Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Po bouřce nefungují některé TP

Setkali jste se někdo s tímto jevem? Při rychlé bouřce (cca 2. minuty bez deště), kdy blesk udeřil v blízkosti domu, mi odešly konventory, 2 DiSEqC přepínače a částečně jeden přijímač - Golden Media UniBox 9060. Jdou mi pouze některé TP. Nemá vliv, zda horizontální, nebo vertikální polarizace. Na ten samý konventor (fungl nový Edision Twin 0,2 dB) je ještě napojen druhý přijímač (Humax 5100s) a ten jede bez problémů. Zkoušel jsem i prohodit výstupy LNB. Musel jsem zatím místo Goldena napojit starého Mascoma přes SCART, ať můžu sledovat Skylink. Ale ten obraz je děs (Tv 47"). Nevíte někdo, zda je to nutné poslat do servisu, a nebo to bude nějaká prkotina, která se dá vyřešit svépomocí? Moc se mi nechce být dlouho bez HD přijímače.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Po bouřce nefungují některé TP

Prkotina....více ti poví v servisu. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

koukni co to umí

https://www.parabola.cz/forum/topic-62591/
R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

taky ti nemuselo jít nic

ale za tovární nastavení před cestou do servisu nic nedáš!

tonek
Registrace: 1/2009

Na tom odkaze nic nenakouká, protože "file has expired". Snad jednou někoho napadne dávat fotky do normálních fotogalerií a ne na nějaké pochybné servery pro piráty.

Aley
Registrace: 2/2009

Aley

nekontroluji to,už je to taky chvilku a nebylo to určeno pro zakonzervování pro příští generace,kdo to chtěl vidět ,jistě viděl R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jo takhle to někdy dopadá když se před blížící bouřkou nevypne vše ze sítě a od parabol. Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

BIDLO

Pokial mas v domacnosti jeden TV, tak sa to vypnut da. Ked si vsak v rodinnom dome a mas vypinat styri prijimace na dvoch poschodiach pred kazdou burkou, tak to by Ta priviedlo ku sialenstvu. :zombie:
Najma teraz, ked burky su skoro kazdy den.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

LucaBrazza

Souhlasím s tebou-abych při každé bouřce vše vypínal to nejsem sebevrah abych odešel od fotbalu či od nějakého napínavého filmu ani náhodou.Mám pojištěnou domácnost-tak to pojišťovna zaplatí.A eště se nestalo že by nezaplatila po "úderu blesku".Naposledy mi zaplatila programátor z myčky/6500k/.Ano záleží na pojišťovně a taky jak se to podá.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Žádná prkotina

já jsem takto hloupě přišel loni o Octagon HD 918 Sf,vypálil se tuner.Nešlo opravit,tak jsem koupil KOalu Optibox a mám svatý pokoj.Takže ti nezbyde než koupit nový-ale nejdřív ať se na to někdo podívá,ale nedoufej.

Piller
Registrace: 8/2003

Pravdou je, že kdyby uhodil blesk přímo do parabole, nezbylo by ze zařízení nic a nepomohlo by asi nic. Jenže 99% případů je uhození blesku do NN sítě a půl dědiny přijde o napájení přístrojů které byly momentálně připojeny. K tomu slouží zařízení které se namontuje do domovního rozvaděče o velikosti asi běžného jističe a ten v tomto případě vzniklou špičku napětí vyzkratuje. Nevýhodou je, že toto zařízení stojí od 5000 výš.
Někdo to řeší raději centrálním vypínačem choulostivých přístrojů a v případě bouřky to vypne.

člověk
Registrace: 3/2006

predlzovacky s ochranou

ahojte, off-topic ale k teme:
mam pri kazdom TV aj pocitacovej veci take tie predlzovacky s ochranou -prepatovou aj viac napr. s RJ45(21) konektormi pre DSL dvojlinku alebo az taky ze ma RF in a out pre koax antenny alebo ja mam vstup/vystup pre Sat pripojenie...
Snazim sa tieto vypinat ked viem ze ide byt takato vazna burka.

Vcera mi niekto povedal ze ci viem ze tieto predlzovacky NECHRANIA ked ich vypnem, ze tie obvody ochrany funguju ako maju len ked je to zapnute.
No chapem ze to nemusi byt nezmysel ale vlastne logicke ale na druhej strane take obvody su pasivne suciastky - nejaky kondik, odpor nie a potom zda sa mi to paradox ze to funguje dobre ked to ma byt zapnute... -chapete o co mi ide... :lookaround:
Dik za nazor!
K

krikri
Registrace: 3/2010

krikri

Pokud myslíš vypnout prodlužovačku vestavěným vypínačem, tak vlastně jsi přerušil přívod napětí a napěťová špička do určité intenzity nemá se jak dostat do spotřebičů na prodlužku připojených. Toto ochranné zařízení "D" a podobná (například známé krabičky za 100 kč.co se vloží do zásuvky) chrání jenom sporadicky a spoléhat se na ně nedá.Aby byla ochrana účinná, musí se kombinovat s ochranou "A - D" a Áčko stojí již uvedených 5000 kč.

člověk
Registrace: 3/2006

darmo..bez ochrany to uz dnes nejde nikde :)))

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

LucaBrazza,petr33

Pánové,já mám v RD zapojeno celkem 5 přijímačů a světe div se nedělá mi to vůbec žádný problém,stačí dokoupit a nasadit na každý F-konektor speciální rychlo F-konektor který nešroubujete ale během 1 vteřiny vytáhnete i nasadíte. Proto také nemám žádné problémy a bouřit může jak chce. Rozhodně je mi to milejší než pak kvůli blbýmu fotbalu nebo filmu řešit nové zařízení. Ale jak se říká,každý jest strůjcem svého štěstí že. R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Já osobně mám zkušenost s bleskem za poslední týden takovou.Jeden TV s DVB-T na odpis v místě poblíž Kroměříže a LNB Monoblok Twin 4,3st u známého taky na odpis.Jeho sousedovi odešla celá síť,když modem dostal šlehu a pustil to dál včetně počítačů.Samozřejmě neměl přepěťovku.Na zásah blesku nevím jestli tě pojišťovny pojistí.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Baron

presne ako pises v poslednej vete. pokial dotycny nema podla predpisov zriadenu prepetovu ochranu riadne schvlenu reviznym technikom (papier so stemplom) tak vas poistovna nepoisti proti blesku ;)
alebo mozno aj poisti ale ked k niecomu pride a vy tam tu ochranu nemate tak vam poistovna nic nevyplati ;)

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

BIDLO

ten blesk potažmo výboj si vždy když bude chtít tak si cestu najde tak to neřeším.Odejde přijímač-pojišťovna zaplatí.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Prepeťovka je tak dobrá pre Poisťovňu ,Priamy zásah to nevydrží aj tak ,a následkom Elektro-Magnetickej Indukcie aj tak tá Elektronika odíde ,len to tam musí byť ,aby tá poisťovňa to cvakla. :))) A aj ten Blesk nieje ako Blesk ,rôzna Intenzita. :crying:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

A eště dodatek-abych každý den ráno/o půl 5té/ vypínal vše jenom proto že náhodou bude bouřka a ve 16:30 to zapínal co přijdu s práce to ani náhodou.Baron-programátor odešel-zavolal jsem opraváře-opravil a na účtenku napsal "po úderu blesku" šel jsem na pojišťovnu-přijel pojištovák podíval se na modul ofotil a pojištovna zaplatila.A taktéž se mi to stalo za analogu kdy mi takhle vytekl displej+zdroj na Mascomu přijel podíval a zaplatil.Tak to je na pojištovně na Kolínsku. :)

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

tym usis byt poistovaci agent lebo moje a nielen moje skusenosti s poistovnami su o "niecom inom" nezaplatili nic aj napriek postike len hladaju dovody ako sa vykrutit zo zodpovednosti

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

tulen

Žádný "agent" nejsem-ono asi je to vtom jak je nastavená pojistka,jiný kraj jiný mrav.Ubezpečuji tě že se nestalo že by něco nezaplatily-rozbije se mi sklo ve dveřích vemu účtenku a proplatí mi to.Rozbijou semi tašky či sklo ve skleníku vemu účty a jdu na pojištovnu a zaplatí.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Ani nemusí být pojišťovací agent, když na té pojistce zaplatí několikrát víc, než na kolik ho vycházejí ty škody.. :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Vy, zde kdekdo řešíte vypínání ze zásuvek, různé ochrany, ale sranda je, že mi odešel i konvertor + DiSEqC přepínač, které byly v době bouřky na půdě a nezapojeny!!! Pár dnů před tím oboje fungovalo, takže pochybuji, že by oboje odešlo najednou jen tak, stářím. A ta bouřka přišla z ničeho nic. Nebylo to tak, že by nejprve hřmělo v dálce, jak to běžně bývá, ale zrovna udeřilo nad domem - za pěkného počasí, zcela nečekaně a asi třetí blesk (ani ne půl minuty od začátku bouřky) švihl někde v těsné blízkosti domu a bylo to. Jinak v bouřce vždy (pokud jsem doma) vše odpojuji. Tentokrát jsem to ale bohužel nestihl. A ta pojístka je prý nekřesťansky drahá. Štve mne spíše to, že hromadu let byla jedna až dvě obyčejné paraboly na střeše a nic. A když mám přes půl roku na střeše T90-ku, většinou s twin konvertorama, tak se tohle stane. Jenom ty konvertory stály více, než ten přijímač. No, nevím, nevím, jestli jich ještě budu kupovat tolik.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

@Alion

Z mých zkušeností:
- před přímým zásahem Tě nic neochrání
- na přepětí v síti apod. jsou relativně spolehlivé přepěťové ochrany (ale opět ne pro situaci, když Ti udeří do vedení 5m od baráku...)
- nejvíce problémů a zničených zařízení je způsobeno indukcí, např. v LAN rozvodech

KamilZ
Registrace: 11/2010

Tulen

"nezaplatili nic aj napriek postike len hladaju dovody ako sa vykrutit zo zodpovednosti"
Ak sa dá, prezraď názov poisťovne. Rozhodujem sa totiž práve pre niektorú, tak nech si ju nevyberiem :-).

Eman
Registrace: 4/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra