Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Příjem signálu na Amiko SHD 8000

Ahoj,

mám na střeše parabolu s monoblokem. U všech přijímačů, které k ní připojím mám signál bez problémů. Jedině u Amika SHD 7900 a 8000 tam nemám žádný signál. Diseqc bych řekl že mám nastavěný správně, nastavuju ho stejně jako u všech ostatních přijímačů 2/2, pro Astru 23,5. Tuší někdo kde je zrada?

Fire
Registrace: 3/2011
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 100
Odpověď v diskusním vlákně

@Maneto

12525 na Astře 23,5 Vertikal, 3/4, 27500 a vysílají tam ČT a Prima Family. Na Zebře 11836 i 12525 fungují bez problémů. Ten kabel co vede do druhé zásuvky vede přímo z Quadu s první zásuvkou nemá nic společného, kromě toho stejného Quadu

Fire

Ještě dva pokusy:

1.Vymaž z paměti Amika TP 12525H a vlož nový 12525V. Vyzkoušej.Kdysi dávno mi Premium přednostně zapínalo H.
2. Celá trasa od LNB až vstupní obvody uvniř přijímače je hlediska kapacit a indukčností složitá. Může také jít o nahodilý odlaďovač nešťastnou shodou okolností. Zkus napojit Amiko (delším) koaxem z jiné zásuvky. Zkus přehodit vývody na Twinu. Prostě tak, aby se změnily poměry kapacit a indukčností trasy pro Amiko. V té zásuvce možná stačí upravit konec koax. kabelu na přívodu pro zásuvku.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

RE: Příjem signálu na Amiko SHD 8000

Tak ten má 4 výstupy na 4 prijímače. Ešte tak vedieť koľko máš ty v skutočnosti zásuviek a ktorá je na ktorý výstup z LNB pripojená. Ten kábel smerom dole ide kam? (fotoč.2), alebo prichádza z Quadu? Vidím tam totiž dva káble a bez označenia nedokážem určiť či je to priebežná, alebo koncová zásuvka.
"Ten kabel co vede do druhé zásuvky vede přímo z Quadu" - foto.č.1 koncová? "s první zásuvkou nemá nic společného",

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Samorost,taky jsem toho nazoru vypnout automatickou polarizaci.Humax pouziva tuto volbu rovnez pri zadavani noveho TP.Kdyz jsem ji pouzil,tak jsem mel u slabsiho TP rozdil -5% kvality,nez kdyz jsem zadal parametr primo a u jednoho me to uprednostnovalo opacnou polaritu jak pises.

HYPER
Registrace: 11/2010

@samorost

vymazal jsem TP 12525 a pak jsem ho znovu přidal, bohužel bez efektu. Co se týče koaxů tak tu mám dva kousky dlouhé cca metr u druhé zásuvky fungují s Amikem oba u první zásuvky nefunguje s Amikem ani jeden(bavím se o Vertikálu u Horizontálu problém není) Nahoře u LNB bohužel nemůžu nic přehazovat přístup je tam velmi problematický. Jak mysllíš že bych měl v té první zásuvce upravit ten kabel ?

Fire

@Maneto

přesně jak píšeš výstup na 4 přijímače. Věděl jsem o třech zásuvkách a ted jsem našel i čtvrtou. Ten kabel směrem dolu nemá se satelitem nic společného je to síťový kabel do PC který je jen vyvedený skrz tu zásuvku. Do každé zásuvky vede z quadu jeden kabel.

Fire

@Hyper

Když na Amiku vyberu TP, tak je tam napsáno třeba 12525/V/27500 rovněž ale mám možnost v tom menu pod TP vybrat to 0/12, 22k, ton atd. jedním z věcí co můžu vybrat je taky polarizace, ale ať už je polarizace u 12525 na Auto a nebo na vertikál tak signál nemám.

Fire

Ak ešte dobre vidím, tak na koncovej zásuvke foto č.1,- (prvá zásuvka)je pod skrutkou plechová podložka s dvomi šípkami v opačnom smere, ktorá patrí na priebežnú zásuvku...takže je celkom možné, že na foto č.2 je priebežná (druházásuvka) a zásuvky sú prepojené (dva káble?) a prepojené budú asi nejak zvláštne, nie pravá strana vstup a ľavá výstup, ale obidva káble na pravú tranu... LOOP

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@Maneto

nevím jestli jsem tě správně pochopil ale do zásuvky číslo jedna vede jen jeden kabel, ten přívodní, žádný jiný tam není. Do zásuvky 2 vede taky jen jeden kabel a žádný jiný tam není(kromě toho UTP) Všechny kabely jsou zakryté v podlaze takže přesně nevím jak vedou, ale když jsem se bavil s kolegou který tu byl když se to instalovalo tak říkal, že do každé zásuvky vede zvlášť kabel od LNB

Fire

Tak prepojené nie sú... Tých 0/12V nechaj vypnuté, nepoužívaš Tone Burst... Napadá ma ešte, že inkriminovaná zásuvka je priebežná, len špatne označená, nie je ukočená zakončovacím odporom ....

Maneto

Tezko rict co je pricina.Znama mela podobny problem u sve matky v panelaku,kde maj spolecny rozvod.Nemohla na Astre3 preladit slovensky programy na tp.11836/h.Kdyz jsem zadal spravne parametry pro prijem nemel jsem signal ani kvalitu.Pak jsem zadal u lnb pouze horni pasmo 10750 a vse se naladilo,ale s posunem kmitoctu.Jeste zkusim jiny prijimac co to udela.Pokud to bude to samy,tak je problem v rozvodu v multiswitchi nebo v zasuvce ci koaxialu.Zatim ji to hraje,ale doporucoval jsem to nahlasit u spravce at to prekontreoluje firma,ktera to instalovala.

HYPER
Registrace: 11/2010

@Maneto

Nevím co vyplývá z této věty: inkriminovaná zásuvka je priebežná, len špatne označená, nie je ukočená zakončovacím odporom ....
Nicméně jak jsem psal, všechny ostatní boxy fungují jen Amiko ne

Fire

A nie je tam náhodou monoblok Quatro a nie Quad? Ten má totiž tiež 4 výstupy, ale:

1. LB(V) kmitočet osc. 9750 MHz, výstup 950 - 1950 MHz
2. LB(H) kmitočet osc. 9750 MHz, výstup 950 - 1950 MHz
3. HB(V) kmitočet osc. 10600 MHz, výstup 1100 - 2150 MHz
4. HB(H) kmitočet osc. 10600 MHz, výstup 1100 - 2150 MHz

LB je dolné pásmo a HB horné.

Tu bude pravdepodobne pes zakopaný ;)

Maneto

@Maneto

je tam přesně to co jsem napsal.
http://img687.imageshack.us/img687/4477/monoblockquad.jpg

Fire

Skús prehodiť "inkriminovanú zásuvku" s tou na ktorej ide Amiko V aj H a vylúčiš chybu koaxu a zistíš či to robí ona...
Prehodiť - myslím prehodenie v miestnostiach. Otázka pár minút...

Maneto

@Maneto

do toho se mě moc nechce spíš jsem přemýšlel že bych tam koupil novou, psal si že ta co tam je zvládá jen 950 až 2050, tak bych tam asi mohl koupit tu 950 až 2150. Jakou z těch co jsou tu bych měl koupit http://www.gme.cz/antenni-ucastnicke-zasuvky/ ?

Fire

950 - 2150 sa asi ani nevyrábajú, ale 950 - 2400...

Napríklad : http://www.bbelektro.cz/valena-zasuvka-tv-rd-sat-koncova-774436-bila-legrand/d-101124/

Maneto

@Maneto

jasný ... nedokázal by si mě doporučit nějakou zásuvku z toho odkazu který jsem sem dával já ? Mám tu firmu za rohem :-)

Fire

to Fire

1. vyhoď účastnické zásuvky, pokud jsou určeny pouze pro satelit a nahraď je krytem se skleněnou průchodkou. Vypadá to esteticky a nemá to v sobě žádné dráty. Má to Atos elektro v Ostravě. Snížíš útlum na trase pro satelit.
2. Moje úvaha o odlaďovači se týkala případu, kdy vypadne slovy "jedna" vertikální stanice a ostatní V fungují.
3. V případě, že Ti nejede žádná vertikální v daném místě na Amiku, jde o zemní smyčku. Každý přijímač má poněkud jinak nastaven práh pro přepínání H a V, i když rozdíly jsou v mV. Ze sítě 220V se Ti přenáší na LNB jakési zbytkové napětí. Měl bys mít všechny zásuvky 220 V pro satelity, TV, ze stejného okruhu 220V, tedy z toho, kde Ti Amiko funguje.

samorost

@samorost

1. zásuvky jsou jen pro satelit. Nechce se mě nic objednávat z ostravy když tu za rohem mám ten GM elektronic, o estetiku mě moc nejde.
2. nefunguje vše vertikální u Amika
3. myslím že tato možnost byla vyloučena tou prodlužkou z rána, bral jsem proud pro TV a přijímač z té místnosti kde mě Amiko na V fungovalo.

Fire

to Fire

1. Ta prodlužovací šňůra měla dva dráty 220V+0V nebo dráty tři 220V, 0V a zem? Nevyráběl ji nějaký zedník? Byla fáze vždy na levé zdířce?
2. Musíš začít měřit. Změř napětí mezi zemí a nulou na zásuvkách 220V, kde to funguje a kde to negunguje.
3. Změř napětí mezi zemí zásuvky 220V a koaxem-síťkou v obou místnostech.
4. Změř napětí pro LNB z Amika a jiných přijímačů, jak pro V, tak pro H polarizaci.
5.Není propojena problematická účastnická zásuvka ještě na další zařízení? Například síťkou jiného kabelu s PC?

Pokud nefunguje V, má LNB příliš vysoké napětí a proto se nepřeklopí do V a zůstává na H. Je třeba najít důvod zvýšeného napětí pro LNB v případě provozu s Amikem na kritické zásuvce. Musí to být kombinace trochu zvýšeného napětí z Amika + cizí zavlečené (relativně však malé) napětí na síťce koaxiálního kabelu kritické účastnické zásuvky.
Jiné přijímače mohou mít napětí pro V o něco menší než Amiko. Když Amiko funguje na jiné účastnické zásuvce dobře, pak musí být doplňující vliv i na koax. kabelu pro kritickou zásuvku.

samorost

1. bylo to vedeno tímto kabelem http://www.alza.cz/kabel-prodluzovaci-bily-white-10-m-230v-3-zasuvky-d144852.htm a tímto kabelem http://www.alza.cz/kabel-prodluzovaci-bily-white-2-m-230v-4-zasuvky-vypinac-d144858.htm
2. a 3. vzhledem k tomu že jsem natáhnul elektriku z té druhé zásuvky a taky to nefungovalo tak si nejsem jistý jestli to má smysl měřit.
4. mohl bych požáda o konrétnější návod ? Tedy kam mám přiložit ty měřící tyčky.
5. problematická zásuvka(kam strkám koax) je pouze a jedině na satelit. A vede tam jen jeden drát.

Fire

@samorost

jinak když jsem nastavil LNB na standard tak je tam jen jedno číslo 5150 a ladil jsem frekvenci 12525 tak mě to naladilo 11895 to jest vertikální polarizaci, nevím jestli to má nějaký vztah k tomu co jsi psal ...

Fire

to Fire

1. Zjisti, jak stará je instalace elektro, zda má kvalitní uzemnění, zda jsou propojeny modré a zelené vodiče nebo naopak je dům chráněn proudovým chráničem a modré a zelené nejsou vzájemně spojeny. Způsob ochrany před nebezpečným dotykem určí výhradně kvalifikovaná osoba v oboru elektro na základě prohlídky hlavního rozvaděče domu.
1. Prodlužky jsou tedy v pořádku. Má TV přijímač šňůru se dvěma nebo třemi dráty, to se pozná na zástrčce. TV by měla mít 3 dráty včetně země.
2. Zkus otočit zástrčku 220V Amika v zásuvce, tím, že vyměníš 220V a 0V (otočíš o 180 stupňů).Mohlo(ale také nemuselo) by začít pracovat i na V.Zde mohou být ve hře svodové proudy oddělovacích kondenzátorků všech připojených přístrojů.
3. Zkus propojit ochranný kolík zásuvky 220V se síťkou koaxu pro účastnickou zásuvku a vyzkoušej příjem.
4. Kvalifikovaný elektrikář ví, jak se co měří. Osoba bez kvalifikace by si mohla způsobit úraz el. proudem, proto podrobnější návod není účelný. Z výsledků měření by mohla být věcná diskuze, o co jde.
5. V každém LNB je minivysílač=oscilátor. Na výstupu z LNB je rozdíl mezi kmitočtem stanice a kmitočtem oscilátoru a tento výsledek jde do satelitního přijímače. Kmitočet 5150 je určen pro C pásmo a v daném případě nemá smysl o něm debatovat. Musí být nastaven Universál 9750/10600 MHz a tečka.

samorost

1. budova je asi 3 roky stará, takže elektroinstalace by měla být v pořádku.
2. TV je uplně nová, dělá to ale i nová i stará, napájení TV je řešeno adaptérem do kterého vede kabel se třema dírama/výstupama a následně vede do TV kabel jako do NB.
3. zkoušel jsem, efekt to nemělo.
4. elektrice nerozumím raději se v tom tedy hrabat nebudu.
5. určitě se o tom nepřu, psal jsem to jen kvůli tomu že v tomto případě se mě podařilo naladit Vertkální polarizaci.

Fire
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 100

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra