![]() |
|
montáž držáku paraboly na polystyrenem obložen zditak pánové,....jaký je podle vás nejlepší způsob tohoto uchycení držáku paraboly....je tam 5 cm obklad a pod tím ytong...???DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...Popozeraj sa tu http://www.jhsystems.cz/post/Thermax-8-a-10-pro-stredni-zateze.aspxdm800 diablocamlan
|
silvercord
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...já sem to vyřešil takhle.do držáku jsem vyvrtal díry vedle těch co tam jsou,udělal jsem závit M10,ze závitové tyče průměr 10, jsem udělal 3distanční sloubky,dle tlouštky polystyrenu(u mě 10cm),tím sem to opřel o panel a pak hmožděnky a šrouby,které se pro tento účel prodávají.Pozor stojí okolo 80,-Kč 3kusy.Drží to jak helvécká víra :))) |
Tonnny
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 103 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...Ytong = závitovka skrz a z druhé strany větší podložku......nevíme zda bude "parabola" větších rozměrů a zda se na ní náhodou někdo "nezhoupne"....třeba ze srandy.... :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...http://www.obchodprodilnu.cz/hmozdinka-pro-porobeton-ytong-hh-gb-vyrobce-fischer-0599.htmlzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...Tak ty dva odkazy na hmoždinky co tu jsou, jsou dle mého názoru vhodné tak akorát na pověšení venkovního světla.Zrovna taky řeším, sice zatím jen v hlavě, jak připevnit parabolu, ale zatím mi vychází, že pokud ji nebudu nějak připevňovat na pozednici (třeba), tak lepší bude už i stožár ve střeše. Bramac má průchody střešní krytinou celkem dobře vyřešené. Takže díry ve střeše se nebojím. Ale uznávám, že dotaz byl na fasádu. A jedním dechem dodávám, že jsem ještě pořádné řešení nenašel/neviděl. Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.
|
radegast
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...takto jsem to řešil já, je na tom pověšena E-85http://imageshack.us/g/856/08042011076q.jpg/ |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...Tak to co doporučuje netace je ok ale když je pod zateplením beton ale do ytongu bych se bál to dát jinak než jak píše Kamil_k4 skrz itong závitovku.Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
@pigfuckerTak pane,tvůj mozek neví jak na to?Jediná dobrá rada,nech si to udělat odborníkem,ať to někomu nepřistane na hlavě!!! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 360 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...na každý materiál se dá použít jiný druh hmoždinek, pro materiál určený ;) |
netace
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...naco to chces vrtat do polystyrenu? navrtaj to do panela na okne..tu predpokladam nezateplovali len nahodili omietku a farbu..pichni to tam a konzolu vystrc vedla okna..skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...tulenmáš pravdu s poloviny, někde se to tak dělá, ale většinou kam jsem přišel bylo min 5 cm zateplení i vedle rámu okna |
netace
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...mhm ..to je divne..na okoli som sa s tym nestretol zeby velda ramu okna zateplovali. ok. ak aj tam ma zateplene tak smola. vacsina ludi si konzolu da do panela predtym ako zateplia bytovku..potom je to uz dost zlozite vrtat do zateplenia..niezeby sa to nedalo..ale je to dost riziko kvoli povoleniam..resp. vymahaniu prpiadne vzniknutym skodam.skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...Vážení,je to velice jednoduché neb jsem koukal jak to dělal odborník.Odvrtal polystyren větším průměrem než byl šroub vyroben z kulatiny o průměru 10mm a ze závitem po celé délce.Pak odvrtal beton asi v délce 8cm a ten šroub tam nějakým lepidlem zadělal a mezi beton a polystyren dal distanční trubičku aby neponičil polystyren a namontoval držák.Stejným způsobem dělal držáky na sušení prádla. |
nalim
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...pigfucker, par pripomienok) 5 cm polystyren je ZLE ZLE ZLE ak ho este nemas na dome (a ide o tvoj dom), tak si ho tam nedavaj.... budes mat zlu polohu rosneho bodu a za EPS ti bude kondenzovat voda poloha rosneho bodu v ytongu sposobi, ze v zime ti tam bude voda zamrzat a odmrzat a pod., co sa za par rokov negativne prejavi.... ak je zaujem, kludne to rozviniem b)riesit to hmozdinkou do ytongu to moze iba flakac alebo clovek, ktory to nerobi pre seba a je mu jedno, ze to odflakne ytong nie je vhodny na taketo nieco otazka: uz tam ten EPS mas? lebo inak to riesis ak nie a inak ak ano kamil_k4 dal najidealnejsi sposob - prevrat skrz a z vnutornej strany dat velku podlozku akurat ak uz mas EPS nalepeny, tak by tie kotvy cez EPS mali byt v takych specialnych trubickach s malickou volou na hybanie (od vetra), aby ti neposkodili omietku a EPS skus si precitat aj tuto diskusiu, ale tam sa skor bavi o tom, ako spravne uchytit nieco na vacsie hrubky EPS, kedze 5 cm je fakt nebezpecne davat - http://www.ostavbe.sk/kotvenie-cez-eps-t636.html ja osobne mam E85 na tehle cez 15 cm EPS a nemam s tym vobec ziadny problem... je to uchytene tak, ze ziadna vichrica mi parabolu ani len o kusocek nepohla a neposkodila stenu |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
UniholdA co použít v nouzi toto: http://www.uni-hold.cz/kategorie03.htmlVětšinou ti do zateplení nedovolí nic přidělat a ani se nedivím. Tento držák mám pro jednoho zákazníka objednanej, tak uvidíme, Mohu potom napsat zkušenosti. Sám se na tuto zkušenost těším, bude to zajímavé. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...Přišroubovat "něco" na okno umí kde kdo....On to chce na zeď a pokud má jih zároveň se zdí baráku,tak potřebuje vyložení aspoň 50-60cm ode zdi při "menší" parabole......nedej bože kdyby tam chtěl dáti třeba 100cm..... :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: montáž držáku paraboly na polystyrenem obl...kakamile, 100cm :laughing: Pokud vůbec čteš, tak používej to co máš na krku, to není jen na jídlo.Vyrábějí dva držáky, 50 a 70cm a parabola je doporučovaná 60cm. Pokud ti nedovolí vrtat, tak alternativa to je. Zatím nevím jaká ale brzy vědět budu. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
![]() |