![]() |
|
manuálne vyhľadávanienedarí sa mi naskenovať astru 23.5 automatickým vyhľadávaním. Ak to skúsim cez jednotlivé transpordéry- zadám 12 565 - 27500- HPýta to aj PRC PID AUDIO PID VIDEO PID NEviem čo tam napísať, nikdy som sa s pidmy nestretol technisat DiGIT sat NCI |
yyyno
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 206 |
![]() |
|
Malo Info!Mas dobre nastavenu parabolu? Ukazuje ti to signal ? Mas dobre nastavene diseky ? Ak ti to signal ukazuje je to vobec s A 3? |
migrena
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: manuálne vyhľadávanieproblém je v tom že vyhľadávaš nie transpondér ale jednotlivé programy. Tam samozrejme pýta TS pidy ako každý iný prístroj.Prepni na vyhľadávanie TP alebo si nájdi pidy na kingofsat. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: manuálne vyhľadávanietiež sa tomu čudujem ak som to dal na Sírius automaticky to naskenovalo v prvom prímači aj signál nabehol. V druhom rovnakom prímači to šlo len po pár kanáloch ale aj tam sirius naskenovalo. Na astre 23.5 mi kvalitu signálu ukazuje 0. Inak prímač má soft prispôsobené premieram asi by to chcelo nový soft. Ak tam dám optikum signál z 23.5 80% |
yyyno
![]() |
|
yyyhozdá sa mi, že trochu pletieš všetko dohromady:- výber družice je relevantný len ak máš aktívne DiseqC=zap a zadaných v matici viac družíc než jednu - teplomer neukazuje silu signálu konkrétnej družice ktorú si si ty vybral ale prítomnosť napätia z LNB na zvolenom vstupe. T.J vyhoď DiseqC a zapoj napriamo LNB, ktoré je otočené na 23.5E. Potom zadaj do testovacieho TP frekvenciu/polarizáciu/symb.rate TP z 23.5E. Takže nemôže byť, že neukazuje signál Astry ale neukazuje ti na konkrétne pripojenom LNB konkrétne naladenú frekvenciu. To, či máš otočený a privedený signál zo správnej družice ukáže až kvalita. Nie sila. Lepšie TechniSaty (HDS2, HD8S) vedia identifikovať, na ktorú družicu si natočený a napíšu ti to naspodu "testovacej obrazovky" - "Anténa je naladená na Astra23.5E" alebo "Anténa je natočená nesprávne, pravdepodobne je natočená na Astra19.2E" Ten tvoj t obohužiaľ nevie. software si nemôžeš prehrávať ako chceš. Do tohto prijímača sa dá nahrať len software príslušný pre tento prijímač. Žiadny iný. Softom sa nedá prerobiť STB na iný STB. Toto je najnovší FW Software Version 2.22.0-809d a stiahneš si ju tam kde sa sťahuje všetko pre TechniSaty - t.j. na oficiálnej stránke. Je to inak normálny SD prístroj, ktorý má čítačku Nagra pre Premiere a voľnú CAM šachtu, kam môžeš pichnúť cryptoworks CI a ICE kartu. Študuj manuál - na stiahnutie tamtiež ako FW Pre hľadanie transpondéru musíš zvoliť "TRANSPONDER SUCHE" a nie "MANUELLE SUCHE". U manuálneho musíš zadať PIDy to je snáď jasné. |
Dagy2
![]() |
|
RE: manuálne vyhľadávanieNajlepšie ako naladiť správnu pozíciu je ladiť podľa transpondéru ktorý sa na okolitých pozíciách nenachádza. Na to ti pomúže tabuľka referenčných kmitočtov https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/ |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
RE: manuálne vyhľadávanievyskúšal som všetko, asi to bude slabým signálom na parabole 23,5 Optikum asi klame v sile signálu, lebo kostičkuje aj pri slabom vetre. Parabola na sirius je na inom mieste. Nemám prístup k parabole (vo firmme)počkám si napreloženie manuálu do slovenčiny. Prímače majú menu, ktoré je dosť odlišné od tých, s ktorými som doposiaľ prišie do kontaktu. |
yyyno
![]() |
|
RE: manuálne vyhľadávanieaj kanály sirius nepričlenilo k Sirius - ani v menu nepridalo tuto družicu, len tie kanály zaradilo za kanály premiere a tiež vraj astra 19.3 /pri automatickom skenovaní družic, |
yyyno
![]() |
|
yyyyhoako by si chcel aby ti STB "pričlenil kanály k družici?"Pochop to už: - keď ladíš programy cez menu TRANSPONDER tak nastavíš družicu, frekvenciu, polarizáciu, symb rate. všetky programy ktoré tu prístroj nájde automaticky pre triedenie zaradí k tejto družici - ak máš napr. len jeden LNB a povieš prijímaču, že je to družica na 90W a zadáš k tomu TP z 23.5E tak ti prijímač priradí programy (napr. STV1, STV2) k družici 90W !!! - programy pridáva STB vždy na koniec zoznamu. Odtiaľ ich môžeš potom presúvať a meniť ich poradie v menu "usporiadanie TV programov". - ak ti štvorčekuje 23.5E tak to musí byť sakra slabý signál. To musí hrať lepšie keď vyhodíš parabolu a otočíš LNB priamo na juh. Stiahni si z www.technisat.de (alebo cz) napríklad manuál k HD8SX v češtine. Menu je na 90% identické u všetkých TechniSatov. |
Dagy2
![]() |
|
RE: manuálne vyhľadávaniedík -bolo to v LBN bol nejaký vadný ledva spolupracoval s optikom, ked som ho vymenil signál aj kvalita išli na 90 - 80. samozrejme mi potom aj v technisate naskenovalo transpordery.Družicu včak neviem pridať, ale to nieje žiaden problém lebo prímače bude využívané len na astru 23.5 ani sa v tom nejdem dalej vrtať - ešte tak zohnaž lacné CAM moduly lebo v slote pre premiere samozrejme karta nejde. Prímač má aj české menu aj soft je vyhovujúcú 2.22.0.2 (466) NL Takže ešte raz dík |
yyyno
![]() |
|
nové družicesú tam obyčajne voľné pozície USER1 až USER11. Tam si môžeš zadať družicu ak sa ti nepáči predovlená.Ale tieto voľby majú praktický význam len pre motor, kde môžeš pridať natočenie na ďalších 11 pozícií. U pevnej sat antény je to zbytočnosť, lebo u technisatu nie je obmedzenie na ladenie preddefinovaných TP. Môžeš si frekvenciu zadať akú chceš. |
Dagy2
![]() |
|
![]() |