Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Sněžilo na paraboly

Dnes podvěčer pod Orlickýma horama sněžilo, sních mokrý, nalepen na parabole a LNB, vrstva cca 7 cm., teď +0,5°C. Ometal jsem koštětem. Jak u Vás ?

CES
Registrace: 4/2007
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sněžilo na paraboly

zas husto snezi...Stredne SLovensko

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Strakonice : slunečno, +5°C, slabý vítr :)

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Tak tá trocha snehu čo padla na Strednom Slovensku sa už roztápa a nebolo potrebné ani paraboly a LNB ometať ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Hm možná by nebylo od věci tu napsat i něco kolem problematiky s tím sněžením co se samotného příjmu týče,včera večer jsem dělal něco na DM7000 a během toho najednou zjistil že nemám signál ,napadlo mě sice omést LNB a anténu ale nešlo to ani poté ,už jsem myslel že je něco s natáčení apod. ale mýlka po restartu opět příjem OK,to samé v zeleném na mé druhé anténě kde používám PH 6010 ráno zapnu tma očistím anténu +lnb zase tma provedl restart a vše opět OK,z toho pramení že pokud přijímač ztratí během chvilky signál tak se samo prostě už nerozjede i když ho pak má a musí se vždy restartovat což je nemilé zjištění hlavně u prvotního hledání a nastavení motoru apod. prostě pokud do minuty nedostane receiver signál tak pak i když ho má chová se jakoby nebyl.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

Poprvé v životě jsem musel ometat parabolu. Jižně od Brna včera padal hodně mokrý sníh. Technisat ISIO hlásil sílu kolem 70, ale kvalitu "nulovou". Schválně jsem zkusil očistit jen LNB. Síla se zvedla jen nepatrně, ale kvalita byla najednou v pohodě a obraz naskočil. Tak mne napadl dotaz.

Nešlo by na LNB namontovat nějakou stříšku? Nějaký takový "kšilt", který by zabránil padání sněhu na "krytku" nátrubku a přitom by nebránil průchodu signálu? Neřešil to někdo?

Kolbiš
Registrace: 10/2011

...presne toto som si všimol už dávno a aj pár kvapiek zrazí kvalitu aj o vyše 0,5dB... ...a tak som sa rothodol urobiť z hrdla PET fľaše nejaký kryt tak, aby signálu nezavadzal, ale aby zabránil vode dostať sa na "najdôležitejšiu" časť LNB...

brga
Registrace: 9/2009

Snežilo na paraboly

Ja som videl u jedného, ako mal celú 80 cmparabolu zabalenú v hnedom igelitovom vreci,aby sa na nej neprichytával sneh. A má pokoj.

emo53
Registrace: 3/2009

Mám paraboly teď na tak silném větru, že se mi tam sníh neudrží. Holt se za komunismu zrušily meze a fouká tam z pole. Dokonce ani kapky vody na LNB zdá se už nebývají.

Každopádně potvrzuji, že při příjmu A2D někdy hodně pomohlo otřít rukou LNB. A taky mě napadlo vyrobit cosi z PET lahve, jen jsem to ještě nenamontoval.

LubosD
Registrace: 7/2010

Snežilo na paraboly

Tie kryty na konvertory som dával bežne už pred asi 19 rokmi, aby som ich ochránil pred nepriazňou počasia. To som ešte netušil, že aj bez tej ochrany budú pracovať bez poškodenia aj dodnes.

emo53

Snežilo na paraboly

das obrazok?

ivan22
Registrace: 4/2008

Snežilo na paraboly

das obrazok ako to vyzera na parabole?

ivan22
Registrace: 4/2008

Tak schválně, jak to bude fungovat: http://www.dolezel.info/tmp/lnb-dest.jpg

(Jo, vím, ty konektory bych měl "zaizolovat".)

LubosD
Registrace: 7/2010

Snežilo na paraboly

ivan22,
ak tá požiadavka ohľadom obrázka smeruje na mňa - už to dávno nedávam. Nie je to problém. Stačí na PET fľaši odrezať vrch a pozdĺžne vystrihnúť pásik na šírku ramena, na ktorom je konvertor a takto to nasunúť zhora - čiže hore dnom. Pod ramenom urobiť dve dierky a pomocou kúska drôtu to uviazať o rameno, aby to vietor neuchytil. Z vrchu sa tam nič nedostane a zospodu to má dostatok vetrania.
P.S.:fotoaparát nemám (ani v mobile)

emo53

@DVB

O nutnosti reštartovať prijímač po výpadku prijímaného signálu aj po očistení konvertorov som sa tiež presvedčil. Od včera na strednom Slovensku husto sneži, tak som to vyriešil obyčajným mikroténovým sáčkom navlečeným na multifeed 3LNB. Raz začas s ním potrasiem a je bez snehu. Parabolu mám v loggi na dosah, len konvertoty trčia von.
Reštarty sú nutné aj v prípade prepínania na programy v pamäti prijímača, ktoré su nefunkčné, z dôvodu odpojenia paraboly. Už nejaký čas mám odpojené tri paraboly a občas sa mi stane, že na programy, ktoré sú bez signálu prepnem a problém je hneď na svete...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

LubosD

Tak dej aspoň dolů plastový kryt, na to tam je ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

OK. Díky za odpovědi. Vypadá to, že má myšlenka není úplně chorá. Zatím to řešit nebudu, ale kdyby mne někdy chytil amok kvůli padající sněhové nadílce (u nás o tom silně pochybuji), tak vím jak na to.

Kolbiš
Registrace: 10/2011

@emo53

vsak to je maximalna bomba s tou parabolou zabalenou v igelitovom vreci :laughing: :laughing: :laughing: , preco vyhrievané paraboly? no ako dostat 240cm parabolu do igelitoveho vreca?
tie mensie paraboly idem napchat do vriec :laughing: :laughing: :laughing:

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

To:Maneto

No je to trochu problém hlavně když si nedejbože vemeš sebou k parabole defakto asi jakýkoliv sat receiver pro optimální možnost nastavení antény jako já na podzim konkrétně DM7000 neuvědomil jsem si to a ačkoliv jsem byl dobře nasměrován parabolou tak už signál nenaběhl což je nešvar současných digitálních receivrů a nechápu proč se výrobci nad tímto problémem nepozastavují a neprovedou tak aby to po získání signálu opět aut. naběhlo /obdobně jak tomu bylo u analogu/,zabránilo by to spoustě ladičům antén kteří to třeba nemusí ani vědět dost problémů nehledě na to že i když to člověk ví a nastavuje třeba natáčecí zařízení tak pokud to do cca 30 sec. po přerušení signálu opět nedostaneš na stejnou ůrověn už ti přijímač nenajede a co horší musíš ho restartovat což je dosti únavné a časově náročné.

DVB

Můj předchozí příspěvek kterým jsem chtěl poradit všem jak bojovat proti zasněženému LNB se neobjevil takže zkusím znova aspon telegraficky,kryt LNB se nabízí v mnoha sat prodejnách u nás ale jeho cena je přehnaně vysoká tak do 200,-by se dala myslím akceptovat,čili je to druhá možnost se podle tohoto výrobku inspirovat a vyrobit třebas ze štítu pro brusky apod. kde je již plexi zakulacené zde link :http://search.seznam.cz/?aq=-1&oq=kryt+lnb&sourceid=szn-HP&thru=&q=kryt+lnb

DVB

@DVB

5-litrová plastová bandaska, trebárs z destilovanej vody, vhodne upravená by mohla tiež vyhovieť. Každý trochu šikovný kutil vystrihne za pár minút. ;) Máš pravdu tie ceny sú fakt prehnané... Destilovaná voda aj s bandaskou, 5 litrov - 1,29 Euro... Pri vhodnom vystrihnutí, jedna strana zúžená, poslúži zároveň ako rozpera. Viaclitrová bandaska po rozstrihnutí/rozbalení prekryje aj celý multifeed. ;)

Maneto

To:Maneto

No dá se i tak improvizovat ,dělal jsem to kdysi tímto způsobem ale má to jednu nevýhodu že pokud měníš lnb nebo chceš zkoušet apod. tak např. u mě v mém případě kdy používám LNB s přírubou a extra feedem na mou gregorku či jinou anténu kterou na balkoně používám tak už to většinou nesedělo kvůli odlišným rozměrům apod.,takže jsem byl dnes omrknout situaci a zjistil v prodejně ochranných pomůcek že tam mají štíty super jako stvořené za 220Kč a silné plexi cca1,5mm což je ok v délce cca 400mm což se dá říznout na půl a použít pro dvě lnb či antény,dokonce se mi líbí ty šrouby pro aretaci štítu když dám držák k stávajícímu co drží LNB můžu kryt oproti tomu levnému ;) kupovanému v případě výměny lnb či feedu jen odklopit abych se k tomu lépe dostal.

DVB
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra