Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mereni S2-je to nezbytne a cim merit?

Ve firme mame par meraku, zadny ale nemeri S2.Co si myslite, nakolik je toto mereni dnes nutne?My jsme zatím vse zvladli, ale to je taky asi o stesti.Je mi jasne, ze pro 100% pripravenost je nezbytne, ale cca 40-60tis je mozne utratit i jinak.Do budoucna jiste ano, jen to spravne nacasovat, ceny pujdou dolu.Jsme firma regionalni, par stovek montazi sat rocne...Jak to resite vy, pripadne jake jsou vase tipy? Stavajici technikou jsme schopni mimo S2 merit vse.

Bloud
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mereni S2-je to nezbytne a cim merit?

Standardni S-kove meraky umi jenom QPSK modulaci. Na modulaci 8PSK a vyssi, a take na FEC vyssich radu je nutne mit S2 merak. Zejmena na mereni kvality prijmu u HD kanalu.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Asi to nebylo jasne - meraky na DVB-S mame, jde mi o "upgrade" na meraky DVB-S2.

Bloud

Pokud vím, dá se dokoupit uograde-kit pro Satlook micro. Nevím ale, jestli je používáš nebo ne.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Já sice nejsem montážník, ale nerozumím proč by mělo být nutné mít měřáky S2. Nastavení paraboly snad jiné nebude, tak o co jde?

visper
Registrace: 5/2008

visper

definuj: "Nastavení paraboly"

davidkriz
Registrace: 8/2009

@visper

Opravdu asi nejsi montážník... "Nastavení paraboly" je o měření parametrů příjmu buď DVB-S nebo DVB-S2 transpondérů. Pokud mám zákazníka, který chce koukat hlavně na HD kanály, které se přijímají v S2, tak asi budu "nastavovat parabolu" vzhledem k požadavkům... A na to potřebuji S2 měřák, abych odevzdal kvalitní práci dle zadání.

Dusan

satmam - ocenuji prinosne prispevky..

Ano, jde mi o nákup noveho meraku, ktery by S2 zvladl. O moznosti "modulu" bych take uvazoval, ale toto neni v nasem pripadne mozne, na stavajici meraky toto neni. Co kompromisni reseni - neco jako ROVER FAST S2?

Bloud

Pre Dusan

A to zakaznikovi odovzdas aj meraci protokol so vsetkymi parametrami nameranymi na tych S2? To by si mu urcite mal.
Inac v podstate suhlas s VISPER. Ked nastavim dobre parabolu na S-kovom transponderi, tak aj ten S2 pojde dobre.

Johny
Registrace: 1/2006

Johny

"dobře" je za 3 :-)

davidkriz

inak suhlasim s visperom a tiez by ma zaujimalo naco niekto potrebuje S2 "merak" ak 99percent tvori Skylink, CSlink a kde tu UPC Direct.... nechapem, a rad by som pochopil...

dakujem, nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

pro všechny

Bloud jasně napsal, že pracuje ve firmě, která se zabývá montážemi sat. kompletů, tedy vybavení by mít rozhodně měl/měli. Nikde nenapsal to, že nastavuje jen Astru 23°. Tady by se asi bez S-2 obešel. Ale co v případě šilhání na jinou družici např. Hotbird. Alespoň na Ostravsku velmi oblíbená pozice polských platforem s řadou HD programů. Dnes žádaných kvůli PL,BL a jiným. Obdržím-li od zákazníka jasné zadání-zajímá mě fotbal např. na Hotbirdu 10,719V a 11,278V ať mi to pořádně jede, pak by mělo být nastvení v co nejlepší kvalitě provedeno právě na tyto TP a ne na nějaký TP s FTA klipy.
V uvedeném případě by měl být součástí faktury i měřící protokol, aby bylo v budoucnu zcela jasné co si objednal a v případě nějaké reklamace je jasno.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Kdo na to má a potřebuje to,pozve si firmu,která toto zařízení má a zaplatí to .Pro 99% zákazníků,bude stačit"obyčejný"montér,který odvede dobře svou práci.Zase se škrábete levou rukou za pravým uchem.Drahý přístroj,ještě neznamená kvalitní práci.K tomu je potřeba hlava a šikovné ruce. :laughing: :razz: Rv

zzaner
Registrace: 9/2006

je mi lito, ale nekterym diskutujicim unika, ze pokud se tim zivim, tak prace nespociva jen v tom, nastavit parabolu, ale jedna se treba o diagnostiku problemu STA s kaskadou, multisw, kde potrebuji lokalizovat zavadu a pod. Prosim tedy ty, co si mysli, ze svet konci nekde u znacky "konec obce", aby se venovali otazkam zasadnim a tuto diskuzi nechali nam, uchylakum, co jim nestaci procenta. Diky.

Bloud

Toto je snad záležitost firmy.Pokud její obrat jde do stovek milionů,je to nezbytnost a částka za přístroj,je pro ni zanedbatelná.Nevím proč ventilujete firemní záležitosti.Kdo na to má,koupí si to,náklady odečte z daní.Přece si to nebude kupovat člověk,který to nemá z čeho odečíst.To by byl sebevrah. :laughing: Rv

zzaner

Bloud

R^

prosím moderátory o vyčištění tématu od příspěvků, které s ním opravdu, ale opravdu nesouvisí. "satmam, zzaner"
Konečně v tom balastu tady zas odborné technické téma, a plácači oničem ho zaplácají svými plky.
Díky.

davidkriz

zzaner

Založ si prosím vlastní vlákno: "Proč nekoupit měřák" a tam si plkej.

Bloud si založil vlákno o měření S2 v profi firmě a ty sem lezeš a plácáš, že tobě měření S2 k ničemu není tak nepotřebuješ měřák... jsi si jist svým psychickým zdravím?

davidkriz

I když to má se sat. tématikou společné,řešíte zde jen firemní otázku peněz.Běžného spotřebitele zajímá rychlost a kvalita,ne způsob.Toto si řešte po telefonu,nebo jinak.Kolik lidí toto zajímá?? :laughing:

zzaner

moderatori

At se na mne nikdo nezlobi, ale zzaner si tady dovoluje rozhodovat co ma koho zajimat a o cem tady na foru kdo muze diskutovat.

@zzaner
bez si za beznym spotrebitelem nebo si s nim telefonuj, koho to tady zajima tvoje vyplody???? Kdyz te to nezajima, nelez do tohoto tematu! Byt ja moderator, mas okamzity ban nafurt za spam!

davidkriz

@Johny: Pokial zakaznik ma o ten protokol zaujem, tak mu ho dam. Nemas pravdu, DVB-S moze vyhovovat, ale DVB-S2 pracuje s vyssim SNR a ten nemusi byt po takomto naladeni v poriadku...

Dusan

Toto je diskuzní forum,tak diskututuji,pokud to neumíš,nediskutuj.Jen mně řekni,koho zajímá,zda si nějaká firma koupí měřak za několik desítek tisíc.To byl dotaz na tebe. :razz:

zzaner

PLS, neslo by to k tematu? otazka byla polozena: Je nutne merit S2, pokud ano, tak cim, popripade, jak to resit jinak? to zzanerovi uniklo.. Jak to resi davidkriz?

Bloud

zzaner

"Drahý přístroj,ještě neznamená kvalitní práci.K tomu je potřeba hlava a šikovné ruce"

Mas pravdu, to mi pripomina toho cikana, co si pochvaloval: Kdyz je cajk, to se to dela" a stahoval kozu nebozezem....

Kdyz neumim techniku pouzit, je mi malo platna, to je jasne. Ale kdyz vim, co potrebuji zmerit a nemam cim delat, je to pru-ser.

Bloud

@zzaner

To, ze si nejaka firma koupi drahy merak pro mne znamena:
1. Investuje do neceho, co bude vyuzivat delsi dobu;
2. z 1 vyplyva, ze za nejakou dobu mohu oslovit firmu s narocnejsim pozadavkem;
3. chce poskytovat kvalitni sluzby, potazmo v tuto firmu mohu mit duveru.
4. konkurencni vyhoda - delaji neco co jini neumi...

Vyse uvedene plati pro ty, kteri hledaji kvalitu. Ostatnim bude stacit "nejak nastavena parabola"...

Dusan

Musím končit,promiň za šťouchanec,ale stejně si neodpustím,koho to z běžných zákazníů zajímá??ahoj a ať se té Vaši firmě daří,ať můžete kupovat drahé zařízení,pokud jej budete potřebovat. R^ :) :)

zzaner

Bloud

Bože muj, co jste to za firmu, když nemáte přehled o měřící technice, která umí měřit signály v normě DVB-S2 a modulaci QPSK, nebo 8PSK.

DVB-S2 je nutné měřit, dokonce je to důležitější, než měřit DVB-S.
Což v poslední době potvrzuje dramatický příběh kolem TP 12109 od Skylinku.

Rover DIGICUBE například toto vše zvládá s bravurou.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra