Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Motor vs.multifokus

řeším problém, jestli mám přejít od motoru k multifokálnímu příjmu...motor zase tak často nepoužívám,ale jen proto,že se mi nechce čekat až se to uráčí otočit...a ta doba!Na druhou stranu tím zase přijdu o možnost "lovit" na orbitu...parabolu k tomu mám, jen dokoupit pořádné LNB a nainsatalovat to...je tu někdo kdo už takto od motoru přešel a nelitoval potom?Chci 26-23-19-13

Piller
Registrace: 8/2003
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Motor vs.multifokus

Tak si dej ten multifokus na ten motor.Bez 26E.Ty tři pozice jsou nejsledovanější tam budeš stát a přepínat diseqem.A když budeš chtít si občas zatočíš jinam.
Měl jsme to tak dlouho bez jediného problému (viz galerie zde).
Motoru bych se nezbavoval nevíš co se kde šustne a pak budeš jen koukat z okna ;) ;)

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Riesil som podobny "problem". Mal som motor, potom som presiel na multifocus, mal som ho na 8 druzic. Samozrejme po nejakej dobe som nebol spokojny lebo presne ako pise pat nieco sa niekde objavilo a ja som tam nemohol. Tak som skombinoval multifocus s motorom (mam dve paraboly). Aktualny stav je ze som sa vratil uplne na zaciatok. Dal som motor na vacsiu parabolu a som spokojny. Ale je pravda ze obdobie robenia rekordov v pocte prepnuti za minutu uz mam za sebou. Teraz pri tv vacsinou spim :)))

milan69
Registrace: 12/2008

Já jsem byl zarytej multifokusák /26, 28, 23 a 19/, pak jsem přešel k motoru /topfield si nerozuměl s přepínači / vadilo mi to čekání, skončil jsem se dvouma parabolami na motorech /jo, jsem trochu blázen, ale co s tím vybavením které se za ty roky nashromáždilo/, s jednou točím kolem 23, s druhou kolem nilesatu 7W. Největší legrace je, že kvůli novému přístroji hlavně koukám na dvb-t /t2 už skončila/, čeká mě koupě vu+ultima a vysoká škola linuxu. :)
Skombinuj motor se šilháním a budeš mít všechno, jak už napsal milan69

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tak na 26-23-19-13 by bol naco motor? ved to sa vpohode spravi multifocus na obycajnu 80tku parabolu

radolaco
Registrace: 2/2010

26E na 80tku, no ja ti nevim Bohumile

🔱3CY🔱

mirny
Registrace: 7/2009

co je lepsie?

Ak bez motoru, tak multifokus, alebo toroidna? Vyhody / nevyhody?

Panasonic TX-P42G30E, HD Box FS-9105 Plus, motorček, Skylink SK, DVB-T SK, DVB-T CZ.

uri
Registrace: 12/2006

lepsie

je to se zelím, červeným

tonek
Registrace: 1/2009

...a nie so šípkovou omáčkou?!

brga
Registrace: 9/2009

Přece nemůžete klást otázku to, nebo to...Záleží na umístění, větru, atd. T90 je skvělá, ale jen tak za okno ve 12 patře se ta "kráva" nevejde. A multifokus na 80 parabolu s arabsatem je taky hovadina. Je to opravdu individuální...

tukan

niekto sa uz nemoze dockat

Nedela, 20.00 hod. TV Nova
ze?

Panasonic TX-P42G30E, HD Box FS-9105 Plus, motorček, Skylink SK, DVB-T SK, DVB-T CZ.

uri
Registrace: 12/2006

to uri

Předpokládám, že v 6 poschodí fičí, nemůžeš tam dát nic velkého /T90/, takže motor. Nasadíš na držák a točíš, nemusíš nic nastavovat. Anebo hodit multibeam 85, nastavit si ji někde na zemi a pak celou sestavu "nastřelit" na držák. Najdi si nějakého šikovného člověka, co Ti to namontuje a nerozumuj. Anebo taky můžeš vypadnout z okna. /A jsme zase tam, kde jsme byli... :))) /

tukan

@uri

Ak máš výhľad 270° od západu 30°W smerom na východ po 60°E, tak veľa zaujímavých satelitov veru nemáš..., pokiaľ nedáš parabolu nad strechu. :laughing:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Motor vs.multifokus

díky za rady, dát tam twin LNB to mně nenapadlo,je to skvělý nápad...znamená to ale,že na Astru 19 se nebudu točit motorem,ale musím tam zadat DISEc.A nevím,jestli to u mého Optiboxu Koala jde- jedna družice na motor, druhá na DISEc...a taky namontovat přepínač...

Piller

...ja mám motor a stanice zoradené podľa družíc - takže mi točí motorom iba občas, keď prechádzam "cez družice"...

brga

zjistil jsem že nelze kombinovat multifocus a moptor,je to nesmyl.DISEC se vždy řídí motorem jako první.Díky hoši za další skvělou radu.Když jsem přišel do OMKA a chtěl koupit twin na dvě družice,a řekl jim, že mám motor,tak se mi vysmáli a řekli že to nelze takto kombinovat protože by se to hádalo.Takže to je vše,téma uzavírám.

Piller

ty das na domnenku podavace z omka ?

radsi studuj sam - mas internet, ze?

lkfreak

piller-radsej studuj a chod tam,kde tomu rozumia(bohuzial malo kde).
Pre mna je idealne riesenie co mam doma-jeden stb multifocus pre clenov rodiny,druhy stb-motor pre mna(samozrejme vyuziva ho aj rodina),planujem este vybrat jeden stb
zo skrine iba na radia.

Kasr
Registrace: 8/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra