Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Televize WIFi

prosim vas jakou tv byste mi doporucili na pripojeni na internet at nemusim tahat kabel tak na wifi. podminka je ledkova tv,hd,hdmi,a 80uhlopricka.
diky moc

gambus
Registrace: 6/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televize WIFi

nejlepsi wifi je kabel. pokud bydlis ve meste, tak ruseni bude takovy , ze ti nepomuze ani svecena voda. v obyvaku kde sedim , chytam 5 AP a kazdy ma aspon 10dB. z toho 2 jsou 150Mbit Nka, ktery zas.erou 2/3 pouzitelnyho pasma. ja sam mam 40dB na svoje AP a modulace je jen na 18Mbit, protoze to ruseni nejde eliminovat. porid si to a do budoucna cekej vetsi a vetsi problemy. radsi si porid nejaky dratovaci reseni pres elektriku, sice to bude stat vic penez, ale bude to fungovat lip nez wifina

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

samsung ,Philips . Len neviem načo ten internet. internet mám v blu ray a nepoužívam ho. Je to zbytočnosť,nakoľko to má obmedzené funkcie.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

LED Samsung 5500

Sice nemá wifi, ale šoupl jsem do ní USB adaptér a vše fachá jak víno, skvělej obraz a cena.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

oneeeee

jinak televize ani nejakej prijimac nepotrebujou zadnou wifinu. ten kdo vymyslel tuhle pitomost zjevne jen potrebuje prodat nejaky sunty co si koupil na sklad.
kup si takovej wifi adapter (mozna to umi ten TPlink) kterej zvlasne klient mod a nastav ho jako transparentni bridge. bude se to chovat jako kus dratu a ty na ten switch muzes pripojit tyvku, prijimac, blueray , pocitac a mycku na kocku :))))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

ani ten tplink to nevie.internet v telke je dobrý len na skype. na nič iné. ba ešte na youtube. no a kým na do,postláčaš čo potrebuješ,tak ma to aj prejde a vrátim sa k notebooku.V obyvačke mám 12 wifi pripojení.na vzdialenosť 15 m. už kolabuje aj tplink, Direkt je direkt.klasika je klasika a je na nezaplatenie.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

promin, chtel jsem si z tebe delat srandu a pak mi to neprislo vhodny a zustal mi tam ten nadpis :(

bublajs

no potreboval jsem to protoze nemam jak natahnout kabel na tu televizi ktera bude v loznici a v celem baraku mam wifi udelane. nebydlim v panelaku. jaky adapter do te televize?
diky

gambus

Jakýkoliv, mám v něm nějaký TP-LINK USB, přesně nevím.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

a to nepotrebuje zadne ovladace to si udela samo ta televize kdyz to pripojim do sub v tv?
diky

gambus

gambus

Ono to vobec nie je jedno,pokial viem tak tv podporuje urcite cipsety a ked pouzijes iny mas smolu.Ale to si zisti podla telky.Tu ti niekto moze napisat co jemu funguje ale budes kupovat to iste?Treba nurat po nete alebo oslovit priamo vyrobcu,predajcu.Alebo su fora pre jednotlive znacky a vyrobcov.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

gambus

Ono to vobec nie je jedno,pokial viem tak tv podporuje urcite cipsety a ked pouzijes iny mas smolu.Ale to si zisti podla telky.Tu ti niekto moze napisat co jemu funguje ale budes kupovat to iste?Treba nurat po nete alebo oslovit priamo vyrobcu,predajcu.Alebo su fora pre jednotlive znacky a vyrobcov.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Napríklad Samsung podporuje svoje USB WIFI, to isté Philips, samozrejme že sú drahšie. Predavač v obchode by ich mal k TV ponúknuť, aj v i obchodoch zvyknú byť zmienky že ich ponúkajú k danému produktu.

tras
Registrace: 2/2011

Každý výrobca SMART TV doporučuje svoj dongl na pripojenie k WiFi. Môže spolupracovať aj výrobok od iného, ale zaručený korektný a bezproblémový provoz je v tomto prípade predsa podstatný. Samozrejme že pripojenie pomocou RJ45 a Wifi je rozdiel v rýchlosti, WiFi b,g štandard, nepustí viac ako do 54 Mbit/s. Ja mám jedno či WiFi, alebo pomocou kábla cez optiku do 100 Mbit/s, rozdiel v pripojení cez NetCast jednoducho nemám. Prenos, načítanie, rýchle a svižné na LG LE8500 cez AN-WF100 Wi-Fi Dongl.

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

resit to nejakym donglem je fakt nerozum.
umisteni nekde za televizi neni nejidealnejsi. opravdu je daleko lepsi koupit nejakou krabku se switchem ktera umi bejt transparentni klient a dat ji na misto s nejlepsim signalem (treba na skrin) kde prenos dat nebude rusenej pohybem lidi.
takovy reseni je nezavysle od pouzite televize a je vyhodne i v tom, ze k nemu muzete tech zarizeni pripojit kolik chcete.
anebo pouzit uplne jiny reseni: http://www.compexshop.com/product_info.php/cPath/55_85/products_id/197/language/cz

bublajs

Gambus mal podmienku internet bez káblov a to pripojenie cez elektrické zásuvky v podstate tiež spĺňa. Cena je ovšem raz taká, reálna priepustnosť nižšia ako u WiFi a náchylnosť na rušenie naopak vyššia. TV mám na držiaku na stene, dongl veľkosti USB Flash je zasunutý vo voľnom USB porte, rušenie žiadne, ani pohybom ľudí ;) Tiež nemal žiadnu požiadavku na pripojenie ďalších zariadení, ale len pripojiť TV na internet, takže switch nie je práve najvhodnejšie riešenie, aj keď opomeniem, že musí zase použiť kábel. A to predsa nechce. Tak nevidím žiadny dôvod, prečo by malo byť použitie donglu nerozum... :lookaround:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

realna propustnost wifi ? cisty G s turbem tak 40Mbit bez ruseni. bez turba tak 36 bez ruseni s rusenim tak 10-15. takze realna propustnost toho powerline je mnohem vetsi.
v dnesni dobe lokace bez ruseni existuje tak leda nekde na samote u lesa. aby to makalo fakt korektne musej se anteny videt a nesmi tam vznikat zadnej odraz. pokud to mas nekde za telkou , u zelezobetonovy nebo cihlovy zdi, tak nemas zadnou sanci na kvalitni spojeni, takze i ten powerline bude makat lip i kdyby makal na polovine nominalni rychlosti.

bublajs

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra