Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

zlucenie SAT+Terestrial

Momentalne prijimam televizny signal iba zo satelitu.
mam 4x quad konvertory, 4x prepinac (kazdy ma 4 vstupy a 1 vystup)

Teraz by som k tomu rad doplnil prijem DVB-T, ako zalozne riesenie.

Uvazujem nad nejakou obycajnou sirokopasmovou antenou s aktivnym predzosilnovacom.

Mozem pouzit takyto nejaky rozbocovac?
http://www.dipol.sk/tv-sat_zlucovac_-_rozbocovac_rs-02m_dctv_R85312.htm

Alebo by som musel zakupit nove prepinace, ktore maju na vstupe aj konektor pre terestrialny signal?

Chupa
Registrace: 7/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zlucenie SAT+Terestrial

alcad 214 nebo emp centauri 105

Meidny2
Registrace: 10/2008

@Chupa

Ja som čítal pozorne ;) Tá zásuvka je predsa tiež svojim spôsobom rozbočovač. Rozbočí ti sat a dig ter a pridá ti čo to útlmu. Zo zásuvky povedieš jeden kábel do TV a druhý do SAT. Keď anténu necháš v byte pri okne, na stene, koľko asi tak metrov koaxu navyše budeš musieť použiť ? A nepotrebuješ zlučovač pri parabole...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto, je mi jasne, ze akby som dal indoor antenu ku oknu a priviedol kabel k tv, tak by to fungovalo.
Lenze:
1. medzi oknom a TV sa nachadza zarubna, tj. koaxial by som tade nemal ako len polozit.
2. polozene kable nevyzeraju moc esteticky, zvlast kedje aj ine riesenie (ja viem, zas mi tu budete nadavat do estetov :) )
3. ked si predstavis, ze by si to musel riesit pre 2-3 TV, tak je vyhodnejsie hodit 1ks anteny na balkon, a v rozvodnej skrinke toporiesit rozbocovacmi/zlucovacvmi.

Ale aj tak diky za tip.

Takze vyzera to tak, ze pouzijem:
"alcad 214 nebo emp centauri 105" outdoor verziu
a antenu takuto nejaku:
http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2441&category_id=301&option=com_virtuemart&Itemid=1

Diky vsetkym za rady ;)

Chupa

Pockat, pockat.

Pri tom EMP Centauri 105 sa pise:
"Terrestrial input is DC isolated."

takze sa neda pouzit aktivna antena...

Chupa

Při síle signálu "na vidličku" nepotřebuješ anténu napájet.......ale to už ti musí někdo "změřit",aby ses s tím nemořil měsíc..... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Takze mam pouzit aktivnu antenu bez napajania?
Ja sombol v tom, ze ak aktivnu antenu nenapajam, tak sa z nej signal nedostane (ze signal neprejde cez aktivne cleny, ked nie su napajane).

Chupa

ano je to tak

,většina aktivních antének musí mít napájení,proto dej pasivní yaginu,jak jsem ti už psal R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jen většina?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Tomik535

ano,máš se ještě co učit,technika jde dopředu rychleji,neusnout R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Můžeš mi tedy ukázat nějakou aktivní, která napájení nepotřebuje?

Tomik535

Tomik535

Ale taková anténa skutečně existuje, jen je asi nesmysl ji kupovat v případě příjmu "na vidličku"

Anténa DAT 45HD Televes 21-69.k 17dB, možnost příjmu DVB-T
Anténa pro příjem kanálů 21 - 69 v pásmu UHF. Zisk až 17dB, s aktivovaným zesilovačem max.29 dB. Délka 1020mm, mohutné provedení, odolnost proti rušení, připojení na F konektor. Inovovaný typ s vestavěným zesilovačem MRD 13dB a BOSS [Balance Output Signal System], který se aktivuje připojením napájení 12 - 24V a automaticky vyrovnává výstupní signál. Bez napájení se chová jako symetrizační člen.

Fakultak
Registrace: 10/2011

Faklutak

neblbni tady hlavu ostatním, toto je vyjímka, která potvrzuje pravidlo, že když aktivní části antén nebo rozvodu nenapájíš, tak jsou neprůchozí. Miluju takovéto co vytáhnou jeden jediný extrémní případ zcela mimo běžné výrobky a zobecňují to na věe plošně i časově. Äktivní anténa (až na ten bastl od Televesu) potřebuje napájení a když ho nemá je to mrtvý kus železa (někdy spíš plastu) :-)

Tomík má zcela pravdu, že akivní anténa potřebuje napájení, jinak nefunguje. Jedině supernesmysl od Televesu se stane anténou pasivní, takže už pak není aktivní, aby potřebovala napájení. Prostě hra se slovíčky.

PS: napadá někoho využití této funkce v běžné instalaci? Když pominu blázny co s tím běhají po venku a jen zkouěí... zap/vyp.
Mne ne.

davidkriz
Registrace: 8/2009

kdyz je v popisu zarizeni “aktivni“, tak to znamena, ze ke sve cinnosti potrebuje zdroj el.energie. Aktivni chlazeni, reprobebna, antena, vyhybka atd. Pierre nejspis na mysli pripad, kdy je pream terr anteny napajen z napajeciho napeti 13/18 pro LNB. Viz ten slucovac TV/Sat.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Protože se ještě musím a chci učit, tak jsem myslel, že mě to pierre laskavě doučí.
Saxone teď jsi mu nabídl krásnou výmluvu ;)

Tomik535

@fakulťák a co je na této anténě aktivního, když není napájena?
Nápis na krabici?

Tomik535

Tomik535

Ale pánové, já přeci nikomu tuhle anténu nevnucuji, jen jsem poukázal na typ, kde vestavěný zesilovač MRD 13dB bez napájení funguje jako symetrizační člen, toť vše. A taky jsem napsal, že použít takovou anténu do oblasti silného příjmu je nesmysl.

Fakultak

fakultak

to je sice pekne, ale tim se z ni stava antena pasivni a pokud je aktivni tak napajeni potrebuje. Tedy neexistuje pripad aby byla aktivni a nepotrebovala napajeni :laughing: a o tom se to tady celou dobu toci, ze pokud aktivni antena nema napajeni tak nefunguje. Skutecna aktivni antena, ne prepinaci nesmysl...

davidkriz
Registrace: 8/2009

davidkriz

Ano, s takovým výkladem souhlasím.

Fakultak
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra