![]() |
|
Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Nevíte, zda dojde k zakódování nahrávky, pokud použiju Skylink certifikovaný modul v sat přijímači, který není Skylink ready a jinak nahrávky běžně nekóduje?Rád bych si občas něco upravil v PC a kódování nahrávek ve Skylink ready přijímačích mi vadí. Proto by mě zajímalo, zda bych to obešel modulem v jiném přijímači. |
olaf
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 37 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?CAM Mascom nekóduje nic. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?No pokud přijímač nebude mít CI+ rozhraní pro modul a je to přijímač, který sám o sobě nahrávku nenahrává kódovaně, tak na to modul nebude mít vliv.Měl jsem modul Neotion CI+ v TechniSat HD8-SX a nahrávky zakódované nebyly. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Pitomec: Od kdy je CAM Mascom certifikovaný Skylinkem?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
Rád bych si občas něco upravil v PC a kódování nahTak títo páni trepú a ty plačeš na nesprávnom hrobe.Obráť sa na providera Skylinku, že sa ti to nepáči a že si nepraješ aby ti nahrávky kódovali.Toto ti naspraví a ani nepomôže žiadny CI modul aj ak bude Slylink Ready,alebo od Pána Boha,ak zapnú surflok a kódovanie nahrávok ostanú ti len oči pre plač.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
vladoholu"Títo páni trepů ..."Tak od tebe to zrovna sedí, tohle konstatování. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
re: .....o tom přeci ty ready stroje jsou,přeloženo-Skylink má vše pod kontrolou.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Proč jinak to nabízeji jak falešnou pětku. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?joscer: CAM Mascom má oficiální-licencovanou čtečku CW i Irdeto, takže žádný Skylinkový opičárny s jakousi trapnou certifikací nepotřebuje a tudíž to olafa ani nemusí příliš zajímat. |
Pitomec
![]() |
|
od kdymodul koduje,to je modul za 100 000kč? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Nemusí umět kódovat, stačí neumět dekódovat(ve spojení s kartou samozřejmě)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Tomik535potom se bavíme o H:O:V:N:ě R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
přece neporušimeTRADICI :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Nejspíš máš na mysli tradici na každou otázku odpovídající odpověď.. :-/Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Ne každý mě pochopilVím, že modul musí dekódovat signál, ale mně jde o to, abych uloženou nahrávku poté mohl editovat v PC. A to u přijímačů se Skylink certifikací nejde. Zajímalo mě proto, zda se dekódovací modul nebude chovat stejně jako certifikovaný přijímač... |
olaf
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Odpověď jsi přece dostal, žádnou nahrávku nekóduje CAM.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Tomik535OK, díky za odpovědi. |
olaf
![]() |
|
ale já jsemtě pochopil,pochop,modul je jen mezičlánek přijímače a karty,ještě něco nechápeš? R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Modul ti v spojení s kartou signál dekóduje a potrebuješ ich na prehratie nahrávky len v prijímači, ktorý ukladá nahrávky zakódované. Ak prijímač ukladá nahrávky dekódované, už modul a ani kartu na prehratie nepotrebuješ.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
olafdobry dotaz. Prijimac by mel podle meho nazoru kryptovat nahravky aby nesly prehravat mimo prijimac pouze v pripade, ze mu to omezi vysilatel, tedy dekodovaci karta vcetne modulu. Pri modulu by se to omezeni melo dostat do prijimace jen v pripade, ze pouziva pro komunikaci CI+ rozhrani. Tedy pouziti CI modulu by melo byt dostatecne pro to, aby nahravka nebyla kryptovana. |
izidor
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 147 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Pokiaľ sa bavíme o CA moduloch s CI+ rozhraním, čo moduly Skylink Ready splňujú a o prijímači, ktorý podporuje špecifikáciu CI+, tak logicky poskytovateľ nemá záujem aby zákazník mohol s nahrávkou manipulovať mimo prijímača a časom nebude pre neho problém poslať prostredníctvom prístupovej karty cez CA modul do prijímača inštrukcie, ktoré zamedzia strihu v nahrávke (reklamy), prípadne obmedzia počet zhliadnutí nahratého programu. Nový systém PI-sys takéto a mnohé ďalšie záludnosti nanešťastie umožňuje. Jediná možnosť ako to obísť, ako píše @izidor, použiť CI modul. Horšie je to v prípade, že sám prijímač ukladá na HDD nahrávky v zakódovanom tvare (výrobca prijímača). Potom ani použitie CI modulu nepomôže. Sám používam v jednom prijímači (Ferda - ukladá na HDD dekódované nahrávky), modul Mascom CW/Irdeto fw 1.23, pretože po 1.6. minulého roku odišla UNI čítačka a s nahrávkami(TP0)v ňom, alebo v PC nemám žiadne problémy.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Pitomec: Olaf se ptal na Skylink certifikovaný modul.Já vím, ty si prostě potřebuješ ulevit a tak musíš proti Skylinku vypustit alespoň lehkou invektivu. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Olaf se ptal "zda dojde k zakódování nahrávky, pokud použiju Skylink certifikovaný modul v sat přijímači", takže jsem mu doporučil CAM Mascom, který se sice nehonosí tou Skylinkovou exhibicí, ale zato šlape bezproblémů. Ty se prostě musíš za každou cenu zviditelňovat psaním nesmyslů a vytvářet problémy tam, kde žádný nejsou :lookaround: |
Pitomec
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Asi tak: Skylink ready = nepřenositelná nahrávka. |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
RE: Zakóduje CI modul Skylink nahrávku?Pitomec: To chce klid.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
06.02.2012, 19:00.59toto je příspěvek, který jasně odpověděl na téma, to ostatní je jen balast...mám stejné zkušenosti jako přispívatel. I Skylink ready CI+ modul ve správném přijímači nešifruje nahrávky... Já používám Mascom CW/Irdeto a ač nemá skylink certifikaci, tak jsem s ním spokojen a v mém přijímači funguje lépe než "certifikované" - rychleji, bez hlášek a dlouhého načítání oprávnění... Takže i skylink ready modul (zkoušel jsem Irdeto Smith CI+ v mém přijímači HDBOX 7110) je ok a nahrávky nejsou šifrované. Zase se v tomu vláknu najde spousta chytráků, kteří se zde realizují jak jsou chytří a ostatní blbý... Rv |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |