![]() |
|
Může to být anténou?Seřizoval jsem v Praze - Dejvice parabolu s motorem.Nul.bod na Hot.Bird 13E. 50,1N a 14,3E.Nastavano co to šlo na max, ale jak jsem přetočil na 23,5E tak HD programy nešly a na 28E některé programy nešly.Na 23,5 signál kolem 90 / 70-80 Parabolu měl tu starou vejce DIGI.Tlačil mě čas,musel jsem odjet,má nastaveno na to nejnutnější.Může to být parabolou prům.80cm ? Motor sebere taky nějaké to procento signálu a přijímač Vantage 7100S.Ještě tam pojedu tak vemu svoji parabolu,ale 90ku. Hezký zbytek dne. |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
![]() |
|
Mohlo by to být parabolou,ale spíš to bude rukama.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Může to být anténou?A co drzak,byl spravne nainstalovan?Muze byt trochu nakrivo a je na problem zadelano.Parabola to samozrejme muze byt rovnez a kor kdyz je to ta od (nevhodné slovo).Staci kdyz bude tyc s konvertorem mimo stred talire,nebo bude talir nekde mirne vybouleny. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Může to být anténou?Rukama to nebude,dík.Měřák mám Trimax SM2500.Byly jsme tam jen na otočku zprovoznit motor a nastavit přijímač.Až bude další cesta,tak si tam vemu své vybavení,ale jedno vím, že ty první antény nebyly moc kvalitní.Jinak držáky vše kolmo.Jenom jsem se chtěl optat jestli parabola. |
Ji.sat
![]() |
|
RE: Může to být anténou?Zkus si počkat na sluníčko, udělej si čárku a za 4 minuty si udělej druhou. A hned uvidíš o kolik jsi se sekl. A příště to svěř někomu od fochu.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Může to být anténou?Keď je východná dĺžka 14,3°E, tak aj nulový bod musí byť 14,3° a nie 13°. Nastavíme v menu prijímača motor na 0°, perabolu aj s motorom nastavíme ručne na 13°, v USALS nastavíme našu pozíciu a pošleme parabolu na 13°. Následne vrátime naspäť parabolu s motorom ručne o 1,3° naspäť (otáčame samozrejme motor) a máme nastavený správne nulový bod :)R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Tak nějakOK ManetoI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Může to být anténou?Tak to asi zkusím, jestli je to Parabolou. Ale už jsem se ponaučil a neříkám nic. Ale každopádně, by ti to bylo k ničemu, když nemáš budík, který měří S2. A co LNB? Může být už slabé, pokuď tam má nějakého Sharpa co dávalo Digi. |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: Může to být anténou?Snad na tom měřáku "vidíš" nějaké hodnoty.....jsou srovnatelné třeba s některými zde v Testech.....Testů parabol je tu "několik".....https://www.parabola.cz/clanky/3205/prijem-satelitnich-pozic-23-5e-a-1w-s-jednou-parabolou/ Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Re :Nikdy nechapem pri motore s usals(goto x) preco niekoho zaujima nulovy bod! |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
Re: KasrTys těch motorů asi moc nenamontoval, co??? :))) |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
To KasrAj Lenin to hovoril- učiť sa,...Skús prečítať toto (https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/),ak nepochopíš,tak ešte raz a tak dokola. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
Co furt mátes těma měřákama,motor jsem nastavil bez,85 al,všechno jede v pohodě,30w-52e víc jsem nezkoušel-není proč !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Může to být anténou?V srpnu napíši čím to bylo.Jinak všem děkuji za příspěvky.Taky mě to zajímá,dobrou. R^ |
Ji.sat
![]() |
|
Rastoano musíš se učit,než začneš radit druhýmhttps://www.parabola.cz/forum/topic-60068/ R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
To pierrepetrNeboj sa mám to naštudované a poriadne, môj prvý polárny záves,robený doma,tak ako aj parabola - rok 1989. A mám to naštudované vo väčšej šírke ako to bolo popisované v AR. :)))GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
![]() |
|
RastoTo já o něco později jsem začínal, táhlový motor a pozicioner.Astra 19,2 analog jsem ladil podle CNN.Když přestala rybičkovat,tak byla parabola dobře nastavená.To znáš taky. R^ |
Ji.sat
![]() |
|
Ji.satAno, poznám. Už sú to len nostalgické spomienky. :((GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
![]() |
|
Rastono nic,já jen,že jsi dal odkaz na nulový bod,proto jsem se právem domníval,že nevíš jak na to,při usals nulový bod nenastavuji,jen to naladím na jakékoliv družici,na kterou mám výhled (třeba 30W) a jede vše R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
Re :Po prvykrat som tiez usals ladil na nulovy bod.Potom som akosi prisiel na to,ze to je zbytocne.A navod na parabole je zastaraly.Sice funkcny,ale teraz maju vsetky motory usals-alebo funkciu goto x. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
Re:Nulový bodJa som narážal na to,keď si mechanicky zle nastavíš nulový bod,tak proste polárny záves "nesleduje" správne orbitálnu dráhu družíc a po pár desiatkach stupňov od stredu (nulového bodu) proste nemáš signál.Takto som pochopil prvý príspevok dotazovateľa. Ten odkaz som dal preto, že často sa tu vyskytujú maníci, ktorí chcú "diskutovať" - ale ono sa ťažko diskutuje s niekým,kto nevie ktorá bije. Nenarážam týmto na nikoho v tomto vlákne. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
![]() |
|
Ako je to s nulovým bodom?Prečítal som si ešte raz príspevok zakladateľa vlákna a musím sa pousmiať kam sa to ďalej uberalo :)Ji.sat jasne napísal, že nastavil nulový bod na 13°, ale jeho pozícia je 14,3°. Rasto to vysvetlil: "tak proste polárny záves "nesleduje" správne orbitálnu dráhu družíc a po pár desiatkach stupňov od stredu (nulového bodu) proste nemáš signál." V mojom príspevku som uviedol jednu z možností ako nastaviť motor. Mám ju overenú v praxi a osvedčila sa mi ako najrýchlejšia a najpresnejšia, z iných možných riešení. Je pravda, že ešte rýchlejšie nastavíme motor, keď sa naša pozícia zhoduje s niektorou z družíc. A je jedno či je to 13°, 16° alebo 19,2°. V obidvoch prípadoch vždy pred samotným nastavovaním, v menu prijímača nastavíme motor na 0°. V druhom prípade možeme tiež poslať motor na danú družicu, lebo je zhodná s našou pozíciou a nulovým bodom. Potom už následuje ručné natočenie motora spolu s parabolou na konkrétnu družicu. Nulový bod nás však nemusí zaujímať, pokiaľ v USALS zadáme správne našu pozíciu, pošleme motoricky parabolu trebárs na 23,5° a ručne na túto pozíciu natočíme motor spolu s parabolou. Musím však zdorazniť " správnu pozíciu", pretože v prípade chybných údajov sa budeme diviť, prečo nám niektoré družice nevykazujú hodnoty signálu, aké by sme chceli. Týmto problémom sa dá vyhnúť, práve mnou oblúbeným sposobom. R^ R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
ManetoDěkuji,já tam byl jenom na otočku.V Jihlavě vše co jsem namontoval OK. Beru tam svoji anténu,LNB,prostě mě to zajímá.Zatím ahoj. R^ |
Ji.sat
![]() |
|
![]() |