![]() |
|
nulovy signalahojte,som amater v oblasti satelitnej techniky, zakupil som si balik od UPC lebo viem ze tu vo finsku bude fungovat v pohode ... dostal som k tomu super prijmac Philips DSR4101/58 :) :) problem je ale ze ked som ho zapol tak mi ukazuje nulovy signal ... tanier mam nastaveny spravne, predpokladam ze aj kabel je v satelite aj v prijmaci zapojeny spravne, na co si mam davat pozor pri tomto? nastavene parametre prijmaca su tieto frekvencia 11727 MHz, prenosová rychlosť 28000, polarizacia vertikalna a FEC 7/8. satelit mam nastaveny na druzicu thor5/6 tu je link na obrazok ako to mam nastavene presne ... https://picasaweb.google.com/lh/photo/McoMCR14OAqxn81a5fDmaw?feat=directlink co by som mohol este skontrolovat? |
petel99
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 10 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: nulovy signalmas blbo ten linkskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: nulovy signalwww.dishpointer.com, nebo odborník. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: nulovy signalAk si si 100% isty tou parabolou, tak skus f: 11938H |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: nulovy signaltu je ten obrazok ako to mam ... satelit som myslim nasmeroval presne podla tohoto ... dishpointer.comhttps://picasaweb.google.com/lh/photo/McoMCR14OAqxn81a5fDmaw?feat=directlink |
petel99
![]() |
|
RE: nulovy signaltu je to opravenehttp://imageshack.us/photo/my-images/809/satelit.jpg/ |
petel99
![]() |
|
RE: nulovy signalno neviem vyzera to ze ti vo vyhlade zavadzia vysoka budovaskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: nulovy signalparabolou som si isty ... este mi napisali z obchodu kde som kupoval ze nech skontrolujem LNB type universal a LNB pover ON ...to je zrejme nastavenie toho prijmaca na parabole ... ale do menu som sa este tomu philipsu nedostal, pustilo ma to len na nastavenie frekvencii a tych veci ... da sa to aj preskocit nejako ma niekto skusenosti s tymtok? |
petel99
![]() |
|
RE: nulovy signalnezavadza mi nic ... trochu kraj stromu ale na satelite mam 0% signal takze stromom to nieje, doma na svk mame satelit priamo cez stromkontroloval som to aj programom na GPS a vidim satelit uplne volne a presne nan som nasmeroval tanier http://www.youtube.com/watch?v=Riq-p6Mo1NI |
petel99
![]() |
|
RE: nulovy signalskontroluj koaxial..koncovku ci ho nemas pokruteny..uvolneny..plus aj pripojenie k LNB..skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
Petel99Tak pokial si montoval a nastvoval parabolu sam, ta istota nastavenim je velmi blizko 0-5%?ono je to ovela narocnejsie ako sa zda! Popis typ paraboly, typ lnb, koaxu a hlavne ci si montoval svojpomocne, alebo to nastavil " niekto s merakom". Dost na tom zalezi! |
Peep
![]() |
|
RE: nulovy signaltak kupoval som tuto sadu ... doporucovali mi 60cm a slabsi ale ja som radsej kupil totokhttp://www.satshop.fi/satelliittipaketti-80cm-perus.html nastavoval som to sam vsetko a preco je to take zlozite ... nemam moznost "niekoho s merakom" :( ... |
petel99
![]() |
|
uvedom siako je ten satelit vzdialeny (ak sa nemylim tak to je cca. 36000 km) a potom pochopis preco to nie je jednoduche. staci parabolou pohnut iba o kusok a zrazu sa "pozera" o mnoho mnoho kilometrov inde a signal ide do haja :) |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
RE: nulovy signalved to mi je jasne tak skusim kupit satelite finder ... myslite ze mi to pomoze aj take lacnejsie?http://www.satshop.fi/tarvikkeet/suuntausmittarit-1.html?dir=asc&order=price najviac ma stve ze to vyuzijem len raz a potom uz nie :) |
petel99
![]() |
|
RE: nulovy signalmne parabolu nastavoval "profik" a to tak ze signal 80% povedla ze to je ok...naslabsich TP to kolisalo okolo 42% a po mesiaci dvoch to padlo na 24% tak som sa nasr...l..chytil kladivo...trikrat capil..a signal 99% a odvtedy drzi: :laughing:skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
tulento, ze ti pomohlo do toho 3x buchnut kladivom mozes rozpravat kamaratom v krcme :)petel99 nemusis hned kupovat satfinder :) Len musis na to ist trocha inac. Nie naslepo nastavit podla nejakej ciarky parabolu a cakat ze to bude hned ok. Mas k dispozicii este jednu osobu a 2 ks mobilov? Ak ano tak skus postupovat nasledovne: 1. nastav prijimac na nejaky transponder (napr. co ti tu uz napisali). Najlepsie ak prijimac ma aj nejaky ukazatel sily signalu, ten totiz naskoci ovela skor ako obraz ci zvuk. 2. chod k satelitu a uvolni matice tak aby sa dal silou natacat ale este drzal poziciu. 3. POMALY natacaj okolo tej priamky ktoru si uz nastavil a myslis si ze je priblizne spravne a nechaj si cez mobil hlasit ci je na prijimaci nejaka zmena. p.s. nezabudni ze tvoja parabola sa da natacat horizontalne aj vertikalne. Preto musis mat nastavene dobre jedno aj druhe :) p.s.2: niekedy to chce v takychto amaterskych podmienkach velku vytrvalost a aj trocha stastia. Preto ak je tvoj cas drahy a nebavi ta hrat sa s tym ako nas, tak si zavolaj odbornika a budes to mat za pol hodinu nastavene... len vo finsku to asi bude riadne mastna polhodinka :D |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
RE: nulovy signalsosono neuveris mi ale bolo to presne tak..milimeter posunut spravnym smerom pomohlo asi som mal iba stastie zaciatocnika netvrdim zeje to jednoduche..prave naopak..milimeter nespravnym smerom a plavas na orbite .. skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: nulovy signalTakto to spravim ... natocim si telku na balkom a cez okno budem vidiet signal na telke nie? a funguje to tak ze tam sa bude ten signal objavovat okamzite ako ho "capnem" :Dja viem ze podla ciarky nastavit to je kriz ale nastavil som ho podla kompasu a tej aplykacie v telefone ... a potom som par krat posunul okolo toho a nic 0% keby tam bolo aspon 5% tak viem ze mam smerovat ale nie cista 0 stale ... Najskor skontrolujem tie koncovky na kabli este raz ... mam tam na nieco dat extra pozor alebo staci zastrcit ten stredny kabel do stredu a zasrobovat ten zavit po obvode na kabli na tienenie? treba na daco dat pozor pri tom? no skusim to tak spravit ze ho uvolnim a budem pomaly otacat ... mozno daco zachytim ... zatial dik |
petel99
![]() |
|
RE: nulovy signalno divil by si sa co spravi zle upevnena koncovka na koaxiale..presne to co pises signal 0% staci pohnut koncovkou..a sleduj ci to nic nespravi..ci neprebleskne signalskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
![]() |
|
RE: nulovy signalPri F-konektoroch (koncovkach) na oboch koncoch kabla si naozaj dokladne skontroluj, ci nejaky medeny "vlas" z tieniaceho opletenia nerobi skrat na strednu zilu. Toto je velmi casty problem hlavne pre zaciatocnikov a prejavuje sa to presne takto. |
vado
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 298 |
![]() |
|
RE: nulovy signalJe v primaci aspon nejaky zoznam programov na Thor?, leb ak nieje, tak asi nenaladis.Potom myslim bude treba aspon ten najlacnejsi satfinder.Skus na tejto stranke : http://satlex.net/sk/azel_calc.html zadat svoje gps a priemer taniera, daj ako vychodzi satelit thora, aby si si bol isty uhlom ( sklonom taniera) potom uz len v jednej rovine hladaj vychod-zapad s tym najlacnejsim merakom. Ten nastav tym otocnym cudlikom tesne pod uroven, kedy piska aj bez signalu a hladaj. Postupne ak najdes signal, uberaj cudlikom, aby Ti piskal na co najmensom nastaveni... Vela zdaru, pochopis preco som pisá, ze to nije take jednoduche! |
Peep
![]() |
|
RE: nulovy signalnajlepšie je požičať si od kamaráta FTA sat prístroj ,najsť THOR a až potom zapojiť Philips od UPC |
Igor
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 794 |
![]() |
|
RE: nulovy signal18,5 stupně je už dost nízká elevace......nesmíš zapomínat že ve "střední" Evropa je tomu jinak......co přijímáš v Čechách přes strom,tak ve Finsku už ti to nepůjde !!http://www.satlex.net/sk/azel_calc-params.html?satlo=-0.8&user_satlo=&user_satlo_dir=W&location=60.16%2C24.96&la=60.16&lo=24.96&country_code=fi&diam_w=75&diam_h=80 Na 30metrech nesmí být nic vyššího jak 10m........ http://www.satlex.net/sk/elobst_calc-params.html?calc_by=by_e&d=30&h=16.73&e=18.5 Koukni k "sousedům",případně zkus parabolu dát více nahoru... :laughing: Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: nulovy signalPetel99,jestlize mas na ukazateli sily signalu 0%,dak ti nejde napeti pro LNB.Zrejme mas nekde spatny kontakt v F konektorech,nebo spatne udelane Fka na koaxialu.Uz jsem se stim setkal.Opleteni nebylo odizolovane a Fko bylo natocene na koaxial a vycnival kousek stredoveho vodice.Pokud jde do LNB napeti,tak ukazatel sily signalu ti bude ukazovat nejakou hodnotu i kdyz budes tocit parabolou a nebude spravne nasmeroovana.Neco jineho je to pak u kvality signalu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: nulovy signalPo prečítaní týchto viet, asi všetci už vedia kde je chyba""ale do menu som sa este tomu philipsu nedostal, pustilo ma to len na nastavenie frekvencii a tych veci ... da sa to aj preskocit nejako ma niekto skusenosti s tymtok?" V obchode ti okrem iného doporučili skontrolovať zapnutie napetia do LNB. Spravil si to ? Máš ho zapnuté ? Tak ako píše HYPER , keby si mal LNB položené aj na stole a zapnuté, nejakú silu signálu ti ukáže vždy... No a preskočiť sa pri nastavení prijímača dá tak akurát stolička :D R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: nulovy signalNeviem ci upisi dava filipa s prednastavenym settingom, ale ak je primac uplne cisty, myslis, ze ukaze nejaky signal? Len hadam, nepoznam ho. |
Peep
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |