Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Parabolická anténa 90 Toroidal

Dobry vecer, chtel bych takovou amaterskou radu za kterou se docela stydim. Potreboval bych poradit s nastavenim parabaly 90 Toroidal. Antenu jsem smontoval dle navodu, skontroloval na obycejne parabola 85 cm, ktera byla do posledni chvile funkcni. Umistil misto ni novou anténu 90 Toroidal. LNB dal na stupen 0. Uhlomerem nastavil uhel. Pro Prahu to bylo 32.4 stupne. Nastavil puvodni smer stare paraboly a svete div se vubec nic. Stelovani vejsky u teto paraboly je pres stredovy sroub, bez zadne stupnice. Ladil jsem pak po zavitu nahoru dolu a porad nic. Nemam stouto parabolou zadne skusenosti. Muzeste prosim nekdo poradit kdyz uz jsem tak uplne blbej kde by mohl byt problem.

Dekuji

max

maxg
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Pokud

to neumíš,zavolej si na pomoc toho,kdo to umí,okoukni to a můžeš to pak dělat na kšeft R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Parabolická anténa 90 Toroidal

presne zavolaj si niekoho kto to vie,je to pre laika naročne na nastavenie ;)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

Parabolická anténa 90 Toroidal (# 19)

Kdybych to nechtel resit sam tak bych sem asi dotaz nepsal a nekoho si zavolal. Klasika parabola neni problem, ale tady jsem trochu mimo misu.

MN

maxg

co jako?

si představuješ,že ti tady dáme návod a seřízení,možná se někdo najde,taky tady někdo před časem radil,že nastavuje motor s buzolou od vietnamců R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tu si najdi uhol, azimut a skew paraboly, buzolu budes tiez potrebovat, ale obavam sa, ze bez meraku to nenastavis! Na take to pipatko ( satfindet a pod.) so stastim naladis nejake druzice,ale
to v com je T90 dobra nedosiahnes. Takze bud zohnat merak,alebo technika s merakom.
Este male P.S. Reflektor sa montuje dierkami dole ! Kupodivu pasuje aj naopak, ale malfunction!
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

Sorry: tu si najdi.........http://satlex.net/sk/wavefrontier_calc.html

Peep
Registrace: 10/2010

Merak nemam mam finder Dreamsky Tsf-40 Combo. Jinak dekuju Peep za radu. Skusim to jeste skontrolovat zda jsem nekde neudelal chybu.

Diky

maxg

maxg

Trpezlivost! Mne to robila firma za tazke prachy a aj tak som este po nich to doladoval mesiac.

dreambox 800 hd

lubo540
Registrace: 1/2006

T90 se nastavuje pohodlně i s přijímačem Openbox X820/800/
je ale třeba dokonalá příprava. Jako předstupeň je dobrý výpočet na stránce satlex.de

Pak je třeba dokonalá znalost TP na krajních pozicích, výborná věc při nastavování je použití relátka DiseqC a mít trvale připojené a pod kontrolou oba kraje lyžiny/krajní LNB/ a rovněž střední část lyžiny. Neustále přepínat měřit, pérovat, porovnávat oba kraje.

Nepodcenovat výber instalačního místa pro anténu, ideální přístup k anténě je jedna ze základních podmínek úspěšné instalace.

Nyní mě zase jedna po čase čeká a už se těšim.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

To si musíš ujasnit, co za transpordery, potom natavit - seřídit LNB na montážní "tyči" na zemi a dále jak píše Saxom, potom instalovat na místo a zacílit na výchozí transporder - to profesionálně. Jiné amaterské postupy, jsou - komedie. R^

CES
Registrace: 4/2007

Parabolická anténa 90 Toroidal

K parabole T 90.
„Saxon má pravdu“, T 90 spĺňa veľmi dobre požiadavky väčšiny jej užívateľov Výrobcovia sú rôzny a záleží na tebe čo s ňou pred montážou urobíš. Ja som kúpil v Nitre ( www.tvsatnitra.sk) T 90 Opticum + 8 ks Smart Titanium Univerzal Single LNBF na 28,2°E, 23,5°E, 19,2°E, 13°E, 5°E, 1°W, 4°W, + prepínač DiSEqC P.168 V2 + EDISION argus piccollo. Vysúkal som rukávy, pripevnil kolmo na balkón, nastavil uhly a sklony podľa výpočtu satlex, zakábloval, a div sa svete, bez namysleného montéra, - ktorý tvrdil že to je práca len pre odborníka s drahým prístrojom po boku- namontoval a nainštaloval, len pomocou starého televízora Grundig a malého pípatka. Staníc mám od začiatku októbra 2010 až až a môžem si vyberať od výmyslu sveta. Žiadne kocky ani štvorčeky, či iné geometrické obrázky sa na mojom TV neukazujú. (Poloha: Šaľa nad Váhom, Slovensko)
janvalo@mail.t-com.sk

olav
Registrace: 5/2010

Já jsem to rozchodil tak že jsem dal na střed Hotbird 13. Poté už rozhodil jednotlivé konvertory na ty družice které jsem požadoval. Pomohl mě v tom Promax TV Explorer II. Jediné s čím jsem se setkal při oživování, že přijímač chtěl abych vždy připojil konvertor a hned přiřadil Diseq. Já je samozřejmě zapojil hned všechny a přijímač si s tím pak nedokázal poradit.

Modřina

maxg

kdyz budes mit lnb na 0 , tak to funguje jako normalni antena (ono to funguje jako normalni antena cely) . nastav si unikatni TP a lad to jako obycejnou antenu.
jedina chyba kterou muzes udelat i podle navodu je ta, ze namontujes predni direktor naopak

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

lubo 540

kolko si zacvakal tej firme???? Ja som najskôr tu v starších príspevkoch dlho čítal čo a ako, potom dalej internet pomohol, nejaká znalosť sat. techniky a príjmu, trošku praxe a zmákolsom to.Dnes príjmam od 42E po 5W čo chcem,boli to najkrajšie hodinky môjho života ked som sa s tým babral.Dneska je to pre niektorých "laikov" okoloidúcich stredisko NASA :laughing: :laughing: ;) ;) R^

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Co z toho hledáš za vědu?

Pokud umíš nastavit obyčejnou parabolu, pak totéž uděláš T 90 s LNB umístěným na 0 stupńů, který namíříš na družici na středu sledovaného pásma. T 90 má navíc pouze náklon celé paraboly, to je celá ta věda. To se uplatní při nastavování krajních LNB. Všechno ostatní je logické.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

olav a saxon

Absolutný súhlas. Tiež sme si vysúkali rukáv aj so synátorom a tiež mám kombináciu ako ty, olav, 8 LNB...podstatné sú krajné pozície a potom logicky a s citom uvažovat a hrajkať sa s tým k dokonalosti.Ladil som to na starom prenosnom TV na terase a starom satelite Humax... Ja mám dokonca 55-ku a ide všetko v pohode...

Milan C
Registrace: 4/2006

Samorost ma pravdu

Tak to mam ja http://www.dxsatcs.com/content/petr-hudec-hudo-hetfildfrydek-mistek-ceska-republika

Na strankach satlex si zadej ktere druzice chces chytat a ta druzice co je nejblize k 0bodu tu vycentruj a pak pridej obe krajni a napoj to na disect.Je to titerna prace.Ja jsem to ladil 5dni nez jsem na to prisel a dalsi mesic nez jsem tam dal zbytek. Lovu zdar. ;)

T90, 13ks LNB,Topfield 7700 HD, Homecast 3000CR, Maskom 1110 CR-CI.

Hetfild

zaklad je v tom , pouzit ty unikatni frekvence , jinak to nema smysl a je to ubijeni casu https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/
nastavis v prijimaci , lnb das defakto kam chces a hejbes antenou dokud to nemas. pak uz to jde samo.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Dekuju vsem moc za rady.Hned je dotoho vetsi chut. V tuto chvili se jedna pouze o dve druzice prvni je HOT-BIRD a druha klasika ASTRA na 19.2 stupnich. Oto vice jsem si pripadal jako trouba. To co jste poradili urcite proverim a odskousim. U paraboly budu pristi tyden tak pak dam vedet kde jsem udelal chybu.

Jeste jednou Diky

max

maxg

Myslím že jedinej, kterej ti tady zatím dobře poradil byl asi samorost. Také podle mého názoru patrně děláš chybu v nastavení elevace; T90 totiž mírně "čumí do brambor", což ne každého začínajícího toroďáka napadne - každý většinou jaksi automaticky předpokládá stejný elev. úhel, resp. náklon jako má klasická ofsetka. Jinak na nastavení T90 není nic složitého, vylaďuj ale v prvotní fázi jen s jedním LNB uprostřed lyžiny na družici 16°E, pak už pojezd po ní s ostatními je hračka.

KOTAZ
Registrace: 2/2007

zase to s tema hrackama neprehanej. takova legrace to neni. dejme tomu, ze se ti podari vyladit na slusny hodnoty, ale jako kdyz budes pripojenej jen jednim merenim, tak to moc presny nebude a prepinani ti nedava tu realnou odezvu jestlise ti zlepsenim jednoho nejebe druhy. taky sem si myslel jak to mam krasne odladeny, ale kdyz sem pripojil 3 mereni naraz, tak se o tom zacal pochybovat, protoze vylepsenim jednoho se zhorsilo druhy a kdyz sem zlepsil i to druhy s prvnim zaroven, tak se zhorsilo treti. po trech hodinach u anteny sem rezignoval, vsecko dotah a mel jsem lepsi hodnoty nez na zacatku. od ty doby se do toho nehrabu a vsecko maka. horsi je to, ze i ty zreklamovany Golden Intersra.ce maj zase popraskany krytky. k certu s touhle znackou

bublajs

bublajs

Skus LNB znacky BEST z nemecka ,koupis je i v polsku a za dobrou cenu ,mam je uz tretim rokem a nemuzu si je vynachvalit. :)

T90, 13ks LNB,Topfield 7700 HD, Homecast 3000CR, Maskom 1110 CR-CI.

Hetfild

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra