Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Belden vs Nordix

Chci se zeptat který z těchto výrobců je kvalitnější? S čím máte lepší zkušenosti ?
Jedná se mi jestli je nějaký rozdíl mezi Nordix CME-102Al a Belden 126-Al.
Díky za vaši odpověď

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Belden vs Nordix

Oba jsou znackove koaxy,temer shodne konstrukce a tedy i parametru.Takze zvaz v jake aplikaci je chces pouzit (vne/uvnitr,motor...),zjisti si detailni technicke parametry (ne ty neuplne a mnohdy i hlouposti v e-shopech) a pripadne mozne drobne niance,cenu a pak to rozhodni.

hdpe
Registrace: 11/2007

Jsou srovnatekné, používám oba, belden je o malinko slabší v průměru pláště, ikdyž oba mají stejný deklarovaný průměr. Belden je mírně tužší obal se líp ořezává a líp se nasazují konektory. Nordix má mírně měkčí obal lépe se ohýbá. Zrovna v sobotu jsem dělal DVB-T a S rozvody v RD a právě mezi prvky jako slučovače, přepinače se mi líp dělalo s Nordixem, na svislou kabeláž jsem dal Beldena. Nordix mám jinak doma přímo na střeše a po třech letech ani prasklinka (je to experiment :) jinak ven dávám Cavel sat 703 PE)

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Preco nepouzivas celomedeny Nordix ?

Peep
Registrace: 10/2010

@Peep

take niečo mám a spokojnosť...../od LNB - motor - Sat/ R^ :)

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

mam 17 let nejaky kabel levny venku a taky neni problem, proste to fungujue :-D A to to bylo predelavano z baraku na barak... muj prvni sat kabel :-D Lito ho vyhodit.

Dneska kupuju ty za 2Kc metr, par let to musi vydrzet, i kdyz 20 let tomu nedavam.

Hollys
Registrace: 3/2009

podotykam venkovni a to byl prvnich cca 6 let na jizni strane baraku...

Hollys

Jasne,znackovymi kabely s kvalitnim konektorovanim by melo byt eleminovano riziko moznych problemu.Predpokladam,ze dodavatel se chce problemum vyhybat:)Osobne jsem se setkal s koaxem za 2,-Kc z PLR,drobna chyba byla,ze se netocil motor:).
Zaver:Pokud delam dodavatelsky,snazim se jit do kvalitnich/overenych (a tedy drazsich) komponentu.
Doma u sebe si natahnu "pradelni snuru",ovsem nasledne prohlasim v mnoznem cisle "to jsme to zdupali".

hdpe
Registrace: 11/2007

@Hollys

Pokud jsi to nakupoval před 17 lety za 2,-Kč jako levný, teď je to jak za 15,- a ten šmejd za 2,- s 32 drátky stínění a železem jako střed a PVC s odpadu nebude to stejné . Bohužel před 17 lety byl ten šmejd z číny ještě snad dobrý.Analog SAT ti taky vydržel min 10 let. Teď je to o pokusu dodržet záruku.Nechtěl bych být tvojím zákazníkem Rv

RAFI007
Registrace: 1/2006

RAIF: no jo jenze ja si to montuju sobe a ne zakaznikum :-) Nicmene vim, ze ty monteri si na kabelu prirazi minimalne 300-400% marzi, to na adresu monteru.

A pred 17 lety mi to kdosi delal a dielektrikum tam je vzduchove :-)

Dnes je to stejne vsechno z Asie, satelitni boxy vyrabeji 2 korejske (?) firmy a lepi na to 40 ruznych znacek...

Tak kterej kabel
http://www.inter-sat.cz/koaxialni-kabely_c62.html
mate vyzkousenej?

Podle me, do normalni delky (do 30 metru) je to elektricky naprosto jedno, problem s motorem jsem nikdy nemel, pri 13V a 0,5A by to musel byt echt ausus a malo zeleza, aby se netocil motor...

Hollys

No z tej ponuky by som Vybral tento : http://www.inter-sat.cz/belden-h125-pe-cu-black_d167.html
Foto mi k celomedenemu nesedi, ale parametre vyzeraju o.k.

Peep
Registrace: 10/2010

Hollys

"a dielektrikum tam je vzduchove",to tedy vlnovod R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierre

vzduchové dielektrikum nemá s vlnovodem nic společné... studuj! R^ :laughing: R^

koaxu se vzduchovým dielktrikem mám eště starou zásobu, ale pak se přestal používat. Kondenzovala v něm vlhkost a pak to teklo do F-ek.

Většina tlustých koaxů pro profi-služby má dielektrikum vzduch.

davidkriz
Registrace: 8/2009

davidkriz

tohle jsem se učil už hooooodně dávno,tady nejde o vzduchové dielektrikum,střední vodič je udržován jakoby uprostřed PE dielektrikem po určitých úsecích,to je k ničemu,jak píšeš,navíc tento koax nelze bez zhoršení impendance ohýbat R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierre

tak proč píšeš o vlnovodu? Rv :laughing: Rv
jo je držený plastem, ale ne po úsecích, ale u běžných televizních 75ohm takovýma podélnýma žebrama (u profi-služeb je to taková spirálka). Toho vzduchu je tam jen část, dost je tam i plastu. Důvod dalšího nepoužívání napsals, při dlouhodobém ohybu docházelo k vyosení středu směrem ke stínění.

davidkriz

davidkriz

reagoval jsem na Hollys,který psal o "vzduchovém"dielektriku,což je nesmysl R^ :laughing: R^

pierrepetr

co rikate na tento 5mm koax?

Nevim, zdali si toto vlakno jeste nekdo otevre, ale co rikate na tento 5mm koax?

A je vhodny, resp. jak dlouho vydrzi na slunicku, je to vubec vhodny na SAT a do jaky delky?

Klidne kritizujte, nebo spise piste ti co ho znate, je to znacka EMOS.

http://shop.emos.cz/zbozi/2305500000-koaxialni-kabel-cb500-100m

Brat/nebrat?

Hollys

pierre

vzduch jako dielektrikum není nesmysl. Ale v případě tohoto koaxu o kterém byla řeč je jen částečné dielektrikum.

davidkriz

CB500

Normálně používám. Má dvojitou izolaci a kvalitní dielektrikum. Používám jej i na měřící šňůry. Kabel ale není určen pro venkovní použití ! Pokaždé když něco použiješ jinam tak to chvíli chodí - otázkou je jaké to má parametry a co to dělá do chvíle než se to rozhodneš nahradit.Venkovní kabel se neodlišuje jen vrchní vrstvou z jiného materiálu ale i vlastní konstrukcí. Názory se pochopitelně různí protože se tady příspěvky techniků i laiků.

FuZdeDa
Registrace: 9/2011

CB500 II

O vhodnosti na SAT rozhodnou parametry a jejich vliv při nutné délce kabelu. Takže obecně ten kabel lze použít na SAT.

FuZdeDa
Registrace: 9/2011

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra