![]() |
|
Opticum 9600 HD + DVD přehrávačPřátelé, chtěl bych se zeptat, jak bych měl propojit výše jmenovaný sat. přijímač a externí DVD přehrávač Ferguson D-770HX. zkouším to nejrůznějšími způsoby a zatím se mi to nedaří. k TV mám přístroj připojený obyčejným scartem (TV je starší CRT Thomson a má jen zdířku na scart a anténu). Sat. přijímač s DVD přehrávačem mám propojený pomoci kabelu, který má na jedné straně scart a na druhé YpbPr (4 barevné koncovky: modrá, žlutá, bílá, červená). Mám ještě Humax CRCI 5500, který byl ze stejnou TV a přehrávačem takto připojený a v pohodě fungoval. Problém je, že na žádném z dálkových ovladačů nemám tlačítko, kde bych mohl přepínat jednotlivé režimy. v jiné místnosti s novou LED TV Samsung jsem to vyřešil jednoduše - oba přístroje jsem zapojil k TV zvlášť a jen přepínám režimy. tady si ale vůbec nevím rady. nejrůznějších kabelů a konektorů mám spoustu, ale už jsem v koncích. díky za případné rady:-) |
Igis
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačZ obou přístrojů to dostaneš do TV jenom přes scart. A jestli má TV jenom jeden vstup, tak kup nějaký manuální přepínač ze dvou scartů do jednoho.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačdíky za odpověď. u těch koncovek jsem to samozřejmě napsal špatně - žlutá, bílá, červená, černá. mě mrzí, že s Humaxem, který je o čtyři roky starší, to v pohodě fungovalo. abych mohl pouštět DVD, musel být zapnutý satelit. já ho skoro nikdy nevypínal, tak mi to naprosto vyhovovalo. tolik zdířek na obout přístrojích a mě je to na nic:-( |
Igis
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačS Humaxom, ktorý nemá komponentný výstup, si to mal prepojené scart na ňom (druhý scart do TV,alebo modulátor do TV)a žlutá, bílá, červená, černá na prerávači do komponentného výstupu, alebo kompozitného? Totiž kábel, ktorý spomínaš sa dá použiť akorát tak pre prepojenie Scart - kompozit vstup/výstup. Ak zapájaš kábel Opticum scart výstup do do prehrávač komponent, alebo kompozit výstupu, tak to bohužial nemože fungovať. :(DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačaha, asi jsem to špatně napsal. každopádně jsem to měl s Humaxem nejprve připojene přes scart - scart, pak jsem si koupil DVD přehrávač a k němu byl přibalen kablík - na jedné straně scart, na druhé žlutá/červená/bílá/černá, ani nevím co to je:-( každopádně satelit byl jako primární zdroj a DVD přehrávač jako sekundární, do TV přitom byl jen ten scart, proto mi je divné, proč to teď s jiným přístrojem nefunguje. každopádně je dost možné, že jsem to celé nějak popletl. novou TV do té místnosti zatím nechci, tak bych to rád nějak vyřešil jinak:-( |
Igis
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačPokiaľ sa jedná o kábel ktorý má na jednej strane scart a na druhej žltý cinch (video) a biely(čierny) plus červený na zvuk, koniec tak scart koniec do TV, cinche do kompozitného výstupu DVD prehrávača (žltý video, biely a červený zvuk), a sat s prehrávačom scart - scart. V menu TV treba na vstupe scart nastaviť v menu režim Video.Inak je škoda nevyužiť možnosti uvedeného prehrávača a pripájať ho tým najmenej vhodným sposobom. HDMI musí zaplakať :( DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačdíky za radu, za chvilku to vyzkouším. je to velká škoda, ale nějaký ten týden musím vydržet se starou TV. novou LED jsem si koupil do obýváku a nechal tam naším starý Humax. vím, že je to trochu postavené na hlavu, ale rád bych se vyhrál s pro mně novým přijímačem:-) bohužel na TV nic nastavit nejde, žádné režimy nic:-( obraz je pěkný, ale jinak je to fakt starý šmejd:-( říkal jsem si, jestli to nejde spíš někde nastavit na tom Fergusonovi nebo na Opticumu... |
Igis
![]() |
|
RE: Opticum 9600 HD + DVD přehrávačPredpokladal som, že DVD prehrávač Ferguson má výstup nastavený, kedže sa už používal. Treba to skontrolovať. Okrem scartu, kompozitného, komponentného má aj S/PDIF coax a HDMI výstup a disponuje nepreberným množstvom roznych nastavení. Doporučujem prečítať si návod, všetko tam musí byť.Len taký výber vlastností: "Vlajková loď mezi DVD/DivX přehrávači. Vše co jste si přáli a ještě mnohem více!. Ferguson D-770 HX spojuje nejlepší software pro DVD/DivX přehrávače s vysoce kvalitním provedením a spolehlivostí hardware. Bezkonkurenční podpora formátů v čele s DivX ULTRA!, DVD Video, CD Audio, VCD, SVCD, MP3, WMA, JPEG, MPEG 1, MPEG-2, DivX PRO!, XviD, Nero Digital. To vše na DVD±R, DVD±RW, CD-R, CD-RW nebo třeba na externím pevném disku, USB flash disku, fotoaparátu, MP3 přehrávači atd. připojeném přes USB port. Perfektní obraz ve vysokém rozlišení (upscaling) zajišťuje digitální HDMI rozhraní. Přehrávač integruje dekodéry prostorového zvuku Dolby Digital a DTS. Ferguson D-770HX pokoří veškerou konkurenci díky dokonalému software. Ten dovoluje uživateli nastavovat všechny parametry do nejmenších detailů. Pro většinu českých uživatelů neodmyslitelné české menu, podpora českých titulků téměř ve všech formátech, libovolný název titulků u DivX souborů, to vše je jen začátek. D-770HX přidává možnosti jako je změna velikosti titulků u DivX, jejich barvy, polohy a dalších funkcí a to vše za chodu. Samozřejmostí je kompletní konektorová výbava jako jsou digitální audio výstup, 5.1 analogový výstup, již zmiňovaný digitální HDMI výstup, komponentní, kompozitní, S-Video a SCART video výstup. Jako dovozce, který uvedl na trh první česky lokalizovaný DVD/DivX přehrávač můžeme konstatovat, že Ferguson D-770HX je naprostou špičkou v oblasti DVD/DivX přehrávačů a navíc za velmi přijatelnou cenu. " R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
![]() |