, sekce: Příjem satelitů |
|
ladění satelitního motoruzdravím, nejsem žádný nováček v satelitní technice, běžně ladím astry a thora..po inspiraci jsem si koupil satelitní motor nakonec optibox DM 3800. Manual jsem dostal pouze v angličtině, nakonec jsem si našel na netu v češtiněo je to akorat přeloženýwww.eltasat.cz/pdf/Motor_Opticum_DM3800.doc bohužel ani podle tohoto ani podle jiného jsem nedocílil funkčnosti. Motor ladím poprvé Mohl by někdo poradit jak správně to zprovoznit? parabolu mam offsetovou AL 80cm. http://www.inter-sat.cz/satelitni-parabola-80-al-economy-line-ts_d619.html Pomozte prosím. :( |
H3lMuT
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 158 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
|
|
upevněníparabolu mam upevněnou cca na středu motoru a je v ose, motor mam prichytnuty na konzoli, ktera je po promereni vodovahou kolma k zemi, konzole je na zabradli od balkonu.. |
H3lMuT
|
|
ladění satelitního motoruhttps://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/ |
donkarlos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 432 |
|
|
RE: ladění satelitního motoruto jsem cetl to je mi jasne..nulovy bod jsem nastavoval pomoci kompasu.. |
H3lMuT
|
|
@H3IMutpomocí kompasu? Jen tak? Si děláš srandu snad... Musíš se řídit podle "družic".Tak jsem to udělal já a vše 100% funknční.Má poloha je nějakých 17´atd a tak jsem si nastavil parabolu i se satem k nejbližší družici.Najel jsem na 16´ družici Eutelsat a pak mírně popojel na východ(doleva).Poté jsem to zafixoval a začal zkoušet a točit motorem.Vše v poho až po 50´W a 42´E pak už dále nedoháhnu(terén)...Snad si to pochopil-přeju mnoho zdaru!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 972 |
|
|
RE: ladění satelitního motoruja nastavoval sg 2100 takto.pro prahu!!50 latitude a pak na nulovy bod jsem dal hobird na co nejlepsi signal.do usals v satelitu je pak nutne zadat zemepisnou sirku a delku pomoci dishpointer treba,a nebo rucni ladeni pomoci diseq,souhlasite vsichni? no mam na nem 60ku parabolu a tocim od bulhara az k atlantic bird dvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 904 |
|
|
RE: ladění satelitního motoruJako nováček mi teda připadáš když běžně ladíš družice a manuál na motor v angličtině s tebou zacloumá :))) a ani nenapíšeš svoji polohu abychom ti mohli poradit,no nevím připadne mi to jako kategorie polospamu a donkarlos ti to napsal jasne abc tu na parabole a nastaví to úplně každej nováček ale ty jako profík..no nevimFerguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
|
|
@bob85ano tak nějak,jen jsem zapomněl v mém případě na tu latitudu.Já dal 49(je to na motoru) :-D Jinak pracoval jsem s tím samím kusem sg 2100 a dotedˇ mi fachčí od ůnora 2003..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
RE: ladění satelitního motoruLoc: 49°19N, 16°28Etoto je ma poloha takze mam najet na Eutelsat 16°E? takze mam naladit 16E a to bude muj nulovy bod? jasny chcel sem..pokud jsem to dobre pochopil tak latitude nastavim na 49 a na parabole 27,8..najit 16E doladit na co nejlepsi signal a fixnout..pak uz si dam jinou druzici dam usals a najede mi to na danou druzicu? je to tak? |
H3lMuT
|
|
anotak nějak.U tebe bude 16´ nulový bod-tj Eutelsat na pozici 16´..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
dodateka nezapomeň nastavit na motoru LATITUE-dej to tam na 49..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
RE: ladění satelitního motorulatitude 49 utahnout,a naladit 16E utahnout parabolu.do menu prijimace usals zadat ty informace zemepisna delka sirka a pak uz jenom otacet a melo by to fungovat takhle jsem to delal jadvb-s, dvb-t, wifi, it;
|
bob85
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 904 |
|
|
přeně!já to jen potom hledal vše "ručně"-v té době jsem neměl reciever s USALS...Ale byla to sranda,jak jsem dojel na 43´W ...To mne potěšilo! :)_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
|
|
RE: ladění satelitního motoruladenim 16E sem najel na 13E pri ladeni jako nuloveho bodu..musim to mit na 16E nebo to muzu nechat na 13E? |
H3lMuT
|
|
RE: ladění satelitního motorunulový bod=jihnastavení motoru "Usuals" 1/dle návodu zjistíme a spočítáme elevaci ,nastavíme elevaci motoru a paraboly 2/povelem z STB nastavíme motor na "nulový bod 3/namontujeme parabolu a motor na kolmý/svislý/stožár !!! 4/nastavíme motor a parabolu na jih /v zákrytu/ !!!! 5/zadáme pozice stanoviště do STB /zeměpis.šířka a délka/ 6/dáme povel motoru jít na družici nejblíže k jihu 7/pokud naběhne signál jemně nastavíme otáčením stožáru na maximum,elevaci paraboly/ne motoru/jemně doladíme 8/pokud nenaběhne signál zvolené družice ,otáčením stožáru ji najdeme,případně jemně upravíme elevaci,ale to už signalisuje,že jsme zadali něco špatně: zem.délku nebo šířku,elevaci motoru nebo paraboly a nebo je parabola,motor nebo přijimač v "kélu" 9/předpokladem je ovšem, že jsme perfektně nastavily stožár ve všech směrech kolmý/svislý/ !!! |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
|
|
Reset?Motor som nastavil ešte v 2006-s Humaxom a išlo do dnes od 53E do 45W Dnes som chcel dať iny satelit s usalsom a ani nahodou netočí motor tam,kde by mal.Treba motor resetnúť? |
sused
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 310 |
|
|
RE: ladění satelitního motoru1.Do stb zadas svoje zemepisne udaje.2.Na motore a parabole nastavis elevaciu 3.Motor s parabolou namontujes na konzolu(parabola v osi rahna motora-parabola je pritiahnuta k rahnu motora,motor je volne,aby sa dalo tocit s celym systemom) 4.V stb das natocit na druzicu(najlepsie najblizssie k juhu-kludne môzes astru 19,2e) 5.Tocis s motorom a celym systemom na konzole az zachytis signal.Doladit na najlepsiu kvalitu a utiahnut.Doladit elevaciu a konvertor-skew a pohyb lnb dopredu a dozadu. Skusit dat povel na vychodnejsiu alebo zapadnejsiu druzicu a ladit striedavo elevaciu na motore a parabole.... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
RE: ladění satelitního motoru...chlapci, pre boha, žiaden nulový bod nikdy nikde nenastavovať!!!...maximálne na družicu blízku "nulovému bodu", alebo na "hlavnú" družicu!!! :bigeyes: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
|
|
RE: ladění satelitního motorunulový bod s usals není třeba,zadáš svoji polohu do STB,potom otočíš v menu na jakoukoliv družici na orbitu,kterou máš bez překážek,třeba 30W ,nastavíš mechanicky na stožáru na max. signál a hotovo,všechny družice musí sedět R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 495 |
|
|
brgaa hlavná družica je ktorá? |
notna
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 474 |
|
|
RE: ladění satelitního motoru"hlavná" - teda tá najsledovanejšia, najdôležitejšia, proste megašpicacslinkovoskylinková... R^ |
brga
|
|
RE: ladění satelitního motoruhlavní není žádná,v nastavení neexistuje kompromis,pokud nastavíš na jakékoliv na max.ostatní budou automaticky na max. také,je důležité to max.pokud nastavuješ podle bargrafů,chodí to stejně jako s profi měřákem,ale nastavuj na slabším signálu družice,některé přijímače ukazují stále 99% ,tam není změna patrná R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
nastavení motoruJá to nastavoval podle Badru-je citlivější a točím 75 E--30 W .jsem spokojen :) |
Tiplik
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 49 |
|
|
RE: ladění satelitního motoruDôlezite je po hrubom nastaveni doladit na krajnych poziciach elevaciu striedavo u motora a paraboly. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
Kasra to je právě špatně,nastavuješ kompromis,ten zde neexistuje,pokud striktně dodržíš všechny zásady montáže,po nastavení na nějaké družici,musí sedět všechny ostatní R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
|
|
RE: ladění satelitního motoru...takže si to zhrňme: nulový bod a kompromis sú najväčší nepriatelia správneho nastavenia motora! R^ :8) |
brga
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|