![]() |
|
A jak jste na tom vy?Jste spokojeni s pozemním digitálním příjmem?My doma už ano. Vše začalo marným hledání příjmu z Vídně a Mikulova před několika lety. První příjem byl zachycen se spuštěním 1 MUXu na 29k. z Kojálu, tam už svitla naděje. Další příjem byl zachycen z Velké Javoriny, tehdy to byl provizorní MUX na 69. kanále. Pak přišlo zachycení MUXu 3 a 2 z Kojálu (2 MUX byl sllně rušen analogovou Markízou). Dnešní stav je už trošku jiný. Lokalita Uherský Brod Těšov Anténa Supercolor na balkóně, směr Lopenické sedlo, zesilovač 5V 15 dB. Programy: 1 - 2 - 3 MUX z Kojálu (29 - 40 - 59k.), oba slovenské MUXy z Velké Javoriny ((56 - 57k.)přímá viditelnost), dále MUX 1 z Pradědu na 36k., MUX 1 ze Zlína na 33k., MUX 3 z Pradědu na 51k. (špatný příjem) MUX 2 z Jihlavy na 35 k. (špatný příjem). Nyní vládne doma pohoda. Příjem je dále možný na posezu na zahradě a v garáži (tady ale chybuje třetí MUX). Takže pokud budou příjmy 2 a 3 MUXu ze Zlína tak kvalitní jako 1MUX, bude všechno chytatelné dvakrát. Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
|
MilaM
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?já to vidím tak že signál DVB-T za špatných povětrnostích podmínek je lépe chytatelný jak např.DVB-S a v tom vídím jakousi výhodu když už. |
Ufones
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 917 |
![]() |
|
SPAMCo tím chtěl autor říci? |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?A jak jsi spokojenej s MuX 4 :)))AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RoccoProč hned spam? Tazatel se ptá na názory ostatních ohledně spokojenosti s příjmem DVB-T. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?Jediné co jsem od DVB-T příjmu očekával, byl bezproblémový příjem na pokojovou anténu. A o tom si zde ve Zlínském kraji můžu nechat zdát. Dnes již je standard mít doma více televizí a když jsem před 15 lety rekonstruoval barák, tak jsem "husími krky" přivedli koax od antény a satelitu jen do dvou pokojů. A vrtat přes tři stěny a strop se mi již nechce. |
bobík
Registrace: 11/2004 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?DVB-T nahradí oblíbenou základní nabídku skylinku nebo cslinku. slovenský programy nepotřebuje každej. a co se týče Novy HD, to je kapitola sama pro sebe. tam toho bude v HD velice málo i za deset letVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?My tady, pokud už máme čas a koukáme na bednu, preferujeme HD příjem (CZ, nebo zahraniční), protože nás ty mazaniny co nabízí DVBT moc nezajímají... ;)Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?my sledujeme zásadně Novu jako po večerech. a v HD jsou tam jenom Televizní noviny, Pojišťovna štěstí a Soukromý pasti. prakticky nic jinýhoVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?tak já bych klidně mohl v současné době sledovat i HD v DVB-T2, ale bohůžel nemám na čem :))) :bomb: Jinak na chatě dřív čt1 a čt2 na kanále 39 a 49 bylo nesledovatelné, protože signál byl sice silnej, ale obraz se kroutil a byl tak duchatej, že se to nedalo sledovat. Dneska se tam chytá DVB-T na stejných kanálech + k21 celkem bez problémů.Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
vortimondčlověče, ale seriál plechová kavalérie je na to jak je starej v mimořádně dobré obrazové kvalitě, což by na normálním SD nedosáhl. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?Na to jaké byli "OČI",na to jak to pujde,tak místama ještě horší.U mne se nic neměnilo,jelikož jsem měl udělaný i kvalitní analog.příjem a bez duchů,ale dalo to časově zabrat při experimentování.CHytali jsme PL 1+2,což dnes asi nejde(vlastně není třeba). :) |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?Na Slovensku až taký výber nemáme :( V Hornonitrianskej kotline v Prievidzi sme dlho mohli len snívať, no po prechodnom MUXe je v súčasnosti MUX 2 a MUX VP z 3 km vzdialeného vysielača Bojnice-Vendelín o výkone 3,9 kW 100100 na balkóne a 9090 v byte. Ako záloha pre DVB - S prijem vynikajúce. :)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
v Brodě digitálne už dlhú dobuvolá sa to DÉČKO ale není to zadarmo a není to ani DVB-T lež DVB-C ... |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?DVB-T zaspalo a ted tu ma každy barak u nas na vesnici satelit.Co jsem koukal tak asi 2 baraky si dali antenu na DVB-T. Zakl.nabidka at už Skylink,CS Link...každymu stačí a navic SVK...takže DVB-T out. Rv |
tompr
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 049 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?DVB-T mi dává možnost stabilního příjmu základních českých programů a legální možnost příjmu rakouského vysílání.MUX A a B chytám bez problému z Kleti, Votic a Javořice, MUX C pak z Kleti a Javořice. K dispozici mám budějovický MUX TV GIMI a dva rakouské MUX ORS z Jauerlingu. Příjem všech MUXů je stabilní, bez větších problémů. Možný je též příjem testovacího signálu v normě DVB-T2 z Kletě a Javořice, ale zatim bez možnosti dalšího zpracování. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
lokalita Kladnovšechny Muxy ze Žižkova,Cukráku,Ještědu,Černé hory,Bukové hory,Krašova....anolog Polsko - Sněžné jámy 3 programy, ale 35 kanál silněji zarušen a DVB-T z Drádan 3 MUXY....jinak preferuji DVB-S na pozici 23,5.....zatím jedu na SD....až bude dobrá nabídka HD, pak zakoupím HD přijímač.... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
@MilanMjen se ti divím,že nechytneš rakouské muxy!? :bigeyes: Jsem přímo z Uh.Brodu a tady běží téměř v pohodě oba dva muxy na Colorku +nízkošumový zesák(myslím že16db).Ale anténa musí být směrem cca. na Brodský kostel a pokud si schován za velkým kopcem či břehem,tak určo smůla...@mmc ano,ta tady běží ale není o co stát.Cena vysoká,a nabídka programů nízká.Je to vysílání dvb-c Kdysi jsem zkoušel jsem kontaktovat sloveské SatroSk,která vysílá z Velké Javoriny,ale nějak mne nikdo neodpověděl,tak prdím nato.Kdysi pokud buylo vysílání volné a nekódované,se to tady dalo v pohodě chytat... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 961 |
![]() |
|
jamess96full DÉČKO je viac/menej štandardná cena, akurát ten START je hodne prepísknutý, ale to majú viacerí operátori, proste "plebs" ich nezeujíma.A Satro, to končí ... frekvencie (2.6 GHz) pripadnú mobilným operátorom, majú malú šancu prežiť na 2.2 GHz (malá šírka) alebo 12 GHz (malý dosah) |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: A jak jste na tom vy?Ja mám možno to šťastie, že chytám svk DVB-T (MUX 2 a VP)v Martine na izbovú anténu v pohode a v súčasnosti mi to nahrádza dvojtunerový sat STB (pri nahrávaní programov zo satelitu sledujeme DVB-T) a celkom mi to s tými 6 svk programami zatiaľ stačí.uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
Možnostijsou dnes už i v Havířově v pohodě ,všechny 4 muxy české,2x polské/zatím/+ satelit HD na slováky neb v cestě dvb-t stojí věžák,ale časem něco vymyslím !!! :8)Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
Re:DVB-T-zabudnite,mŕtvy pôrod... |
nikino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 103 |
![]() |
|
@mmcahá! Děkuji za info ohledně Satro-to jsem nevěděl,že budou asi končit,jak píšeš!!! Jinak "déčko" je nanic-ohledně cen.To je každopádně lepší mít sat...Abych se ti přiznal,ani ikoho osobně neznám,kdo by měl déčko a že znám teda lidí... :laughing: :laughing: :laughing:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 961 |
![]() |
|
Re :Ja som od Magury asi 40km cez dost kopcovity teren,som obklopeny kopcami-za cias analogu som stabilne chytal max dubnik na 6.k(tiez cez 40km,ale inym smerom),ale s duchmi-viacnasobne odrazy,k25 59 uz s problemami,38 a 40 z magury skoro vôbec.A teraz dvbt-magura 40k,54k a dubnik 25k stabilne-vypadky minimalne(ale s antenou som sa nabehal a vyskusal niekolko anten,az som zostal na site s teroz preamp).Chytnem aj makovicu k59,ale uz s vypadkami,chytal som aj maguru docasny mux.Takze pre mna je dvbt velke+ oproti analogu.Preto uz davno pouzivam satelitne vysielanie-asi 20 rokov(hoci v zaciatkoch analogovo a bez nasich stanic,potom chvilu bolo aspon vtv a kabel+ a premiera obcas sli bez kodu).Ale,co poznam ludi v okoli,tak nadavaju na dvbt-velmi caste vypadky.Ale chyba je niektorych rukach a hlave,nie v signale.Aj ked signal nie je super-odrazy su aj v dvbt,ale je celkom pouzitelny. Ja som od Magury asi 40km cez dost kopcovity teren,som obklopeny kopcami-za cias analogu som stabilne chytal max dubnik na 6.k(tiez cez 40km,ale inym smerom),ale s duchmi-viacnasobne odrazy,k25 59 uz s problemami,38 a 40 z magury skoro vôbec.A teraz dvbt-magura 40k,54k a dubnik 25k stabilne-vypadky minimalne(ale s antenou som sa nabehal a vyskusal niekolko anten,az som zostal na site s teroz preamp).Chytnem aj makovicu k59,ale uz s vypadkami,chytal som aj maguru docasny mux. Takze pre mna je dvbt velke+ oproti analogu.Preto uz davno pouzivam satelitne vysielanie-asi 20 rokov(hoci v zaciatkoch analogovo a bez nasich stanic,potom chvilu bolo aspon vtv a kabel+ a premiera obcas sli bez kodu).Ale,co poznam ludi v okoli,tak nadavaju na dvbt-velmi caste vypadky.Ale chyba je niektorych rukach a hlave,nie v signale.Aj ked signal nie je super-odrazy su aj v dvbt,ale je celkom pouzitelny. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
![]() |