![]() |
|
Belden vs NordixChci se zeptat který z těchto výrobců je kvalitnější? S čím máte lepší zkušenosti ?Jedná se mi jestli je nějaký rozdíl mezi Nordix CME-102Al a Belden 126-Al. Díky za vaši odpověď Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
![]() |
|
RE: Belden vs NordixOba jsou znackove koaxy,temer shodne konstrukce a tedy i parametru.Takze zvaz v jake aplikaci je chces pouzit (vne/uvnitr,motor...),zjisti si detailni technicke parametry (ne ty neuplne a mnohdy i hlouposti v e-shopech) a pripadne mozne drobne niance,cenu a pak to rozhodni. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Belden vs NordixJsou srovnatekné, používám oba, belden je o malinko slabší v průměru pláště, ikdyž oba mají stejný deklarovaný průměr. Belden je mírně tužší obal se líp ořezává a líp se nasazují konektory. Nordix má mírně měkčí obal lépe se ohýbá. Zrovna v sobotu jsem dělal DVB-T a S rozvody v RD a právě mezi prvky jako slučovače, přepinače se mi líp dělalo s Nordixem, na svislou kabeláž jsem dal Beldena. Nordix mám jinak doma přímo na střeše a po třech letech ani prasklinka (je to experiment :) jinak ven dávám Cavel sat 703 PE)zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Belden vs NordixPreco nepouzivas celomedeny Nordix ? |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
@Peeptake niečo mám a spokojnosť...../od LNB - motor - Sat/ R^ :)Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
RE: Belden vs Nordixmam 17 let nejaky kabel levny venku a taky neni problem, proste to fungujue :-D A to to bylo predelavano z baraku na barak... muj prvni sat kabel :-D Lito ho vyhodit.Dneska kupuju ty za 2Kc metr, par let to musi vydrzet, i kdyz 20 let tomu nedavam. |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
RE: Belden vs Nordixpodotykam venkovni a to byl prvnich cca 6 let na jizni strane baraku... |
Hollys
![]() |
|
RE: Belden vs NordixJasne,znackovymi kabely s kvalitnim konektorovanim by melo byt eleminovano riziko moznych problemu.Predpokladam,ze dodavatel se chce problemum vyhybat:)Osobne jsem se setkal s koaxem za 2,-Kc z PLR,drobna chyba byla,ze se netocil motor:).Zaver:Pokud delam dodavatelsky,snazim se jit do kvalitnich/overenych (a tedy drazsich) komponentu. Doma u sebe si natahnu "pradelni snuru",ovsem nasledne prohlasim v mnoznem cisle "to jsme to zdupali". |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@HollysPokud jsi to nakupoval před 17 lety za 2,-Kč jako levný, teď je to jak za 15,- a ten šmejd za 2,- s 32 drátky stínění a železem jako střed a PVC s odpadu nebude to stejné . Bohužel před 17 lety byl ten šmejd z číny ještě snad dobrý.Analog SAT ti taky vydržel min 10 let. Teď je to o pokusu dodržet záruku.Nechtěl bych být tvojím zákazníkem Rv |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
RE: Belden vs NordixRAIF: no jo jenze ja si to montuju sobe a ne zakaznikum :-) Nicmene vim, ze ty monteri si na kabelu prirazi minimalne 300-400% marzi, to na adresu monteru.A pred 17 lety mi to kdosi delal a dielektrikum tam je vzduchove :-) Dnes je to stejne vsechno z Asie, satelitni boxy vyrabeji 2 korejske (?) firmy a lepi na to 40 ruznych znacek... Tak kterej kabel http://www.inter-sat.cz/koaxialni-kabely_c62.html mate vyzkousenej? Podle me, do normalni delky (do 30 metru) je to elektricky naprosto jedno, problem s motorem jsem nikdy nemel, pri 13V a 0,5A by to musel byt echt ausus a malo zeleza, aby se netocil motor... |
Hollys
![]() |
|
RE: Belden vs NordixNo z tej ponuky by som Vybral tento : http://www.inter-sat.cz/belden-h125-pe-cu-black_d167.htmlFoto mi k celomedenemu nesedi, ale parametre vyzeraju o.k. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
Hollys"a dielektrikum tam je vzduchove",to tedy vlnovod R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
pierrevzduchové dielektrikum nemá s vlnovodem nic společné... studuj! R^ :laughing: R^koaxu se vzduchovým dielktrikem mám eště starou zásobu, ale pak se přestal používat. Kondenzovala v něm vlhkost a pak to teklo do F-ek. Většina tlustých koaxů pro profi-služby má dielektrikum vzduch. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
davidkriztohle jsem se učil už hooooodně dávno,tady nejde o vzduchové dielektrikum,střední vodič je udržován jakoby uprostřed PE dielektrikem po určitých úsecích,to je k ničemu,jak píšeš,navíc tento koax nelze bez zhoršení impendance ohýbat R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
pierretak proč píšeš o vlnovodu? Rv :laughing: Rvjo je držený plastem, ale ne po úsecích, ale u běžných televizních 75ohm takovýma podélnýma žebrama (u profi-služeb je to taková spirálka). Toho vzduchu je tam jen část, dost je tam i plastu. Důvod dalšího nepoužívání napsals, při dlouhodobém ohybu docházelo k vyosení středu směrem ke stínění. |
davidkriz
![]() |
|
davidkrizreagoval jsem na Hollys,který psal o "vzduchovém"dielektriku,což je nesmysl R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
co rikate na tento 5mm koax?Nevim, zdali si toto vlakno jeste nekdo otevre, ale co rikate na tento 5mm koax?A je vhodny, resp. jak dlouho vydrzi na slunicku, je to vubec vhodny na SAT a do jaky delky? Klidne kritizujte, nebo spise piste ti co ho znate, je to znacka EMOS. http://shop.emos.cz/zbozi/2305500000-koaxialni-kabel-cb500-100m Brat/nebrat? |
Hollys
![]() |
|
pierrevzduch jako dielektrikum není nesmysl. Ale v případě tohoto koaxu o kterém byla řeč je jen částečné dielektrikum. |
davidkriz
![]() |
|
CB500Normálně používám. Má dvojitou izolaci a kvalitní dielektrikum. Používám jej i na měřící šňůry. Kabel ale není určen pro venkovní použití ! Pokaždé když něco použiješ jinam tak to chvíli chodí - otázkou je jaké to má parametry a co to dělá do chvíle než se to rozhodneš nahradit.Venkovní kabel se neodlišuje jen vrchní vrstvou z jiného materiálu ale i vlastní konstrukcí. Názory se pochopitelně různí protože se tady příspěvky techniků i laiků. |
FuZdeDa
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
CB500 IIO vhodnosti na SAT rozhodnou parametry a jejich vliv při nutné délce kabelu. Takže obecně ten kabel lze použít na SAT. |
FuZdeDa
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
![]() |