![]() |
|
Měřící přístroj Openbox SF-20Zdravím,chtěl jsem se zeptat majitelů tohoto měřáku,jestli se řídí maximem signálu a kvality,nebo parametrem S/N a BER. Dále by mě zajímaly hodnoty,jaké jste naměřily na 85 parabolu na těchto družicích a kmitočtech.13E......10723H 19,2E....11778V 23,5E....12525V 28,5E....11222H Za postřehy a rady všem díky. |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 176 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20treba si v prvom rade uvedomit ze udavane hodnoty sa budu lisit od miesta prijmu |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
Měřící přístroj Openbox SF-20Vieš čo vlastne znamenajú tie skratky S/N a BER? Nechcel si náhodou napísať či sa riadia pásikovými ukazovateľmi alebo číselnými odnotami?tomko: Takúto otázku on nedával, nie je podstatné miesto príjmu, ale optimálne nastavenie paraboly! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
sven svensilné pozície ako 13E 19,2 E 23,5 E sú samozrejme v údajoch S/N viac ako 12.00 skoro do nejakých 14.00. Na 60 cm Mascom mi napr. ukazoval údaj S/N na 12525 V od 11.00 do 12.00. Záleží od paraboly, napr. na T-90 mi samozrejme údaje skáču omnoho vyššie. Na 28,5 E je to už rôzne, záleží od tp.V skratke toť vsjo :)))3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20Díky,chtěl jsem vědět,jestli je podstatnější se řídit sílou a kvalitou signálu na páskových ukazatelích,nebo hodnoty S/N a BER. |
sven
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20Samozrejme že podstatnejšie je riadiť sa pomerom odstupu signálu a šumu v dB a kvalitou dogitálneho signálu v počte chybných bitov v dátovom toku, ako páskovými ukazovateľmi, ktoré nie sú nijak kalibrované a na každom prijímači ukazujú inak.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20Všechno se liší. Záleží snad na všem možném. Na otázku není možné správně odpovědět. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20No a například pokud naměřím S/N např.12,8 bude tato hodnota stejná i na jiném měřáku,nebo se bude lišit.Díky |
sven
![]() |
|
svenjestli si ho ještě nekoupil, tak to nedělej, kup si SAM PLUS od Maxpeak, ten už umí i DVB-S2. R^On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20http://www.antech.cz/cz/mer_maxpeak.htmto je nejrozumnější zařízení v cenové relaci do 15 tisíc. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20eman-on daval ake mame hodnoty na danych druzicias na konkretnych frekvenicach a je jasne ze inu hodnotu budem mat na madagaskare a inu v prahe :lookaround: |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20Je jasné,že mě nezajímá Madagaskar,ale střední Čechy.Tak a můžete psát hodnoty.Díky moc |
sven
![]() |
|
SaxonPomáhám,teď s centrálním satelitem a tak jsem si ten měřák půjčil na přeměření paraboly.Za doporučení díky. |
sven
![]() |
|
Horizon HD S2Ja osobne by som uprednostil pred MAXPEAK jednoznačne Horizon HD S2. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
jarosaTy ho vlastníš?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
HorizonNie tento typ nevlastním, vlastním Horizon HDTM PLUS (ter). Moja jednoznačnosť vyplýva z kladných hodnotení tohto prístroja dvoma inštalatérmi, z ktorými som mal rozhovor v predajni v Sortecu, a jeden z nich mal pred tým práve MAXPEAK sat. , ale asi nie tento S2 typ.Zároveň poznám tiež ešte iného vzdialeného skúseného antenára, ktorý mal maxpeak ako druhý tzv záložný kus. Vyjadroval sa o ňom negatívne. Ja mám s mojim Horizonom tiež velmi dobré skúsenosti jednoduché ovládanie, výdrž 7 hod ( po roku prevádzky), super podpora, presné meranie....Samozrejme ,že bez priameho porovnania je to len môj subjektívny pohlad, preto som napísal,- že ja by som si kúpil, a nie kúp si. Možno je ten nový S2 Maxpek naozaj kvalitný, treba aby sa vyjadrili ostatný uživatelia. |
jarosa
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20ešte dodám, že nepoznám nespokojného majitela Horizonu, ale poznám nespokojných majitelov Maxpeakov . |
jarosa
![]() |
|
jarosaOK, díky za info. Ten Horizont vypadá opravdu zajímavě.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
tomko:Ja som veľmi dobre pochopil, na čo sa pýtal (v prvej časti otázky) a tak som mu aj odpovedal. Jednoducho, aby sa snažil aj sám, skorej ako ide niečo robiť, trošku si danú problematiku naštudovať. Nechcel som sa rozpisovať, i keď si ma k tomu teraz vyprovokoval. Proste by mal vedieť, že na rýchle nájdenie správnej polohy slúžia bargrafy a na presné dostavenie číselný údaj chybovosti. Že tie pásikové ukazovatele sú vlastne to isté ako číselné údaje, ibaže sú prevedené do grafickej podoby, kvôli rýchlej orientácii (prípadne k tomu ešte aj zvuková signalizácia). |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Měřící přístroj Openbox SF-20Taktéž doporučím Horizon HD S2, jeden Anténař ho má aj HDTM PLUS na DVB-T a vklidu udělal činžák pro 48 bytů. A v porovnání s mojim Atom light jsou hodnoty velmi podobné, ale už jsem to tady kdysi psal. Za "málo peněz" hodně muziky. |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
![]() |