Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Modulace 8PSK - jak bylo vyřešeno

https://www.parabola.cz/forum/topic-67582/
V tomto vlákně byla diskuse na modulaci 8PSK, ale žádný závěr jak to nakonec bylo vyřešeno.
Může sem autor vlákna napsat jak modulaci 8PSK nakonec rozchodil?

Standa3
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Modulace 8PSK - jak bylo vyřešeno

Jako nevím proč z toho někdo dělá takovou vědu, že je 8PSK trochu citlivější je pravda, ale né tolik, aby byl problém parabolu nastavit i podle teploměrů. Satelita 2000 nemá žádný problém chytat při této modulaci bez problému i tp. s FEC 5/6 :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Zdravím. Tak kolega to nakoniec chytil, ale obraz sa mu aj tak rozpadáva. Ja som u neho nebol, neviem čo to má dorobené s tým, len som mu radil, aby skúsil doladiť parabolu, má 85cm a monoblok.

palo
Registrace: 1/2006

Podle teploměrů přijímače může být nemožné to naladit tak, aby to perfektněně jelo stále. Hodně záleží na přesnosti teploměrů přijímače a citlivosti jeho tuneru. Dá se to, možná s každým přijímačem, naladit tak, že to lehce zakostičkuje raz za čas. Ale někdy vlivem počasí to za větru spadne totálně i na několik hodin. Takovou mám zkušenost s přijímačem Golden Media UniBox 9060. Jakmile konvertor na T90-ce posunu cenťák doleva či do prava, tak teploměry ukazují stále stejné údaje. Zcela jinak ukazují teploměry HD Boxu 9300. Tam už se mění údaje hodně. Dle tohoto přijímače jsem to seřídil. A to ještě ne úplně - LNB se mi opírá o držák protiplechu (musím ten konvertor vyměnit za menší). V nedávném silném větru jsem nezaregistroval ani jedno zakostičkování.
Osobně si myslím, že každý fanoušek satelitní techniky by měl mít měřák alespoň za 4. tisíce Kč. Já uvažuji o měřáku za sedm až deset tisíc.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

Pri nastavení paraboly sa často zabúda na správne uchytenie LNB... Nielen predozadné posunutie, skew, dobre upevnený F konektor, ale aj pevné upevnenie samotného LNB a správny typ konvertora vzhľadom na pomer F/D samotnej paraboly... Nie je tak dávno čo ma potrápil uvolnený konvertor u známeho. Nepreveril som ho, dal som na jeho slová, že je dobre pritiahnutý, že sa mu len pohla parabola a hodinka zbatočného nastavovania... A u modulácie 8PSK to platí dvojnásobne...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Alion

pokud se ti to vyplatí, tak si ho klidně kup, mě se nevyplatí a právě tou satelitou 2000 sem si to dokázal dobře naštelovat, protože i když ukazuje blbosti, tak teploměr dobře reaguje. Je fakt, že u některých přijímačů je to problém. No a při extrémně nepříznivým počasí to ani dobře vyštelovaná parabola nezachrání :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Modulace 8PSK

Presne ako píše eemil ja mám tiež sat elitu eco a parabolu 60cm nastavené ručne podľa teplomerov azatial aj za zlého počasia dotiaľ ide dobre!Juh stred. slovenska. :)

kakajan
Registrace: 5/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra