![]() |
|
Nastavení motoru SG-2100 po x té?Vím, že tento dotaz zde byl již 100x, ale už mě z toho docela hrabe.Po letech provozu přemistuji motor a nedaří se mi to naladit. Kde dělám chybu? Řekněme, že místo instalace je Latitude: 50.5° Longitude: 12.7 Na stupnici Latitude motoru nastavim úhel 50.5, utahnu Motor nastavim na 0 Nasadim na stozar a kroucenim kompletu motor parabola nastavim tak, abych mel co nejsilnejsi signal z druzice HB na 13.0, mam signal 90 quality 80. Pro jistotu pak jeste pres USALT necham motor pootočit se o těch 0,7st a znovu jemne donastavim HB na signal kolem 80%, tech 0.7st dela pokles cca 5%. P5edpokladam, že všechny ostatní družice by měly byt nastavitelné přes USALT?! Realita na 19.2" mam u některých transponderu 70% u jiných 0 a když chci chytan skylink na tuším 12520 musím přepnout na DiSEqC a trochu parabolou pohnout, pro jiný transponder, ale musím hnout jinak a přitom poříád 19.2 Na jaky transponder to naladit na HB? Kde je problém? |
wivern
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 38 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?skew...........Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?skew u motoru? o tom slyšels kde? skew se nastavuje u pevných montáží, motor dělá skew s celou parabolou. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?Důležité je jak máš stožár nebo držák pokud ustřeluje nikdy to neuděláš v pohodě,chce to absolutně kolmo vem vodováhu a libelu a zkontroluj. |
Alvin
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?Referenční kmitočet:https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/ .......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 514 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?sa budes cudovat ale mne skew pomohol o dostAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?Ked to nastavujes presne ako to ma byt,potom uz zostava asi len ten stoziar,asi nebude kolmy(zvisly).Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?wwwe ! U natáčení motorem ti pomohl skew ? A jak ? |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
šák ti to napsalsa budes cudovat ale mne skew pomohol o dostRegistrován: 05/2009, Autor: wwwe |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?asi tak ze napr. na 16e mi ide 80% ked nast skew ide 90% na 90e mi slo 40% po skew mi slo 55%,aj dishpointer udava skew,,,,ale necham to tak bo ma ukamenujete,mne to je jedno u mna skew pomoholAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
![]() |
|
a na západse raději nekoukám! |
tonek
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?No myslim,tak jak rikaji predrecnici.Co nejkolmejsi stozar ze vsech kolmych:).Skew,kdyz tak platny pro nulovou druzici,podle zemepisne polohy (v tomto pripade skoro 0°).Tezko rici,postup by mel byt spravny,nechat motor najet na 13° a optimalizovat nastaveni paraboly.to je zahada |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?Zkus najet na 0 bod a dej reset motoru otvor pro reset je vedle zelené kontrolky.Velká kancelářská sponka je k tomuto účelu nejlepší.Po stisknutí musí kontrolka několikrát červeně zablikat,potom znovu nastavit na HB,zadat správné parametry pro usuals a musí to jet.Dreambox 7000,Dreamsky 6200,Illusion M2S-motor SG2100-5W-75E-Gital-Skylink
|
toto
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 648 |
![]() |
|
Nastavení motoru SG-2100 po x té?Jestliže Ti ukazují družice takové hodnoty,tak Ti parabola na motoru "šmajdá",tedy nekopíruje osu obitu. Celé to odmontuj a začni vyřazovací metodou.První by mělo být kontrola stožáru,nebo trubky na které bude parabola s motorem pracovat.Další krok kontrola stupnic na motoru a nastavení nulového bodu. U tebe to bude asi HotBird 13E.Tam dosáhnout nejsilnějšího signálu a hlavně kontrolovat,jak přitahuješ šrouby u motoru na stožár a šroubení paraboly na nohu motoru.Nejlépe je dotahovat je křížem a počítat si jejich dotahování.Tím resetem moteru nic nezkazíš.Ale bude to v těchto věcech,jak jsem Ti popsal.Parabola Ti šmajdá.Chce to při tom dotahování sledovat třeba malou TV a podle toho ladit.Pak dosáhneš optimum jak družic na W , tak na směr E. Samozřejmě důležité jsou i hodnoty pro Tvou lokalitu zadané do příjmače.Ale tak na "hrubo " by jsi ten HotBird měl chytit a pak už i hodnoty doladíš. Pokud dodržíš co jsem Ti napsal,tak Ti to musí fungovat.Držím palce. R^ ;)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?skew pomaha dost i na blbou astru 19,2e je tam tuším 5 st.http://www.kubikk.tym.sk/orbit.html. Nechci spamovat,ale pokud to pomůže :lookaround: Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W
|
Kubik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 276 |
![]() |
|
hoši hošijednak je to "TO" SKEW !a na dvou "NEJ" Astrách těch plus minus 5 stupňů (dle polohy v ČS) bez měřáku nepoznáš ale kibicovat můžeme do rááána! (vyjímkou je SKYLINK HD) |
tonek
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?1. Musi byt kolmy stoziar/drziak2. spravne nastav zmemepisny juh v nulovom bode - pouzi kompas - 180 stupnov 3. spravne nastav elevaciu 4. skew 0 - na prijimaci nastav, aby pouzival USALS a zadaj zemepisne suradnice miesta, kde mas parabolu - pokial mas kolmy stoziar a spravne nastavenu elevaciu, nastav na prijimaci (cez usals) druzicu, ktora je najblizsie k nulovemu bodu. Pre teba asi hotbird - nalad na prijimaci nejaky program na hidbirde. Potom dolad nastavenie paraboly na co najlepsi signal. - v pripade, ze nemas kolmy stoziar, nastav cez USALS parabolu na tebou preferovany satelit, a potom dostavenim elevacie a horizontalnej polohy paraboly nastav signal na maximum |
vado
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?nulový bod u usals neřeš,nastav to třeba na 30W a ostatní musí sedět |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
@pierrepetrTo plati, pokial mas naozaj kolmu konzolu. Pokial nie, tak je najlepsie nastavit co najlepsi prijem na preferovanej pozicii a to ostatne je uz len vecou experimentu (vlastna skusenost) |
vado
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?Led nemas kolmy stoziar je ti motor na h o v . o RvTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
vadopokud není naozaj kolmá,nedávám si motor,motor nesnese kompromis,prostě pořádně,nebo vůbec R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?POdle toho co píšeš, děláš chybu, že ihned ladíš HB. Přečti si pozorně znovu návod. Máš tam napsáno nejspíš asi toto: Motor na nulu, držák /svislá tyč/ by měl být ve vertikální poloze /udělej si jednoduchou olovnici a zkontroluj alespoň ze dvou stran/ jestli je tyč svislá. Pak dej parabolu a celou soustavu orientuj ve směru SEVER-JIH.Potom začni ladit na družici, která je nejblíž k Tvému nadhlavníku. Pro Plzeň je to např. HB, protože HB je na posici E13 a Plzeň leží přibližně na 13 poledníku. Pro Brno ale tohle neplatí, protože Brno má E16 42, tak bych ladil proti E16. A LNB pro začátek ladění taky do osy /dvodorovně/ Kapišto?? I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Morousale nechápu proč pořád radíte ladit na HB a okolo,naladíš na jakékoliv družici,kterou vidíš, pro usals je to jedno,třeba 30W,nebo 1W,nebo 31.5E R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
re: pierrepetrMáš 100 pro pravdu s tim Usals. Ale nějak mu to nejde a já nevím proč ladí hned tu HB. Asi to měl vyzkoušený. A nebo mu tu parabolu někdo když to sundaval trochu přišláp a nemá držák v ohnisku a je game OVER.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Nastavení motoru SG-2100 po x té?I mně skew pomohl. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
HIFIOKKdyž Ti pomohl, tak buď rád. Ale nikomu to raději neříkej, protože tím popleteš někomu akorát hlavu. Je to celkem citlivá záležitost a neplatí to obecně. Mám na mysli těch zmíněných např. 5 stupňů. Protože se může stát, že když potom anténou pootočíš a máš LNB natočený, tak na další družici nechytáš už vůbec nic.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |