![]() |
|
OT Obnova usb flash diskuPodařilo se mi flashku smazat takovým způsobem, že mi ani nehlásí volnou paměť. Jakým programem ji znovu oživit?PC ji vidí, po připojení bliká, ve vlastnostech samé nuly, systém souborů neznámy.. Zkusil jsem asi 10 různých utilit i 2 programy z diskusního fóra výrobce, ale ani ty ji prostě nevidí. Škoda, nebyla nejlevnější a velice rychlá. Díky za pomoc. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuZ toho si nič nerob, ja mám takú starú vnučku a s angličtinou ma strčí do kapsy :DV dielni mám odložené tri ešte provozuschopné šrotíky s čias mojich začiatkov. Jeden PC dokonca 386 s Win 3.1 a dve 486 s Win 95 a98 a je mi ich ľúto zlikvidovať. Ja som sa už zmieril s tým, že sa budem musieť celý život učiť a nikdy nebudem vedieť všetko... :) DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
stary pesno vidim ze aj stary pes (ja) sa ma co ucit bo som uz ani netusil ze DiskPart existuje ako (CMD) sucast Win7. Ale tak uz aj mne asi pred 10-15 rokmi naposledy pipka na diskoteke uz povedala "ujo kolko je hodin?"no nic, taketo veci sa nerobia vo Win ked po vlozeni USB ti ten automaticky (plug and pRay) otvori obsah aj ked ho nevidis - ale tak moze nejak "make busy to zariadenie" pre pilenie konara pod sebou ako FDisk Ono cast - kontroler flasky ide (ten mensi svab) :laughing: ide ale ten vacsi samostatna seriova pamet nie. No nic,dik maneto za hodinu v skole K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
pee esja mam aj 387 koprocesor lebo ked som si kupil svoju prvu maticnu dosku 386DX-40 (40MHz) tak uz som vedel ze to bude pomale a dal sa zohnat ten matematicky koprocesor, tak ho mam!Vtedy som si hovoril ako Moje vsetky programi budu vyuzivat koprocesor a si siel nastudovat co pre krista pana taky kop robi ehm pocita. dalsia faza bola ze som zhanal programi co cop vyuzivaju samozrejme somariny typu neviem co iteracia neviem coho :laughing: |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuJediné čo ma ešte napadá je skúsiť cez cmd príkaz chkdsk, ale asi to nebude mať žiadny účinok:chkdsk f: /f |
majoSk
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 381 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuWin7:Start-Spustit-Správa disků.Pak stačí pravý klik na neznámou jednotku(flash) a vybrat formátování. .......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuEste ho nechaj pol roka v supliku a potom mozno nieco zaberie.Ja som mal tiez nieco podobne,vzdy po case som s nim nieco skusil a ani neviem ako,ale potom som ho ozivil.Ale viem ,ze to bol jeden z nastrojov,ktory som pouzil aj predtym. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskunaposledy ked som mal zblbnute usb mi pomohla utilitkaEaseUS Partition Master Professional Edition nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskubohužel ten vidí opět jen pevné disky. Ale při něm jsem narazil už na x-tý prográmek a to: Active@ Partition Manager, který ji vidí, informuje, že má 512B, mohu v něm vytvořit nové particie, ale přitom ten program vždy spadne. Je třeba přitom zadat několik údajů, které stejně netuším. Hodím ji klukům do prodejny počítačů a když se jim to podaří, mohou si ji dát na plesu do tomboly.. :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskunabutovat ubuntu, pustit gparted kterej je soucasti livecd a odmountovat, vsecko na ty flasce smazat! pak si s ni delej co chces. billgates totiz neco pos.ral a widlema se to opravuje fakt spatne. pokud ses kovanej, zvladnes to z prikazovy radky zcela bez problemu.ja tady v ty diskuzi vidim diskutujici , kteri evidentne zadnou widlema zpra.senou flesku jeste nikdy nevideli, natoz aby ji meli v ruce. takovy flesce totiz zadnej windows nastroj nemuze. ja sem ani po nekolika takovejch radoby radach (ktery si dotycni netahaj z nosu, ale z guglu) zadnej funkcni nastroj nenasel. v linuxu za 2minutky vyreseno. tak se tome trochu pochlap a smele do toho Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuPodpořil bych zkusit to, co napsal majoSk. Asi před rokem jsem "oživil" flashku za pomoci startovací diskety pro Win98. Zklusil jsem kdeco a chytla se přesně na tom chkdsk, potom jsem dal normálně format g: a jelo to.Možná by stačila nějaká "stará šunka", která se umí spustit v DOS. |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskunormalne ti staci kdejaky linuxovy recovery distro na cd ktery obsahuje fdisk. napises mount, vylistuje ti to kde je jakej fajlsystem/dev/sdb2 on /mnt/usb/usb0 type ext2 (rw,sync) nemusi to tam bejt takhle, ale widle proste s linuxama nekamaradej napises fdisk /dev/sdX (kde X reprezentuje tu flasku) a podle helpu kterej si tam vyjedes pomoci m . das p , to ti vylistuje uzity particie Command (m for help): p Disk /dev/sdb: 2063 MB, 2063597056 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 250 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/sdb1 1 125 1004031 83 Linux /dev/sdb2 126 250 1004062+ 83 Linux pak das d jako delete, smazes patricny particie a nakonec das w jako write a konec flashka prazdna. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskujo a pokud by si mel dojem , ze neco mrvis, tak das velky Q s vykricnikem Q! a ono to skonci a zadny zmeny nebudou provedeny a muzes zacit nanovoto snad neni tak slozity ne ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuKed je cip v (nevhodné slovo)i moze pustat aj cyklon-B,je to v cudu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuKed je cip v (nevhodné slovo)i moze pustat aj cyklon-B,je to v cudu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskutak to zcela urcite, ale ve widlich zjistis akorat tak velky kulovy. widle se tvarej ze neco formatujou (dela to i ten HP USB tool a dalsi softy) ale pritom nic neformatujou. problem nastava hlavne u flasek kde je nejaka pro widle neznama particie . takhle zjistis jestli je to opravdu prazdny a pak ten format budto projde a ty ses chopen tu flasku naplnit datama , nebo ji nenaplnis i kdyz bude format pruchozi. pak ji muzes s klidnym svedomim udelat papa a poslat s vysavacem a mixerem do zbernyho dvora.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuIde to aj tak ,ak sa dá Spravovať ,Správca diskou ,vyberieš ten USB disk ,ťukneš na kolónku Odstrániť Zväzok ,vypíše potom nevyhradené miesto ,potom na to tukneš dáš noví jednoduchý zvezok ...atd a je to, takáto vec sa stáva aj z normálnym HDD ,na ktorom bol nainštalovaný Linux ,PC si stým nevie rady ,nezná formát ,no proste to nejde. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskumam obavu, ze tohle prave neprojde v okamziku, kdy bude poskozena tabulka rozdeleni disku. ty tam zadny svazky neuvidis :)) takze nic nesmazesDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuAle čip si snad neodpálím sw. Ona pouze neukazuje žádnou paměť(resp. 512B). Ona se prostě sekla a nešla ve windows zformátovat, ale stále ještě normálně ukazovala velikost paměti. Až pak jsem ji nějakým stáhnutým programem smazal tak dokonale, že už paměť neukazuje(resp. ji ve windows nevidí nebo se na ni nemůže dostat, nevím tohle jede mimo mě, akorát téměř vylučuji HW závadu).Řeším to už jen proto, že by to pomohlo ještě někomu jinému, s mou ultrarychlou, nárazuvzdornou a voděodolnou prašivou fleškou jsem se už rozloučil ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuZkusil bych to ještě pod win98 na FAT32.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
to Tomik 535Pokial mas Win7 a USB Verbatim 4G, tak sa ani nesnaz. Tieto kluce si absolutne nerozumeju s Win7. Tiez som sa s tym trapil, nakoniec som nastartoval stary ntb s Win XP a vsetko ok. |
marthy
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 22 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuPravdu ma bublajs-teraz som si spomenul,ze som ju ozivil v ubuntu a priznak "poskodenia" bol podobny ako u tomika. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
RE: OT Obnova usb flash diskuJeště vyzkoušet gparted z linuxu, pokud tu flešku linux detekuje... pokud ano, tak ji tam označit a obnovit tabulku oddílů (někde v menu) |
pecou
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 221 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |