Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

kdo poradí?

Dobrý den,mám následující problém.mám plaznu PANASONIC TX-50G20E a potřebuji vymyslet příjem v domě v RD dvoupodlažním.Dole v obýváku chci mít dvoutunerový satelit a nahoře ve třech pokojích chci mít normální pozemní příjem.Nahoře nemusí být hd přijímače.

tak se ptám,zda by jste mi poradili jaký satelit dolů a jak vyřešit příjem nahoře?

Dole jsem uvažoval o technisat digicorder hd s2x 500GB /jde mi o to,abych mohl nahrávat dole a dívat se na něco jiného/,nahoře jde jen o to,aby bylo pár stanic.

poradí někdo,jak to vše vymyslet?Chtěl bych ponechat i možnost,kdybych někdy vbudoucnu chtěl nahoře například také instalovat sat.přijímač,aby tato možnost s ohledem na parabolu byla.dole bych chtěl skylink /pokud je to dobrá volba/.

a jakou parabolu?

děkuji moc za odpovědi..Láďa

G20E
Registrace: 1/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kdo poradí?

No, jestli je pro tebe problém třeba správně udělat efko, tak si obejdi pár anténářských firem ve svém okolí a nech si od nich udělat nabídku.

polulin
Registrace: 10/2007

víš,já bych chtěl poradit s výběrem spotřebičů a anténou,nerozumím tomu a tak ti mlže kdolkoliv cokoliv napovídat...nevím co je dobře a co ne...

to bych chtěl poradit a potvrdit si výběr,rozměry atd...

G20E

Nevím, kde bereš jistotu, že tady ti nenapovídají nesmysly taky. Pár takových "odborníků" se tady vyskytuje.

polulin

Tak taky musíš napsat na co se chceš dívat, my to nevíme.Budeš se dívat na turky či na španěly?Jinak v pravo nahoře je sekce ABC -tam začni.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Přijímač velmi dobrý-parabola 8otka+skylink dobrý+konvertor monoblok tvin

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

jak jsem napsal,chci dole mít skylink astru 19 a 23 /vím,že to nepíšu správně,ale vy víte co myslím/,nahoře jen dig.příjem z antény do těch tří pokojů s možností někdy dát satelit.v každém pokoji mám připraveny dva kabely belden.

G20E

a parabola hliník nebo železo a ten monoblok koli?někde jsem četl o tom,ale moc tomu nerozumím,snažil jsem se něco pochopit,.když budu mít dole dvoutunerový sat,tak dva kabely jsou využity,pokud bych někdy chtěl sat i nahoře...?aby byla možnost....a ještě se zeptám:slayšel jsem o combu,má to smysl?a k čemu by mi to pomohlo?nahoře nechci investovat do přijímačů....

G20E

Tak sem ti to napsal,ale bylo by dobrý jak píše kolega"polulin" obejít pár firem a říct co chci a nechat si udělat nabídku a nechat si to od nich namontovat. Ty se stím budeš trápit a oni to mají raz dva.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

dobrá,tak mi ještě ale řekněte,to si mám od nich nechat namontovat i včetně satelitu?nevypaltí se mi je koupit sám někde na netu?aby to nebylo zbytečně předražené?

a tu parabolu a ten monoblock jakou?

G20E

kup si takovej prijimac kterej umi obsluhovat oba tunery z jedny karty. nebudes muset zaznam posleze dekodovat.
co se tyce anteny, tak si porid takovou kde budes snadno realizovat prijem ze zminenych aster a k tomu jeste tchore 1W kde je UPC a DIGI. tim budes naprosto svobodnej ve vyberu co vlastne chces platit. pripadna vymena LNB za vic vystupovy je v takovem pripade daleko snazsi a rozsireni prijmu o dalsi druzici taky.
spojeni terestricke a satelini casti neni problem. jakou antenu pouzit na pozemak bude ale muset posoudit nekdo primo u tebe.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Parabolu mám 80tku železo/údajně odlehčená/ už nějaký pátek bez jakýchkoliv náznaků poškození,a o tom monobloku nerozumím.Jestli chceš a1+a3 musíš mít monoblok. Nebo motor.Pro jeden přijímač s "jedním vývodem" eventuelně kdybys chtěl v budoucnu dva přijímače tak se "dvěma vývody".

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

to bublajs

díky za info,ale porisdi si takovou...mi moc neříká,vážně to neumím a co je právě nejhorší,že když si někomu řeknu /už jsem to udělal/ tak vám každý namrská to co si myslí,že je dobře a já to nepoznám,proto bych potřeboval přesně znát vše co potřebuji-výběr spotřebiče,antény,monoblocku atd...jinak mě vždy každý dostane a udělá si to podle sebe,ne podle mě....

G20E

Technicky asi takto: Do obyvaku potrebujes dotiahnut dva samostatne koaxialne kable od paraboly, a do tych dalsich ti staci po jednom samostatnom koaxe, takze od paraboly ti pojde 5 kablov. Ak chces ktorehokolvek ceskeho satelitneho operatora (skylink, cslink, upc alebo digi) staci ti 80 cm parabola a TWIN LNB konvertor ten ma dva samostatne vystupy pre ten dvojtunerovy prijimac. Ak teraz neplanujes v tych troch izbach satelitni prijem a chces tam mat DVB-T tak na tie tri koaxy do izieb pripoj antenu. V buducnosti mozes kupit na tu parabolu "OCTO" LNB konvertor (osem amostatných výstupov)a pripojis tie dalsie tri izby na satelitny signal.

PEPE8989
Registrace: 12/2007

Tak se podívej na omko.cz tam je výběr všeho-od monobloku -paraboly přijímače, máš tam všechno.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

a k výběru těch spotřebičů a parabol?a k čemu je dobré combo a má to smysl?

G20E

A jestli si koupím ty a ty věci tak já sem zákazník tak každý dobrý sateliťák by to měl namontovat.Samozřejmě jestli komponenty soulasí, a jestli to nechce namontovat tak jdu k jinému on tady určitě není jediný.A má reklamu.Nevím odkud jsi ale v Kolíně a okolí je jich xy.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Přijímač si kup dle tvého "výběru" i s patřičnou parabolou(80-105cm),konvertor minimálně Twin(případně rezerva do budoucna,takže radši octo) nebo se můžeš pustit do verze s multipřepínačem z jedné či více družic na 4,8,12,16 či 24 přijímačů.Nezapoměň natahat všude samostatné kabely a skloubit to s DVB-T.Pokud se na to sám necítíš,kontaktuj pár firem a nech si "vyčíslit" nabídky za kolik ti to která "udělá".....Pěkně usněžený,ale přesto plně digitální den. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

a tu parabolu,monobloch,přijímač atd by jsi vyřešil sám?kabely mám všude nataženy dva do každé místnosti.

parabolu hliník nebo železo?

díky moc.....vezmu tedy octo ať mám rezervu a anténu na ten příjem jakou?

G20E

parabolu multibeam tady si o tom neco precti https://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/
na to kup nejaky twin LNB, treba nejaky ve stredu cenovy nabidky (zadny spickovy nepotrebujes) a never recem o nizkym sumovym cisle. to je marketingovej blabol. k tomu budes potrebovat dva 4x diseqc prepinace (pokud teda pocitam spravne ze budes prijimat 1W, 19E a 23E) a k tomu asi nejakej slucovac na pozemak, jestli teda chces pozemak i k satelitnimu prijimaci.
cely je to o tom, jestli se vazne chces nechat omezit takovou nevalnou premiovou nabidkou na 23E kde ale sou verejnopravni a ty hlavn komercni v nejlepsi kvalite. nebo jestli chces vetsi nasup stanic od UPC treba.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

80tka si myslím stačí v našich podmínkách-a jestli železo nebo hliník to je na tobě.Znova opakuji podívej se do omka.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Chce Skylink,takže obyčejná parabola 80-105cm(jistota je jistota).Záleží kam tu parabolu dáš jestli na stožár či do zákrytu stěny.....Fe X Al :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

to bude skvely az zjisti ze by chtel vlastne upc a musi to cely prekopat :)

bublajs

Proč překopat....jenom stačí otočit..... R^

Kamil_k4

neni snazsi prijimat oboje naraz ?

bublajs

Kamil_k4

To 105tku bych nedoporučoval kvůli konvertorům které jsou většinou uspůsobeny na 80tky.Měl jsem problém u člověka který sundal ze 120tky motor a dal tam monoblok a ono mu to "fixlovalo"Takže ve finále tam šla 80tka. Toť moje skušenost.Tam zaleží hodně na vzdálenosti konvertoru od paraboly.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra