Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

3 družice na jeden konvektor?

Mám dotaz mám parabolu 80 cm a multifokus s centrem na astru 19,2 našilhává astra 23,5 a hotbird 13E (optibox zebra).Potřeboval bych nějak vysvětlit jak je možné že na to třetí LNB (hotbird) chytám ještě eurobird 9A a eurobird 16A?
Síly signálů mám Astra 23,5E-69%,Astra 19,2E-84%,Hotbird 13E-87%,Eurobird 9A-86%,Eurobird 16A-87%.
Podle serveru parabola by měl být Eurobird 16A už nějaký čas vyřazen.Nechápu to a navíc by měly být na jiných pozicích.
Na Eurobird 9A chytám 35 volných kanálů a na Eurobitd 16A chytám 11 volných kánálů.

vicky79
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 3 družice na jeden konvektor?

Preskenuj nejakú frekvenciu na 9E a 16 E a zistíš podla prehladov či sa zhodujú alebo nie, podla názvou programov zistíš kde si.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Nevím co myslíš ale na Eurobirdu 16A se neshodují stanice s eurobird 9A.
Stanice na Eurobird 16A jsou:4fun.tv,rodin tv,csb tv,al magh ribia,al aoula inter PLUS L,arrabiaa,Al aoula inter,assadissa,medi 1 tv,arriadia,tamazight.Kodované jsem vymazal.

vicky79

Ahoj, není mi jasné, proč mažeš kodované programy???Ty jsou přeci nejlepší ..... :laughing: :laughing: :laughing: R^

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

Asi nema pstrosa :D

Raperko
Registrace: 4/2007

dej vyhledávat

třeba THORA

taky TI to něco najde !!!!

nejde o název jde o to co skutečně chytáš a to je HB !!!

ale s trochou hraní a pokřivenou parabolou a LNB s obrovským ozařovačem by se MOŽNÁ něco takového jak píšeš dalo realizovat. Ale dnes jsou jiné Úzké LNB k tomuto účelu vyrobené !!!

tonek
Registrace: 1/2009

Vicky79

Skus identifikovat jednotlive druzice podla tohoto:
https://www.parabola.cz/abc/referencni-kmitocty/

Peep
Registrace: 10/2010

Thora fakt nechytám jen to co jsem napsal.zkoušel jsem jiné družice ale jdou jen E9A,E16A a hotbird.Jak tedy vysvětlíš že každá z těchto družic má jinou sílu signálu,každá vypadne za špatneho počasí jinak a podobně?Zkoušel jsem i přehrát sw v přijímači ale žádná změna.Je možný že to chytám nějakým divným odrazem?o panelák nebo já už nevím mě je to taky divný. :))

vicky79

je mi jasné že nechytáš Thora

jen že pod jeho názvem můžeš klidně chytat stanice
z Hot Bird

stejně jako pod názvem E9A chytáš zase HB !!!

jinak možné je vše :8)

tonek

Nevím co myslíš ale na Eurobirdu 16A se neshodují stanice s eurobird 9A.
Stanice na Eurobird 16A jsou:4fun.tv,rodin tv,csb tv,al magh ribia,al aoula inter PLUS L,arrabiaa,Al aoula inter,assadissa,medi 1 tv,arriadia,tamazight.Kodované jsem vymazal.

tonek

Na 9A chytám 28 transponderů a na 16A jen 8 transponderů z toho jedou jen 3.Díky za tabulku ale není tam 16A.Kouknu na to

vicky79

samozrějmě

třeba nastavit příslušný port přepínače DiSEqC

a jestli to chytáš na KONVEKTOR tak je to OPRAVDU MOŹNÉ

my obyčejní to většinou chytáme na KONVERTOR a to je asi ten správný výraz pro tu baterku která konvertuje velmi vysoké kmitočty na nišší vhodné pro přenos po kabelu a zpracování v přijímačích.

satelitům zdar

tonek

Napíš na akých frekvenciách aké programy prijímaš .

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

vicky

jak je možné, že moje auto jezdí v česku na když má jasně napsané na deklu od nádrže "diesel" ???
A v itálii jsem tam nalil gasolio a jelo to taky.

CHÁPEŠ???
V prijímači máš preddefinované transpondéry jednotlivých družíc. Ale nie všetky, pretože od čias kedy ich tam niekto vo FW prístroja nadefinoval sa zmenili.
Ty chytáš fyzicky neustále HB 13E pretože LNB je tam nasmerované. Prístroj (okrem Technisatu R^ R^ R^ ) to nevie, že mu dávaš hľadať 9E a 16E alebo 35W. On hľadá na tom LNB ktoré je pripojené frekvencie z družíc 9E, 16E, 35W. Keď sa nejaké zhodujú tak tam naskenuje program.

riešenie: kup si nabudúce TechniSat ten je pre lenivcov ako ja, ktorí neradi niečo nastavujú a sťahujú a potom ešte pre tých čo sat príjmu nerozumejú (alebo nechcú rozumieť) ani za mak.

Dagy2
Registrace: 11/2010

vicky2

...v česku na naftu...

Dagy2

Eurobird 16A čísla TP mám:10719 27500 V 3/4 (funkční 3 kanály),10758 27500 v 7/8,10796 30000 v 3/4,10834 27500 v 5/6,10873 27500 v 5/6 (funkční 17 kanálů),10892 27500 H 3/4 (funkční dva kanály),10911 27500 V 5/6,10930 27500 H 3/4.
Jinak nevím jak v optibox zebra najdu frekvence kanálů.

vicky79

Dagy2

Asi máš pravdu ted kouká že ty transpordery z 16A mají stejná čísla jako na hotbirdu i programy se ztotožnují.Jen je přijímač dvakrát detekuje a jednou je přiřazuje v menu jakoby k 16A a 9A.
Záhada objasněna díky

vicky79

no práve som to pozeral, 10719 V 27500 je presne 4fun atď.

Prijímač je nedetekuje 2x!!!
Chápej: výrobca by ti mohol dodať prijímač bez preddefinovaných družíc. rovnako ako keď si kúpiš rádio, tak tam nemáš nastavené "CRO1, Vltavu" a pod. pretože tie frekvencie sú v každom mieste ČR iné a v zahraničí by to bolo úplne k ničomu.
Ale sat technika má tú možnosť, že TP sa síce menia ale nie každý deň. takže výrobca aby ti uľahčil ladenie preddefinoval stovky transpondérov pre každú družicu, ktorá v čase výroby FW bola známa.
Nikto ale nevie, na ktorú družicu ty LNB namieriš.
Prijímač teda NELADÍ družice (tie sú definované natočením antény) ale prelaďuje jednotlivé preddefinované frekvencie z danej množiny transpondérov zvolenej družice. (som práve písal v inom príspevku že občas trochu aj množinovej matematiky nie je na škodu).
U TechniSatu sa pri ladení kontrolujú ešte ďalšie "skryté" parametre, takže ten ti pri takomto pokuse dole pod teplomermi vypíše "vaša parabola nie je nastavená na 16E ale pravdepodobne na 13E" !

Pozri si zoznam transpondérov na družiciach a zistíš, že rovnaké frekvencie nájdeš napr. na 10 rôznych družiciach na celom orbite. Tie všetky teda "naladíš".

Dagy2

Je nový,časom sa naučí.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra