![]() |
|
Parabola MAXIMUM E-85Ahoj všem, ještě když bylo trošku lepší počasí jsem výše uvedenou parabolu instaloval a nyní po přestěhování připojil. Mám 5x LNB 28,2E / 23,5E / 19,2E /13E / 1W - ohnisko 13E, držák kolmo. Perfektně chodí LNB skoro všechny až na 1W- tam je kvalita signálu nižšší. Chci se zeptat než začnu doseřizovat v mizerném počasí zda se dá dohonit tak jako na klasic. ofsetce prostřednictvím skew při tomhle složení skoro stejných výsledků jako na samostatné 80cm ? Mám velké zkušenosti s kulatými a ofset obyč. ale tady u této paraboly ne a tak abych nemrznul zbytečně a nenaháněl co nelze..Děkuji za pochopení a zkušenost..;) |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85na E85 nedosahnes stejne urovne jako na 80cm ani v ohnisku. Pokud mas problem na 1W, tak v prvni rade zmen ohnisko. Treba na 10E. e85 je v ohnisku srovnatelna s antenou ofset 70h75cm, na krajich to je podobne jako 60cm, nebo jeste mene.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85To: Saxon, děkuji...zkusím teda maličko ještě pootočit skew a pak to asi nechám až na jaro.. změnou ohniska to rozhážu všechno... dělám to kvůli našim..my jsme v podkroví a naši dole mají Di** TV. mimochodem jaká frekvence je na TP tohoto providera nejslabší?..abych to kdyžtak zkusil na něm... Saxone děkuji za radu..nemůžu tam bohužel nacpat 2x parabolu..a teď v zimě je to vůbec problém s tím nějak více hýbat..díky za pochopení ;) |
Pájík
![]() |
|
Pájíku, vylez tama tu lyžinu s konvertory nakloň tak, aby se ten konvertor 1W dostal výše. Je dobré to kontrolovat na ČT24 z paketu Digi TV Uvidíš, to zabere a budeš vánoční hvězda. Vaši si to zslouží.Hezké Vánoce. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85To: bob.r, děkuji, efekt to asi mít bude..když jsem to nastavoval tak nějak nahrubo (stěhování nikomu nepřeju) tak jsem si všiml že když je LNB na 1W výš že je to lepší..akorát už jsem to pak nepřizvedával...zkusím teda ještě přizvednout výš..děkujuuuuuuuuuuuuu |
Pájík
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85tak jak píše bob.r, stačí přizvednout 1W a vše funguje |
bibin
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85Jak pise bobr,skew dolad podle ct24 12687/v +11,5 az 15, zalezi na miste prijmu.Kdyz budes stat za parabolou,tak vystup F-konektoru na LNB bude smerovar mirne na levou stranu.At se dari. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85Až na to, že sklon se neseřizuje lyžinou, ale celou parabolou, je tam k tomu účelu i pěkná stupnice. Takže bych začal asi tady...kalkulátorů je na netu spousta |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85Ta lyžina je chycená pouze dvěma M5 šrouby a skutečně se s ní dá pohnout tak, aby se LNB pro Intelsat/Thor dostal nahoru, pak se úroveň opravdu ještě trochu zvedne.Moc bych to ale nedělal, aby se to upnutí potom neuvolnilo, pak by to mohlo dělat bordel. Raději bych s vyhrál s nastavením skew celého talíře, protože by to mohlo dost ublížit opačné straně lyžiny, tedy 28E. Je tam nyní nové 1N a ta je ještě slabší, než TP od DIGI TV. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85To: všem, myslíte tedy že stojí za to pohnout celou parabolou? tj. podle vzadu umístěné stupnice doprava abych dostal 1W výš a tím na lepší kvalitu?..signál je silný ale nekvalitní teda momentální stav..u těch slabších TP... lyžinu jsem přizvedl, ale moc to nepomohlo..nebo skoro vůbec.. když hnu celou parabolou nerozhodím ty ostatní LNB? Díky.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85Tak jsem ještě zalaboroval, ale nic moc.. o chlup je to lepší..ale ani náklon vpravo či vlevo nezlepší nic na tom stavu..takže slabé TP nevypadávají, ale jak bude hnusně tak určo vypadnou...myslím že je ale problém jinde. Zkusím ještě elevaci jako takovou, ale myslím že jsem to nastavil na nejlepší úrovně.. už uvažuji o tom že mi tam vadí už část střechy - parabola je totiž na balkoně a z pohledu ze zadu paraboly je už vpravo velká část střechy domu. Mám podezření že tam už nějak zasahuje to by nasvědčovalo na krajní LNB právě pro 1W (z pohledu za parabolou hodně vlevo tj. odraz přichází zprava a tam je právě ta střecha)... signál se tváří jao silný ale stále málo kvalitní.. :( Jsem zvyklej na bezvadné nastavení paraboly a tohle mně mrzí..je to jako s tím kovářem.. :(( |
Pájík
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85A když to 1W dáš na střed...?Tak máš jaké hodnoty? R^ Lepší..?Tak potom chyba ve "střeše" není....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85TO. Kamil_k4, no to jsem nezkoušel...nebylo moc času.. zkusím teda o svátcích třeba... na té pozici co to je už nevím jak vylepšit.. jsem uprostřed mezi Prahou a Plzní - trošku blíž k Plzni..ohnisko 13E..mám zas obavy když vylepším 1W že půjde blbě 23,5E.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85Tak jsem se dočetl na jiném fóru že je potřeba na této parabole zvednout LNB o 1 až 2 cm nad origo lyžinu...tak to jsem takhle moc nezkoušel.. musím nějak uprvit držák nebo prostě ještě zkusit tohle..2 cm je hodně.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85E85 tak jak je vyrobena, neni schopna kopírovat přesně orbitu, za cenu co ji lze pořídit ani neni divu.Ještě dotaz, o jaký výrobek E-85 se jedná? Dnes jsou na trhu minimálně dvě provedení. To lepší má podstatně lepší konstrukci a na talíři má nápis "Maximum", tu jsem nedávno dělal na rozsah 28E - 5E a 8PSK transponder z Astry1N hrál bez problému, DVB-S transponder 12111 na Siriusu také. 1W jsem nezkoušel. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85slabe TP skus zo zaciatku a ku koncu pasma napr:10747.00 H DVB-S2 8PSK 25000 3/4 10747.00 V DVB-S2 8PSK 25000 3/4 12723.00 H DVB-S QPSK 27500 3/4 🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85To: Saxon, mám tu s nápisem maximum |
Pájík
![]() |
|
@PájíkE-85 -ky patria medzi moje obľúbené paraboly. Jednu mám s označením Maximum,(8LNB rozsah 31,5°E-5°W) druhú bez označenia, (5LNB rozsah 53°E-16°E)a rozdiel v technickej kvalite, ani v kvalite príjmu som medzi nimi nezistil. Donedávna som mal na jednej E-85 4LNB, rozsah 23,5°E-1°W a jej rozsah sa mi zdal nevyužitý, preto som ju rozšíril o ďalšie LNB. Skew celej paraboly mi vychádza na strednom Slovensku 7-8°,(LNB skew na lyžine 0°) stred MAX je na 13°E. Na Thore 10872 V a 12456V Q nad 65%, príjem stabilný. Pri takomto rozsahu nemá zmysel chcieť od nej viac, má svoje limity. Tiež záleží aký máš citlivý satelitný prijímač. Na Ferdovi mi signál vypadne až pod Q 10%...Pri tebou požadovanom rozsahu by si mal mať stred na 13°E a aj slabé TP na krajných satelitoch ti musia ísť s malou rezervou. Skús viackrát zopakovať nastavenie azimut, elevácia a skew paraboly a zistíš, že postupným viacnásobným doladením kvalitu signálu vyšponuješ na najvyššiu možnú. DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
manetorozdíl ve zpracovaní korpusu si neviděl?rozdíl v kvalitě povrchové úpravy taky ne? Povrchová úprava u NOname modelu je děsná, tam stačí přejet nehtem po direktoru a hned vidíš na povrchu stopu. Povrchová úprava u modelu s nápisem je taková, jako kdyby byla barva ještě opatřena 2-3 vrstvami nějakého tvdého laku, tak to působí. Prostě ta barva je někde uplně jinde. Korpus u modelu s nápisem má podstatně přesnější chod, pohodlněji se nastavuje elevace i skew talíře, nic nešmatlá, pěkně plynule a přesně se to posouvá. Dělal jsem tehdy obě zmíněné v rozmezí třech dnů a rozdíl byl znatelný. Pro příjem 23E až 0,8W na 8PSK transponderech mi přijde jako její maximum, na co ji lze použít. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Parabola MAXIMUM E-85problem mozna nekdy bude v tom, ze i ty s napisem maximumum mohou byt turecke provenience. turek nema s nicm problem |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
rj45to je pravda, tahle byla ale fakt vyborna, dokonce i talir byl pevnejsi, z tlustejsiho plechu. Nekde doma mam fotky, tak to sem hodim do uploadu - uvidite, posoudime. Rozdil je opravdu vyrazny, alespon ja ho videl...netvrdim, ze ma zisk od 2dB vyssi, ale delal se sni lepe.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonPrvú E-85 som kúpil v máji 2008, je šedá bez nápisu a máš pravdu je badateľný rozdiel v povrchvej úprave. Je síce tiež použitá polyesterová prášková farba na reflektore aj závese, a je hladšia. Nemal som však s farbou na nej žiadne problémy, žiadne stopy po škrabancoch. To by som musel vziať na ňu skrutkovač, alebo kliniec :) Maximum má povrch farby jemne zrnitý a kvalitnejší.V zpracovaní reflektoru a závesu nemám žiadny rozdiel. Materiál rovnakej hrúbky a pevnosti a nastavovanie elevácie aj skew reflektoru plynulé a presné, žiadne šmatlanie... V dokladoch pri kúpe a v priloženom zostavovacom výkrese bola označená ako E-85 Multi-focus so značkou fi Chess. Pravdepodobne ju v súčasnosti vyrába viac firiem a nie každý rovnako kvalitne ;) E-85 má svoje limity a súhlasím s tebou, že TP s moduláciou 8PSK na rozsah 23,5°E až 0,8°W je pre ňu maximum, aj pri perfektnom nastavení. DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
![]() |