Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T ANTÉNA

Zdravím chlapi.Potřeboval bych poradit jakou vhodnou anténu koupit abych mohl přijímat polské kanály v dvb-t a no a zároveň i naše české.Naše střešní anténa na baráku stojí za velký kulový a tak na příjem používám cs link.Ale zlákaly mě i ty polské programy.Anténu bych dal na balkon 2 poschodí.Napojena by byla na plasmu LG.Lokalita(moravskoslezský kraj okres karviná)město ORLOVÁ hned kousek DOLNÍ LUTYNĚ a DĚTMAROVICE.Takže od polska kousek.V těchto věcech se vůbec nevyznám a tak budu vděčný za každou radu.Anténu bych vybíral z Ostravského ATOSU.Mají jich tam hodně tak ať nekoupím něco co mi bude k ničemu.Vím že to asi nebude jednoduché poradit jen tak(bez měření signálu)ale mozná má někdo z vás právě v této lokalitě nejakou zkušenost s dvb-t příjmem.Moc děkuju za každou odpověd.

axton
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T ANTÉNA

zkus si dát koncovku na 1 stranu koaxu co jde do televize a druhý konec koaxu "ohol" 12,5cm až tě bude koukat jen měděný drát já takhle chytám signál z vysílače co tak cca 80 km od mého bydliště-jo a ten měděný konec je treba uchytit tak aby jsi měl tzv horizontal poloha,zkus to

papay
Registrace: 12/2006

Je nesmysl kupovat anténu jen tak, navíc zrovna atos je jeden z nejdražších a zrovna moc velký výběr kvalitních širokopásmových antén zde není. Ikdyž jste poměrně blízko, neznamenáto, že zde signál nutně být musí. Určitě Vás vyjde levněji se obrátit na někoho kdo tomu rozumí nebo se aspoň poptat u sousedů jestli signál zachytí. Můžete to taky zkusit třeba na vypůjčenou anténu-síto naladit 38.kanál a proskenovat

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

papay

Ty té antenní teorii teda dáváš na pr... Dokud nepřipojíš na to opletení koaxu druhý drát 12,5 cm, tak se budu budit ze spaní. :O

visper
Registrace: 5/2008

Re:visper

nevím čemu dávám na pr... když to funguje "ohne problém" někdy teorie jsou k ho... praxe a takhle DVB-T již chytám 2 roky bez výpadků obrazu a zvuku,já jen naznačil aby si zkusil- axton - nikomu nic nevnucuji ;P

papay
Registrace: 12/2006

axton

čau,já jsem z Dětmarovic,polský mux 2 z vysílače Wisła/G. Skrzyczne k. 38 chytneš v Orlové bez problémů,já mám obyčejné polské síto bez zesilovače nasměrované na Skrzyczne a kvalita signálu na plazmě panasonic je na maximu,bez problémů jedou na stejnou anténu i české muxy.

rojroj
Registrace: 10/2009

Díky moc.Zítra zajdu k našim-ve sklepě by ještě mělo být taky polské síto tak ho opráším a zkusím to testnout.Ještě jsem pokukoval ma web Karvinské prodejny ALBA ale řekl bych že tam mají antény ještě dražší.Jinak celkově dík za každou radu.

axton

Hlavně je potřeba mít zařízení na příjem DVB-T mpeg4 - protože poláci tak vysílají. Máš ten televizor pro příjem mpeg4?

Standa2
Registrace: 5/2005

Standa2

Abych pravdu řekl tak to vážně netuším jestli tahle telka zvládá mpeg4.Díval jsem se do návodu,ale o tom tam není ani slovo.Je to model LG 42 PG 6000.Na starém bytě mi ze střešní antény dvb-t jelo v pohodě,ale poláci tam nešly nikomu ze vchodu.A tady mají sousedi buď vlastní sat nebo kabelovku.

axton

http://alatest.com/reviews/tv-reviews/lg-pg6000-series-plasma-tv-32-40-42-50-60/po3-56179083,33/#details

podle této stránky to vypadá,že tvoje plazma umí jen DVB-T v mpeg 2

rojroj
Registrace: 10/2009

@rojroj - v Dětmarovicích Ti to může jet - v Orlové mnohde ve stínu paneláků ani ťuk.Není doba na běhání po střeše ,tak to nechám na jaro.

Displej
Registrace: 2/2008

Na ten odkaz jsem se teď podíval.No máš pravdu takže zatím nic řešit nebudu.Maximálně že bych ještě dokoupil set tob box který to zvládne,ale do toho se mi moc nechce.Další přístroj,další dálkový ovladač.Možná jsem v tomhle sám proti sobě,ale je to otázka casu kdy mě to chytne a stejně si jej zajdu koupit.Tak díky moc všem za odpovědi.Chlapi ať se všem daří,pěkného silvestra a do nového roku jen to nej a hlavně pevné zdraví R^

axton

DVB-T ANTÉNA

Nebude náhodou nejlepší polská anténa s polským zesíkem na polské programy? :laughing:

Violista
Registrace: 7/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra