Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

televize s DVB-S a síla signálu

Zdravím, mám tel. s DVB-S tunerem a mám pocit, že citlivost tohoto tuneru je Rv . Pomohl by zesilovač a případně jaký? Jde mi o to že se mi stává, že při skenování se na některých (slabších)frekvencích nechytne, a na skystar HD2 při stejné parabole je signál dobrej. Příklad na 23,5°E na televizi mam 20% a na skystar 97% což je docela velký rozdíl.

pavkava
Registrace: 3/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: televize s DVB-S a síla signálu

Ne, zesilovač se používá maximálně na pokrytí ztrát ve velmi dlouhých rozvodech, pokud obraz kostičkuje nebo vypadává, je problém v nastavení paraboly. Teploměry těchto přijímačů neznám, tak procenta nic neřeknou....

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

Nejspíš bude špatně nastavená parabola.

koax
Registrace: 2/2008

No od profíka parabolu nastavenou nemam, používám motor a na 30W je to znát, že jsem to dělal já. Budu muset nechat seřídit parabolu alespoň u televize (jaká může být cena?). U paraboly na skystar na PC si budu hrát dál. Rád experimentuji a vím že bez potřebných přístrojů to nebude nikdy ono ale jsem hračička :-) Jinak díky za odpovědi nerad bych investoval tam kde nemam

pavkava

Já mám i takovou zkušenost, že tyhle měřiče síly signálu přímo v TV jsou velmi nepřesné. Nevím, jestli paušálně u všech, ale pamatuji si, že moje LCD Hyundai mi ukazovalo sílu signálu u DVB-T necelých 50% a když přijel technik a změřil to tím svým přístrojem, tak síla byla 97%, takže tohle asi nejde brát doslova. Jinak, o jakou značku tv s tím DVB-S tunerem se jedná ? Četl jsem nějaké recenze na TV s DVB-S tunerem a vesměs všichni si tam stěžovali na nízkou citlivost tohoto vestavěného tuneru. Asi to bohužel nebude nikdy taková kvalita, jako samostatný box. Na druhou stranu mít krabici navíc a další kabely hodně lidí odrazuje, včetně mě.

jliv
Registrace: 9/2008

Je to Samsung LE32C570. O to mi šlo žádná další krabice a ovladač. Pro běžnou potřebu rodiny to stačí a já si hraju na PC.

pavkava

@pavkava

V podstate ti odpovedal @jliv. TV s DVB-S nikdy nevinikali citlivosťou tuneru a o ocajchovaní bargrafov by sa mohla napísať celá kapitola. Tak ako neukazujú S/Q rovnako rôzne satelitné prijímače, platí to aj pri DVB-S tuneroch v TV. Ak máš možnosť dať prijímaný signál zmerať merákom na to určeným, získaš presnú predstavu. Ak však rôzne udávaná hodnota z jedného zdroja, paraboly, nemá vliv na kvalitu obrazu, nie je čo riešiť. Pokiaľ je v kvalite rozdiel, potom je to už len nižšou kvalitou spracovania signálu, nižšou citlivosťou tuneru na TV.
Tiež ti nebude svietiť 40W žiarovka rovnako ako 100W, aj keď je zapojená na rovnaký zdroj...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

procenta

neřeš,nastavuj na maximum R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

signál nebude nikdy

na tuneru v televizi takový, jako na samost. sat. přijímači, protože v těch telkách je sat receiver jen jako varianta příjmu...mám Philipsku PFL 7606k-s2 a na zobrazovaném měřiči signálu v telce to vytáhnu na 4-5 čárek ze sedmi. Sranda je, že už v návodu kde popisujou jak se to ladí, mají fotky jen s dvěma nebo třema čárkama...absolutně to nic neříká o kvalitě signálu, kterou dohoníš jen přesným nastavením praboly - nejméně však 80 a víc...s šedesátkou na HD asi nic moc...a z konvertorem horším než 0,1 tak taky žádný bomby... :8)

Dadycool
Registrace: 1/2012

Dadycool

je to jinak kamaráde,to že některé přijímače ukazují méně ještě neznamená,že jsou horší,uč se,máš co dohánět R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

tak to jsem zrovna nemyslel, že...když příjmač ukazuje méně čárek, tak že je horší, naopak říkám, že to čárkování nic neříká o kvalitě signálu...ani o kvalitě přijímače přeci...mi neříkej, že to byla tak dlouhá věta, nebo jo? ;)

Dadycool
Registrace: 1/2012

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra