![]() |
|
Špatný signál pouze u některých programů SkylinkuMám přijímač GoldenInterstar S770. Na střeše dvě paraboly, jedna na Astru 23,5 a druhá na Astru 19,2, poskytovatel Skylink.Před časem mi to servisák znovu nastavoval, protože druhá parabola byla nastavená jinam a potřeboval jsem ji nastavit na tu 19,2. Od té doby mám při špatném počasí a hlavně sněžení problém s příjmem na té 23,5. Pochopil bych, kdyby to bylo u všech programů (mám paraboly na střeše, takže se zasněžují) ale některé programy (hlavně Prima) ze stejného satelitu fungují dobře a mají sílu signálu/ kvalita třeba 90/88, ale jiné třeba Nova mají signál jen 80/63. Přitom je to stejný satelit jen jiné frekvence. Zrovna dnes, ale sníh už není žádný, nesněží, neprší je jen oblačno a stejně je zase část programů skoro nefunkční. Čím to může být? Špatně to nasměroval? Děkuju |
mmks
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...len to počasie je na vine. Ja momentálne nič nepozerám Parabola 150 cm je zasnežená a na strechu sa mi nechce.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
oneeeeeže by pri 150 cm parabole boli problémy zo signálom?? sa mi nechce veriť, to musela byť extra kalamita u vás, ja včera pri dosť veľkom snežení, alebo aj daždi na T-90 bez problémov, aj ked boli lnb-čka zasnežené ako aj odrazová plocha všetko o.k. pokles najviac na úrovni snád len nejakých 10-15 %.Toto počasie preverí nastavenie parabol, to je pravda. ;)3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...tento mokrý sneh je dokonalý tlmič signálu,kovosat 120-3/4 paraboly pokryté troškou snehu,signál 0...Keď je celá zafúkaná prašanom tak signál len trochu klesne....Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...Jo tak to je ta výhoda parabola na střeše :laughing:AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...už mi to ide. Okrúhla parabola a ešte veľká má iný sklon . Bol tam snehový previs. signal je iba na 65 % a vonku je +1°C.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...jenže je divné, ono to zlobí i když tam sních není. St/ačí sněžit, déšť a dneska je dokonce venku slunečno a Novu (+ další programy) mám na 86/63 (síla/kvalita) ale Primu na stejném satelitu na 86/88.Přitom na tom druhém satelitu na kterém je vlastně jen Eurosport je signál většinou dobrý i za špatného počasí. Průměr parabol je tuším stejný (80? už nevím), ale nevím, který je zrovna na co nasměrován. Prostě pochopil bych, kdyby z jednoho satelitu byly nefunkční programy všechny, ale jen část? |
mmks
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...a čo konvertor ? každý iný model aj šumové číslo ? aj to má vliv na kvalitu signálu.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
mmksnemáš napájaný koax niekde? ja som to raz vymieňal u známeho, mal nový koax F-kami spojený do starého zeleného a len časť programov išla o.k. a druhá svinský pokles,V polarizácia o.k. H-v p.r.d.e.l.i. :lookaround: ;)3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...no je napr. rozdiel GI a IBU twin, ale že by to bol veľmi extra rozdiel asi nie.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...a čo ešte skúsiť azimut a doladiť eleváciuvusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...alebo pootočiť lnb mierne v osi.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...tak to netuším, to budu muset nechat na servisákovi.Obecně to mám nějaké čudné. Když jsem chtěl přetočit tu druhou parabola, která tam zbyla po digi tv, tak o jejím naladění, mě nefungovali všechny ostatní programy,přitom ty jsou na úplně jiném satelitu do kterého se nedrbalo. Druhá divná věc je, že z těch dvou satelitů to jde na dva přímače a i když se druhým se také nic nedělalo a nepřelazovalo, tak tam přestali fungovat programy taky. Nakonec to servisák snad po 4 hodinách vyřešil, kdy jako jedinou možnou vadu našel možný zkrat na jednom z koaxů. Dále bylo divné ladění. Nemůžu přidavat programy postupně podle frekvencí, protože mě to programy co byly předtím v pořádku naladěné zablokuje a vždy fungují jen ty naladěné naposled. Takže jediné řešení je naflákat k satelitu všechny frekvence a pak to teprve vše naladit naráz. |
mmks
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...ale děkuju za typi, zavolám servisáka, protože toto fakt není normální. |
mmks
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...typy - samozřejmě |
mmks
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...mmks musíš si uvedomiť,že konvertor nemá rovnaké šumové číslo a zisk v celom rozsahu 1.mf .Ďaľší problém môže byť v koaxe - spájaný,zatečený,f-konektory. Ale v prvom rade skontroluj prácu servisáka. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...sneh je problém a aspoň u mňa pod martinskými hoľami. http://willsonrock.webovastranka.sk/image/index/vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
![]() |
|
elevace!Okrúhla parabola a ešte veľká má iný sklonparaboly na sousední stry by neměly mít znatelně jiný sklon zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...různé TP na družici mají různý výkon v různých místech příjmu,proto ti něco vypadává první,každopádně odfláknutá montáž to bude,není tam rezerva pro horší počasí |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
Prever disek prepinačOdpoj astru 19st, ak sa vylepší kvalita vymeň prepinačIPbox, ortonHD9600, PrimaIII
|
scientific
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
RE: Skylink.Já bych to překopal naprosto celé. Mít jednu 80 cm anténu na 23,5E a druhou 80 na 19,2E je totální ptákovina. Když už tak na jednu hodím 23,5E 19,2E a 13E a z té druhé k tomu přidám ještě další pozici např. 42E,28E,4W,12W stačí si vybrat. Zároveň s tím bych vyřešil i stávající problém.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
BIDLOTazatel třeba nemá zájem o další sat. pozice, takže pak ať klidně má sólo parabolu pro 19,2 a další pro 23,5 :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...přesně tak. Skylink má bohužel Eurosport 1 na Astře 19,2. Je to jediný program. Na stožáru jsem měl 2 paraboly, protože dřív byla jedna na DigiTV. Takže jsem ji využil |
mmks
![]() |
|
RE: Špatný signál pouze u některých programů S...takže na koax to nevypadá, protože to dělá u obou přímačů, takže leda koax přímo u paraboly.LNB jsem pootáčet zkoušel, beze změny. Druhou parabolu jsem odpojil, taky beze změny. Divné je, že to dřív bylo závislé na sněhu a pomohlo odmetení. Teď je parabola i celá střecha suchá a zlobí to pořád. |
mmks
![]() |
|
RE: Skylink.Bohužel jste to pánové nepochopily. Když budu mít zájem opravdu jen o tyto pozice tj. 23,5E a 19,2E tak snad na ně nebudu dávat dvě paraboly ale obě dvě pozice si naladím na jedné z nich ne. Samozřejmě plně chápu že parabolu po Digi by bylo škoda házet do sklepa ale rozhodně se dá využít daleko efektněji než takovýmto nesmyslem,třeba na další sportovní kanály /když už jsme u toho Eurosportu/. Sám jsem vlastně řešil letos podobný problém /Digi 1W/ a dnes již ta parabola třeba slouží k plné spokojenosti na pozici Atlantic Bird 12,5W odkud přijímám výborné italské stanice Sportitalia 1 a Sportitalia 2 které jsou jinde kódované.Těch možností je ale víc. Jinak samozřejmě souhlasím,každý ať si to udělá dle svého uvážení,to je bez debat.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
![]() |