Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

problém s niektorími frekvenciami 23,5

Zdravím Vás mám menší problém.Ladil som u zákazníčky astra 23,5 a niektoré programy som nemal vobec signál markiza,jojky stv na 11836 išli v pohode ale signál na 12070 vobec nebol žiadny a dokonca ani ČT program ani jeden 12525 takisto žiadny.išiel som na strechu a tam parabola 60 cm ale predtým ím to udajne išlo tak rozmýšlam je možné že by bol vadný konvertor alebo parabola malá čo Vy na to?Poradte mi dakujem

mar331
Registrace: 1/2005
Odpověď v diskusním vlákně

mar331

amaožných je viacero vecí.U mňa mal podobný problém budúci svokor(niektoré frekvencie šli,druhé zasa nie) a bol vadný konvertor.Môže to byť aj tuner,alebo HDMI kábel,alebo koaxiál.ťažko povedať,hádam len to,že musíš otestovať všetky možnosti a prísť na to kde je zrada.Veľa zdaru.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

RE: problém s niektorími frekvenciami 23,5

Mě, ryzího amatéra a nadšence, by hlavně zajímalo, jakým strojem jsi prováděl měření.

polulin
Registrace: 10/2007

Ospravedlnujem sa trošku som to skomolil tie vety mala znieť - Možných je viacero vecí a u budúceho svokra.

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

Podľa vodováhy ladil...

:))) :))) :)))

Nibiru
Registrace: 3/2008

tiež mam občas problém s frekvenciou 12525 raz ide a inokedy nie ,alebo o pár minut nabehne úplne sama . konvektor mám na 8 prijimačov s toho je 5 zapojených . samozrejme seká to na všetkých prijimočoch , ale len na jednom kábli od konvektoru po disec a skúšal som aj vymenit viac disec prepínačov ,alebo aj na priamo bez disec a stále to isté . takže prevdepodobne mám problém bud v kábli ,alebo v F konektore , alebo v konvektore na výstupe . ked bude lepšie počasie tak skúsim vymeniť kábel ,alebo použiť iný výstup na konvektore , kedže mám 3 ešte volné . pred tým som nikdy nemal problém so signálom ,len posledné dva týždne sa to serie a len na tejto jednej frekvencii . parabolu mám 85-cm a dreambox aj vu+uno mi ukazuje orientačne 93% , alebo 15- db na markíze sd . ak sa dobre pamätám tak som dakde nedávno na nete čítal že bol problém s touto frekvenciou a že je to už odstránené . aj na inom fore majú občas problém s 12525 , ale tiež nie vždy ,len občas . ešte som to skúšal nechat zapnute ,ked mi písalo že ,,žiaden signál " a o pár minút same naskočilo a ked som pozeral aký je signál na 12525 tak mi ukazoval 13,96 -db . tak si vyberme kde je problém .

efendy25
Registrace: 10/2011

Nedávno mal jeden chlapík z iného fóra problém s niektorými frekvenciami na 23,5E. Mal presne 60cm parabolu. Nakoľko 60cm parabola má väčší prijímací uhol,tak mu rušili frekvencie z vedľajšej družice,konkrétne z 26E. Tak do nej drgol smerom na západ a všetko OK.
Ale v tvojom prípade to tak nemusí byť.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

To jsi od ní odešel aniž by si něco vyřešil? Nebo jsi řekl ať počká, že se musíš zeptat na parabole a potom příjdeš? Zkoušel si nastavit Anténu? Co naměřené údaje? Výměna LNB taky nic?

Rocco
Registrace: 2/2010

kostik123

Citát:
"Môže to byť aj tuner,alebo HDMI kábel..."
To myslíš vážne s tým HDMI káblom???

Eman
Registrace: 4/2007

Nechci se nikoho dotknou, ale opravdu na naladeni programu se zeptat na hdmi kabel. Opravdu jsi montznik..? No to tedy potes koste!

Nechlubím se. Pouze oponuji! IP BOX 910+DiSEqC, HD BOX 9200+SG2100, HD BOX 9100+SG2100, pro nahrávky HTPC ION2 (NAS),MMC Xtreamer SW1, eGreat EG-R200PRO II..Mimo jiného ;-)

TRE
Registrace: 2/2006

@mar331

Skontroloval si v prijímači nastavenie jednotlivých TP ktoré ti nejdú naladiť, resp. nemáš na nich žiadny signál? Spoliehať sa na to čo ti povie zákazník - prepáč... Pár dní dozadu ma volal sused, že mu z ničoho nič prestali ísť všetky stanice a nič s prijímačom nerobil ;) Totálne bol rozvŕtaný. Až pri pive sa priznal...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

frekvence jsou OK

problémy jsou s lidmi
ačkoliv ohlášené bouře a blesky nedorazily ?!

penzion 6 pokojů MSW + quattro nic nejede, mrtvý MSW Technisat a mrtvé dva výstupy LNB , prečo ???

po vyměna za OCTO vše ok ale
jeden pokoj nejdou ČT (12525),
není signál , příčina úč. zásuvka- redukce F-IEC- úč. šnůra IEC na druhém konci redukce IEC- F který (nevhodné slovo) tohle udělalo !!!???

další chata nejde nic
příčina pomlácená parabola z důvodu oklepávání té zasranébíléhmoty!

další chata uražené dva výstupy z LNB quad - hádejte proč???

a to jsem dnes navíc zjistil že nejlepší měřák je pípák protože z displaye mého starého zlatého stříbrného satlúku nestačily stěráče ometat tu krásnou bílou s.r.a.č.k.u.

tož tak si tady žijeme !

a jak VY ???

taky zdravím doktora alias kapra(la)

tonek
Registrace: 1/2009

Všetkým dakujem za názore.

mar331
Registrace: 1/2005

mar311, dúfam že dáš vedieť, kde bola chyba - môže pomôcť aj iným.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

seting opticum hd x 403

vie mi niekto poslat na email seting na tento prijimac alebo nejaku stranku na stiahnutie setingu .dikes moj email philips383838@centrum.cz

miro novak
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra