Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vantage VT-1 - recenzia na Parabole

Vdaka za recenziu, bol som zvedavy na skusenosti. Mam HD 8000S, autor to presne vystihol-slaba podpora firmware. Pri Vantage sa pouzivaju fw. 2.52,2.55,Jepssen a podobne, lebo cim novsi oficialny, tym viac chyb tam pribuda. Obrazovo skvele pristroje, fakt skoda tych firmverov. VT-1 je drahy, az neuveritelne, ked ho niekto kupi ako linuxovy STB, je mu uvedeny OS na prd. Skoda. Pri skusenostiach s vyvojom fw u Vantage sa obavam, ze lepsie to uz nebude.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vantage VT-1 - recenzia na Parabole

Tak, presne si to vystihol. A aj preto som prešiel na Dream....

Milan C
Registrace: 4/2006

Milan C

A s Dreambox spokojený, přemýšlím že bych dal vantage do ložnice a něco nového do obyvacího pokoje, nějaký šikovný ,,stroj".

Digi Tv top platforma

satmana
Registrace: 10/2009

ten titulek

Myslím si že pojem "fullHD" v titulku je vyloženě jen a jen PR slogan. Toto totiž obchodníci používají pro rozlišení 1920*1080. Zpracování toho rozlišení je však u HD přijímače samozřejmostí. Autor asi myslel, že tonto přijímač umí 1080 neprokládaně, v tom případě by tam mělo být spíš "1080p" - to už říká něco skutečného ne jen kombinaci slov , kterou si obchodníci vyscucali z prstu.

šibal
Registrace: 8/2009

Výrobce ve specifikaci uvadi, ze prijimac umi 1080p, takze by to melo byt OK ne ?

J a
Registrace: 7/2005

smutné čtení

ale čo, ako povedalo niekedy Rádio Jerewan "prežili sme blokádu prežijeme aj VT1"

Dagy2
Registrace: 11/2010

Díky za recenzi. V tomto případě sedí slogan "zlatá 8000S" naprosto výstižně.

"Začínám mít pocit, že na trhu jsu buďto HW skvělé a spolehlivé stroje, ale jejich FW je katastrofa, nebo jsou na trhu HW šroty s vynikajícím firmwarem."

Já mám pocit, že existuje ještě jedna a mnohem větší skupina přijímačů - tzv. "total große šrote"

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

jj, smutné no, takové krásné železo. Dokonce by mi nevadily ani nefunkční čtečky a klidně použil moduly. Předpokládal bych u něho 100% spolehlivost a životnost min. 10-12let. Bohužel za tu dobu nejspíš opravdu morálně zastará. Pro koho je tedy "toto" určeno? :-/ Pro tisícinu procenta fajnšmekrů? Proč tedy za svou cenu neumí základní funkce?

Ach jo.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ked zakaznik povie ze na trhu su skoro len sroty to viem pochopit ale ked to povedia predajcovia je to smiesne.A kto to ma zmenit?Preco nie je nanoxx,coolstream,atd.?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Jsi podle mě úplně vedle. Chceš říct, že na trhu nejsou proto, protože si to nepřejí prodejci?
Zamysli se. Nebylo by to pro ně, naopak výhodnější?
Ne náhodou je trh zaplaven zbožím s cenou, kterou jsou lidi ochotní/schopní/ utratit?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

VT1 je toho prikladom ze?Drahy a nafigu soft.Preco je na trhu?Nikto netvrdi aby neboli aj lacnejsie,ale ked uz drahe su preco nie take ktore su aj inde oblubene a nie stale dokola vantage a dreambox.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Vivat TechniSat, ale iba ten "Das Original"... R^

brga
Registrace: 9/2009

Dále mi na VT-1 vadí

(což patrně recenzentovi uniklo), že aby se uvolnilo místo na HDD musí se smazat vždy celá nahraná sekvence, pokud ji totiž začnu editovat např. tak, že si označím záložkama jednotlivé pasáže a tyto pak vystřihnu (s naivním přesvědčením že je tím i zároveň mažu z HDD) tak jsou pak bohužel pouze jen přeskakovány a skrytě dál zabírají místo na HDD. Vadí i to, že nahrané rádiové pořady nejdou vůbec plynule posouvat šipkovými kurzory dopředu ani vzad, nahraný blok skočí při tomto pokusu vždy okamžitě zpět na začátek! Dále, příliš silný svit displeje musí ve tmě rušit každého kdo má tento přijímač poblíž televize a nesmyslný ukazatel bitrate obrazu se stává u Vantage už téměř klasikou. Jinak chvála patří - naprosto bezvadné, bezchybné funkční komunikaci přes DiSEqC 1.1 (s 16x EMP Centauri) a jak i recenze uvádí i absolutně tichému chodu chlad. ventilátoru i HDD včetně permanentně téměř "studené" skříně přijímače. Navíc to, co je nejdůležitější - obraz, je u VT-1 opravdu super (ale i zvuk!), a to je ten hlavní důvod, proč jsem jej doposud ještě nesvrhnul z vokna na chodník :bomb:.

KOTAZ
Registrace: 2/2007

Dobrý večer.
brga, Ty zde chválíš Technisat Das Original a přitom zde nedávno v několika diskusích nebyl zrovna chválen včetně opravdových odborníků. To je ten nešikovný Diseqc, motor, nemožnost emulovat čtečky, nemožnost nahrávat nebo se i koukat na více než jeden program z karty a absence síťového vypínače taková prkotina?

HiFiOK

???
...napr. motor ide perfektne a aj sieťový vypínač mám!
...možno problémy budú s TechniSatmi pôvodom "neTechniSatovým" - napr. TechniSat SIR a pod...

P. S.: dokonalý prijímač za dokonalú cenu nevyrába žiadny výrobca!!!

brga

satmana

Absolutne spokojný. 800 HD Se je obrazovo o 30 percent lepší ako Vantage 7100 HD. Skúšal som aj 800 HD, ale ten ma sklamal. Se-čko vyhralo na plnej čiare...

Milan C
Registrace: 4/2006

Tomík

prikláňam sa k názoru, že "na vine sú predajcovia" a ich "arogancia". Teraz nehovorím o satelitných predajcoch, ale denno-dennom masírovaní obyvateľstva "my sme lacnejší".
Viď napr. všetky potravinové reťazce. Dnes nekúpiš poriadnu šunku aj keby si chcel zaplatiť 100EUR/kg. Proste nie je. Namiesto jogurtu žerieme škrob, namiesto normálnych potravín ktoré sme tu jedli stovky rokov jeme umelý tuk.
A to je niečo kde nám ide o zdravie a sme ochotní to "risknúť", kúpiť a zjesť len keď je to v akcii.

Keď potom bežný človek ide kupovať sat prijímač alebo inú elektrotechniku, čo je povedzme v priemere raz za 3 roky správa sa presne rovnako.
Riskne hocičo, hlavne že je to lacné. A mnoho satelitných predajcov mu v tom pomôže, pretože nie sú schopní obhájiť svojimi vedomosťami a argumentami vyššiu cenu nejakého prijímača. Takže sa snažia umiestniť na trhu čo najnižšou cenou. 95% kupujúcich nikdy nebude reklamovať že prístroj seká obraz, nenahráva a pod. Zháňajú na fórach neofiko FW aby to nejako rozchodili. A to je potom ten zamotaný a uzavretý kruh.

Dagy2

Co sa tyka potravin trafil si klinec po hlave.Tzv. civilizacne choroby su vysledkom zbytocneho stresu a nasledky po dlhodobom konzume produktov chemickych pokusov terajsieho potravinarskeho priemyslu.Namiesto toho aby sme zacali jest a produkovat to co jedli nasi predkovia a bolo zdrave ideme sirit demokraciu nasilim do afriky kde ju nikto nechce v takej forme ako ju mame v europe.Je to len o rope.Cele NATO je len ozbrojena zlozka nadnarodnych monopolov a politici su ich sluzobnici.O ponuke sat. boxov som sa uz vyjadril...

liquere

Dobré odpoledne přeji.
Brga, mám na mysli např. Digicorder HD S2X. Ten má všechny nedostatky co jsem výše uvedl. A je to Das Original.

HiFiOK

Milan C, Vantage a obraz o 30 % horší než Technisat???
A to jsi porovnával na tom Tvém HD Ready Samsungu ? :laughing:

HiFiOK

A kolikpak jsi vyzkoušel softů u toho Vantage Milan C ?

HiFiOK

@HiFiOK

otázka je čo je nedostatok. Ten prijímač je tak navrhnutý a s tým ho kupuješ.
Vlastním tento prijímač 2.5roku a za tento čas som nahral všetko čo bolo nastavené - a je to tak v priemere 10-15 nahrávok za týždeň, prijímač nikdy nezamrzol aby som ho musel resetovať vytiahnutím zo zásuvky, nikdy som nemusel ťahať kartu zo slotu. Takže toto je dôležité.

- otázka moja - preboha na čo je dobrý sieťový vypínač??? To som nepochopil.
- to že nejdú čítačky a pre full využitie nahrávania a pozerania je treba 2 karty s tým som prijímač kupoval (v tom čase navyše CZ a SK ponuka bola rozdielna takže tak či tak som dve karty potreboval), dnes je možnosť karty NEXT. Je to naviac náklad, ktorý treba kalkulovať do ceny prijímača. Súhlasím že tento náklad navyše je cena Arivy200.

Na druhej strane tu čítam napríklad, že mnohé renomované prijímače sa "nevedia zobudiť" zo stand-by pre nahrávanie ale len z rychlého štartu. To by som v živote netušil že aj takéto niečo je nemožné.
To, že EPG je teraz nahrávané na disk u VT1 - som tiež až do nedávna netušil, že iné prijímače toto neukladajú do pamäte. To by trafil šľak po každom zapnutí precvakať všetky TP.

Dagy2

@HiFiok

ešte som zabudol k Diseq (stále je to o TS HDS2X):
- 1.0 Diseq je v TS spracovaný tak, že ho dokáže nastaviť aj hojdací koník. To zrejme u iných prijímačov celkom neplatí, inak by nebolo toľko dotazov ako nastaviť jeden monoblok
- 1.1 Diseq - kto použije viac než 4LNB nie je určite začiatočník. A ten si poradí aj s nastavením EMP bez funkcie 1.1 tak ako to tu bolo popisované
- 1.2 funguje snáď bez problémov. Ale popis v manuále je k tomu snáď na 15 stránok step-by-step takže to musí zvládnuť pevný nehojdací koník.

Dagy2

No já nechtěl chválit VT 1, ale 7 100, 8 000, 1 100 a další.
No tak si ty Technisaty užijte, když myslíte. Už jsem měl několikrát tu ,,čest´´
Já raději Vantage, i když ani ten není za 1.

HiFiOK

@HiFiOK

8000 bol môj favorit v r.2008.
Ale v tom čase nevedela strihať záznam. Tiež ma nebaví zisťovať, ktorý FW chodí a ktorý má problémy s niečim. Mám to na pozeranie a nahrávanie - nie na bádanie.
Takže preto TS aj keď samozrejme s.e.r.e že treba mať 2 karty.

Dagy2

@HiFiOK

"...Brga, mám na mysli např. Digicorder HD S2X. Ten má všechny nedostatky co jsem výše uvedl. A je to Das Original."
...ale to je X-ková verzia - teda Dxaxsx Oxrxixgxixnxaxlx Rv

brga
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra