![]() |
|
zlucenie SAT+TerestrialMomentalne prijimam televizny signal iba zo satelitu.mam 4x quad konvertory, 4x prepinac (kazdy ma 4 vstupy a 1 vystup) Teraz by som k tomu rad doplnil prijem DVB-T, ako zalozne riesenie. Uvazujem nad nejakou obycajnou sirokopasmovou antenou s aktivnym predzosilnovacom. Mozem pouzit takyto nejaky rozbocovac? http://www.dipol.sk/tv-sat_zlucovac_-_rozbocovac_rs-02m_dctv_R85312.htm Alebo by som musel zakupit nove prepinace, ktore maju na vstupe aj konektor pre terestrialny signal? |
Chupa
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 41 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
zbytečnědrahý R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialAni se mi nezdá. Kolik stojí bezproblémový alcad?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialA ten má navíc stabilizátor pro napájení terestrické větve. To už se mi zdá levný, pokud je kvalitní.Problém je, že pro trvalé napětí bys musel mít stále zapnutý sat. přijímač, což je otravné. Vezmi Alcad 214 a příp. napájení ant. zes. vyřeš před ním. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialNejde mi teraz o to, ci je dany kus drahy, alebo lacny.Takze mas na mysli toto? http://www.dipol.sk/vonkajsi_tv-sat_prepojovac_mm-214_f__alcad_R90245.htm A na "druhej" strane (tj. v rozvodnej skrinke) by som mal zapojit nieco? Antenu uvazujem takuto nejaku: http://www.dipol.sk/externa_dvb-t_signal_antena_so_zosilnovacom_hda-5000_A6040.htm pripadne tuto: http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2441&category_id=301&option=com_virtuemart&Itemid=1 |
Chupa
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialPokud máš na mysli "druhou stranou" vstupy sat. a tel. přijímače, stačí signál zpět rozbočit účastnickou zásuvkou.Nevím, co je u tebe "rozvodná skríňka" Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+Terestrialto jsou zas !antény! :laughing: :laughing: :laughing: |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+Terestrial:))) Nedalo mi to, tak jsem na ně kouknul..Náhodou, ten první mixér nevypadá špatně ;) Když ony ty šedé dlouhé hrábě vypadají tak škaredě.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
drahýslučovač a blbá anténa,nejlepší kombinace,nejsi visažista? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialRozvodna skrinka = tam suprivedene vsetky kable od satelitu, a vsetky kable od zasuviek v byte. Tu si prepajam co kam potrebujem. Mam tam aj zasuvku pre 230V, ak budem potrebovat.Ucastnicke zasuvky mam klasicke SAT+TV+Radio. davidkriz, co sa ti na tych antenach nezda? Byvam v meste, kde sa signal da chytit aj na vidlicku, tak sa domnievam, ze takato antena bude viac nez dostatocna (ako zalozne riesenie). Ale ak vies poradit vhodnejsiu antetu, sem s nou. |
Chupa
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialPak ale vůbec nemá cenu chodit ven. Za televizi hoď vidličky!Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
a sloučitgalvanicky,máš to zadarmo,to jsi chtěl jistě vědět R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialZas tak doslovne som to nemyslel, aj ked mozno aj na tu vidlicku by som signalchytil.Preferujem riesenie, nech je antena vonku, nech mi v byte zbytocne nezavadzia. Navyse tou jednou externou by som poriesil signal pre vsetky TV. |
Chupa
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+Terestrialpierrepetr, co si mal na mysli konkretne pod blbou antenou, a co pod drahym zlucovacom? |
Chupa
![]() |
|
konkrétněto,co jsi sám dal do odkazů,stačí takto? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialAha, takze si to myslel ako ironicku kritiku. OK, som rad aj za nu. Ale viacej by mi teraz pomohlo, ak by si napisal, ze ake su vhodnejsie komponenty. |
Chupa
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+Terestrial@pierre, nezlob se, ale kolik ušetříš a co získáš slučovačem za stovku?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+Terestrialhttp://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/slucovac-a-rozbocovac-tv-sat-8-vstupu-1-vystup |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+Terestrialmigr, to vyzera zaujimavo. Problem je vsak v tom, ze nemozem tahat teraz samostatny kabel pre terestrial. Musim vyuzit tie 3 kable, co idu od satelitu. |
Chupa
![]() |
|
pokud musignál ch.č.i.j.e. na střechu,tak klasická anténa a pasivní sloučení,vše za pár šupů a bezúdržbové R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialOK. to sa mi pozdava.Ale co presne je ta "klasicka antena"? Da sa kupit nejaka pasivna vsesmerova sirokopasmova? a uplne najlepsie "zakapotovana" aby som to nemusel stale cistit po vtakoch... |
Chupa
![]() |
|
i tu"zakapotovanu"ti poserou a víc ,než yaginu R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialTen trus signálu vadí?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
tak jsemse přeci nemýlil,pán je estét R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@ChupaTiež mám ako rezervu DVB-T anténu, (vonkajšiu), žraločiu plutvu, uchytenú na ventile radiátora pri okne smerom k vysielaču a zapojenú priamo do TV. Aj keď mám 2x E-85 + 80cm + 60cm paraboly prepojené cez dva prepínače DiSEqC EMP S8/1PCP-W2 a jeden DiSEqC S2/1PCNopt-W1, (všetko v loggi) a mohol by som ju zapojiť priamo do jedného prepínača, považujem túto možnosť za rozumnejšiu, ako mať pri TV ďalší rozbočovač. Vystačil mi na to orig koaxiál dodávaný s anténou. Ak máš silný "vidličkový" signál, prečo si to zbytočne komplikuješ?:lookaround: R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: zlucenie SAT+TerestrialManeto, neviem ci si cital pozorne...1. ja pri TV nechcem nic dalsie, ani tebou spominany rozbocovac. pri TV chcem mat iba zasuvku, co je na stene. ten zlucovac som uvazoval dat von, k parabole (za prepinac) 2. prepinace, co mam ja, neumoznuju zapojit terestricky signal. maju vstupy iba pre SAT. |
Chupa
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43 | |
![]() |
|
![]() |