Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Špatný signál pouze u některých programů Skylinku

Mám přijímač GoldenInterstar S770. Na střeše dvě paraboly, jedna na Astru 23,5 a druhá na Astru 19,2, poskytovatel Skylink.
Před časem mi to servisák znovu nastavoval, protože druhá parabola byla nastavená jinam a potřeboval jsem ji nastavit na tu 19,2. Od té doby mám při špatném počasí a hlavně sněžení problém s příjmem na té 23,5. Pochopil bych, kdyby to bylo u všech programů (mám paraboly na střeše, takže se zasněžují) ale některé programy (hlavně Prima) ze stejného satelitu fungují dobře a mají sílu signálu/ kvalita třeba 90/88, ale jiné třeba Nova mají signál jen 80/63. Přitom je to stejný satelit jen jiné frekvence.
Zrovna dnes, ale sníh už není žádný, nesněží, neprší je jen oblačno a stejně je zase část programů skoro nefunkční.
Čím to může být? Špatně to nasměroval?
Děkuju

mmks
Registrace: 9/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Špatný signál pouze u některých programů S...

len to počasie je na vine. Ja momentálne nič nepozerám Parabola 150 cm je zasnežená a na strechu sa mi nechce.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

oneeeee

že by pri 150 cm parabole boli problémy zo signálom?? sa mi nechce veriť, to musela byť extra kalamita u vás, ja včera pri dosť veľkom snežení, alebo aj daždi na T-90 bez problémov, aj ked boli lnb-čka zasnežené ako aj odrazová plocha všetko o.k. pokles najviac na úrovni snád len nejakých 10-15 %.Toto počasie preverí nastavenie parabol, to je pravda. ;)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

tento mokrý sneh je dokonalý tlmič signálu,kovosat 120-3/4 paraboly pokryté troškou snehu,signál 0...Keď je celá zafúkaná prašanom tak signál len trochu klesne....

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Jo tak to je ta výhoda parabola na střeše :laughing:

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

už mi to ide. Okrúhla parabola a ešte veľká má iný sklon . Bol tam snehový previs. signal je iba na 65 % a vonku je +1°C.

oneeeee

jenže je divné, ono to zlobí i když tam sních není. St/ačí sněžit, déšť a dneska je dokonce venku slunečno a Novu (+ další programy) mám na 86/63 (síla/kvalita) ale Primu na stejném satelitu na 86/88.
Přitom na tom druhém satelitu na kterém je vlastně jen Eurosport je signál většinou dobrý i za špatného počasí.
Průměr parabol je tuším stejný (80? už nevím), ale nevím, který je zrovna na co nasměrován.
Prostě pochopil bych, kdyby z jednoho satelitu byly nefunkční programy všechny, ale jen část?

mmks

a čo konvertor ? každý iný model aj šumové číslo ? aj to má vliv na kvalitu signálu.

oneeeee

mmks

nemáš napájaný koax niekde? ja som to raz vymieňal u známeho, mal nový koax F-kami spojený do starého zeleného a len časť programov išla o.k. a druhá svinský pokles,V polarizácia o.k. H-v p.r.d.e.l.i. :lookaround: ;)

Tami

no je napr. rozdiel GI a IBU twin, ale že by to bol veľmi extra rozdiel asi nie.

Tami

a čo ešte skúsiť azimut a doladiť eleváciu

oneeeee

alebo pootočiť lnb mierne v osi.

Tami

tak to netuším, to budu muset nechat na servisákovi.
Obecně to mám nějaké čudné.
Když jsem chtěl přetočit tu druhou parabola, která tam zbyla po digi tv, tak o jejím naladění, mě nefungovali všechny ostatní programy,přitom ty jsou na úplně jiném satelitu do kterého se nedrbalo. Druhá divná věc je, že z těch dvou satelitů to jde na dva přímače a i když se druhým se také nic nedělalo a nepřelazovalo, tak tam přestali fungovat programy taky.
Nakonec to servisák snad po 4 hodinách vyřešil, kdy jako jedinou možnou vadu našel možný zkrat na jednom z koaxů.
Dále bylo divné ladění. Nemůžu přidavat programy postupně podle frekvencí, protože mě to programy co byly předtím v pořádku naladěné zablokuje a vždy fungují jen ty naladěné naposled.
Takže jediné řešení je naflákat k satelitu všechny frekvence a pak to teprve vše naladit naráz.

mmks

ale děkuju za typi, zavolám servisáka, protože toto fakt není normální.

mmks

typy - samozřejmě

mmks

mmks musíš si uvedomiť,že konvertor nemá rovnaké šumové číslo a zisk v celom rozsahu 1.mf .
Ďaľší problém môže byť v koaxe - spájaný,zatečený,f-konektory.
Ale v prvom rade skontroluj prácu servisáka.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

sneh je problém a aspoň u mňa pod martinskými hoľami. http://willsonrock.webovastranka.sk/image/index/

oneeeee

elevace!

Okrúhla parabola a ešte veľká má iný sklon
paraboly na sousední stry by neměly mít znatelně jiný sklon

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

různé TP na družici mají různý výkon v různých místech příjmu,proto ti něco vypadává první,každopádně odfláknutá montáž to bude,není tam rezerva pro horší počasí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Prever disek prepinač

Odpoj astru 19st, ak sa vylepší kvalita vymeň prepinač

IPbox, ortonHD9600, PrimaIII

scientific
Registrace: 4/2006

RE: Skylink.

Já bych to překopal naprosto celé. Mít jednu 80 cm anténu na 23,5E a druhou 80 na 19,2E je totální ptákovina. Když už tak na jednu hodím 23,5E 19,2E a 13E a z té druhé k tomu přidám ještě další pozici např. 42E,28E,4W,12W stačí si vybrat. Zároveň s tím bych vyřešil i stávající problém.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

BIDLO

Tazatel třeba nemá zájem o další sat. pozice, takže pak ať klidně má sólo parabolu pro 19,2 a další pro 23,5 :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

přesně tak. Skylink má bohužel Eurosport 1 na Astře 19,2. Je to jediný program. Na stožáru jsem měl 2 paraboly, protože dřív byla jedna na DigiTV. Takže jsem ji využil

mmks

takže na koax to nevypadá, protože to dělá u obou přímačů, takže leda koax přímo u paraboly.
LNB jsem pootáčet zkoušel, beze změny.
Druhou parabolu jsem odpojil, taky beze změny.
Divné je, že to dřív bylo závislé na sněhu a pomohlo odmetení. Teď je parabola i celá střecha suchá a zlobí to pořád.

mmks

RE: Skylink.

Bohužel jste to pánové nepochopily. Když budu mít zájem opravdu jen o tyto pozice tj. 23,5E a 19,2E tak snad na ně nebudu dávat dvě paraboly ale obě dvě pozice si naladím na jedné z nich ne. Samozřejmě plně chápu že parabolu po Digi by bylo škoda házet do sklepa ale rozhodně se dá využít daleko efektněji než takovýmto nesmyslem,třeba na další sportovní kanály /když už jsme u toho Eurosportu/. Sám jsem vlastně řešil letos podobný problém /Digi 1W/ a dnes již ta parabola třeba slouží k plné spokojenosti na pozici Atlantic Bird 12,5W odkud přijímám výborné italské stanice Sportitalia 1 a Sportitalia 2 které jsou jinde kódované.Těch možností je ale víc. Jinak samozřejmě souhlasím,každý ať si to udělá dle svého uvážení,to je bez debat.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra