
![]() |
|
no dobrýNěco ti řeknu asi jsem tupej tento motor mám nastavil jsem vše dobře.Pak kamoš koupil jinej motor a na něm jsou oboje stupnice stejné zmátlo mě to nastavil jsem Lattitude na 49 dle svého motoru a samozřejmě špatně mělo být 41.Jen jsem chtěl pomoci aby se s tím někdo netrápil jako já každý není vzdělaný na nastavení sat jako jsi ty třeba. |
Kultur
![]() |
|
![]() |