![]() |
|
teple nebo studene svetlo za tvjake svetlo zvolit osvetlení za tv. |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
@brgaDik za odpoved.Tak ked to zhrniem nahrada za ziarovku do tych 60W by mala byt 2500K a nad 60W 2700K.To znacenie je uvedene na obale alebo treba lustit niekde?Volakedy na zaciatku ked som len tak isiel okolo regalu vacsinou oznacovali v predajni ako nahrada za taku a onaku ziarovku,preto som sa aj pytal niekoho kto sa vyzna.Vieme ako niekedy dokaze (ne)poradit predavac.Dik. R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
brgaOmlouvám se, čas mi dovolil odpovědět až nyní.V Makru (Brno) jsem vyděl většinou levné úsporky s odstínem 2700K, které je postrach koupit. Ale v Baumaxu lze koupit Philips, s odstínem 2700K, nebo 5400K denní bílá, ale skutečně 2500 jsem nikde neviděl. Na tvém obrázku i když je sytost barev jakkoliv rozhasená, bílá zůstane vždy bílou a proto je to údaj vždy korektní. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvmožná to bude někoho zajímathttp://1url.cz/pzHP |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
clovekdik zacina mi svietit.... R^ :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvNeriešim svetlo za TV ;) Niečo iné je teória a niečo iné reálne pozeranie v praxi. Pri mojom 42" TV LG, ktorý má dynamický kontrastný pomer 9 000 000:1, využívam funkciu úspory energie na maximum aby som si šetril už beztak opotrebované oči a mojim úmyslom je sledovať dej na Tv, nie jeho obrys :laughing:DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Manetoak je pravda tak osvetlenie pozadia alebo okolia tv ma prave setrit oci aspon to tvrdia ti co to pouzivaju,skusal si to?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvMyslím si,že je rozumné svítit tím, co ti nejvíc bude vyhovovat,nebo tvým blízkým.Já mám pásek LED diod cca.60 cm. a ač je to studené světlo,tak to všem vyhovuje.Intenzitu světla si můžeš naregulovat,dle výkonností zdroje.Vše koupíš za pár korun. R^ |
doleza
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
studenéZa televizi patří jednině modré světloVu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tv...(nevhodné slovo)i uprednostňujú červenooranžové... R^ Rv |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
@liquere2500K si nekupuj - budeš mať stále pocit, že je to akési slabé, radšej 2700K - keď porovnám 1500lm@2700K a 2000lm@2500K, tak sa mi to psychologicky javí skoro rovnaké, ale na luxmetri je rozdiel vidieť poriadne......najlepší pocit je, nie len podľa mňa zo 4000K, ale tie sa nevyrábajú v kompaktnej potobe až v takých množstvách a preto sú o niečo drahšie. |
brga
![]() |
|
@liquereSkúšal som to niekedy pred 30 rokmi a rýchlo som s tým prestal ;) Jednoducho mi to nevyhovovalo, ani žiadnemu členu v rodine... Teraz mi stačí kontrolná modrá dióda na WiFi donglu, aj na tú som si musel zvyknúť ;) Zo začiatku ma dosť rušila.Možno je to tým, že dobre vidím skôr potme a príliš svetla mi vadí. Kto má rád osvetlené pozadie za TV, má tú možnosť... Neodsudzujem to :laughing: :laughing: DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvV pohode ved jasne komu co vyhovuje.Je pravda ze ked si v tme tak niektore intenzivne svietiace ledky dokazu poriadne rusit.Mam philipsa a ten ambilight obcas pouzijem ako naladovku ale bezne nepouzivam.Ale obcas si vsimnem ked mam oci viac unavene ze mi ich menej taha ak je to zapnute,ale ako pisem len vynimocne.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
brgaO.K. ak mi Klaus nepreda ziarovky vyskusam tie setriace,dik! R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tv...o sťahovaní klasických žiaroviek rozhoduje EÚ a kedysi som na to nadával (teraz už nie :-, ale mohli ich napr. viac zdaniť - prestal by byť o ne záujem "sám od seba" a nie sťahovať nariadeniami a príkazmi), ale ako 120%-ná náhrada za ne máme predsa halogénové - mám na mysli tieto:http://www.osram.com/osram_com/Consumer/Home_Lighting/Halogen_lamps/Product_overview/Screw_bases/HALOGEN_ECO_CLASSIC/HALOGEN_ECO_CLASSIC_A/index.html ...a nie ti nezmysly napr. v sádrokartónoch, ktoré tým, že sú smerové plytvajú svetelným tokom!!! |
brga
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvA navyse hlavny argument bol ekologicky co je pravda len na 50% ako sa ukazalo.Pravda menej spotrebuju ale likvidacia je otaznejsie kvolu olovu ci co.Cize pokial to ako je zvykom hodis do bezneho smetia nikto to triedit uz nebude a olovo koluje dalej.Aspon tak som to cital niekde.Cize To je zase lenakcia mozno dobre myslena ale nedotiahnuta do konca a tym padom mozno bez efektu,buducnost ukaze.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tv...to máš ako keď ti tlčú do hlavy kúpu novšieho, ekologickejšieho auta, ale už ti nepovedia, že keď budeš jazdiť do konca života v tom starom "neekologickom", tak sa to nové nikdy nemusí vyrobiť (čo znamená poriadna záťaž pre životné prostredie) a tak sa životné prostredie ušetrí min. 1000 násobne viac aj napriek vyšším splodinám!!! :bomb: :fuming: |
brga
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvz toho sa da posrat.Zrazu je trend elektroauto a na druhej strane chcu aby pomaly v kazdej doline pristaval Boeing kvoli turistickemu ruchu.Hlavne ze na Strbskom uz roky hniju skokanske mostiky ale nariekaju ze je malo turistov.Ved ked za minimalny cenovy rozdiel idu tu za humna do Rakuska alebo tak podobne maju ine sluzby a okolie.Len v Tatrach chce mat kazdy hotel a penzion a stat postaraj sa o moje navstevy ale dane nepytaj.V poriadku tak nenariekajte ze su cesty rozmlatene opravte si ich sami ....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvz toho sa da posrat.Zrazu je trend elektroauto a na druhej strane chcu aby pomaly v kazdej doline pristaval Boeing kvoli turistickemu ruchu.Hlavne ze na Strbskom uz roky hniju skokanske mostiky ale nariekaju ze je malo turistov.Ved ked za minimalny cenovy rozdiel idu tu za humna do Rakuska alebo tak podobne maju ine sluzby a okolie.Len v Tatrach chce mat kazdy hotel a penzion a stat postaraj sa o moje navstevy ale dane nepytaj.V poriadku tak nenariekajte ze su cesty rozmlatene opravte si ich sami ....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvA kdeže sa nám stratilo: "teple nebo studene svetlo za tv" ?:lookaround: :laughing: DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tv...zrazu je z toho teplé, alebo studené miesto v Tatrách... :))) :-/ |
brga
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvNevím, jestli světlo za TV je to pravé ořechové, protože vytváří zbytečný kontrast při sledování tmavších scén, takže vlastně přispívá k únavě. Optimální je hodně slabé světlo rozptýlené po místnosti, důležité bude, aby nedocházelo k odleskům a pak je optická (i psychická) pohoda zajištěna. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: teple nebo studene svetlo za tvMate pravdu :))) nejak sme odbocili.........Svetlo nie je vypli prud..... :laughing: R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |