![]() |
|
Přidání pozic 9e a 5eZdravím všechny fanoušky sat,příjmu.V současné době používam Argus mini ip 2in1 a parabolu EmmeEsse 95x100cm s pozicemi 28,2e 23,5e 19,2e 13e a rád bych si ještě přidal další již zmíněné pozice 9e a 5e.Rád bych se zeptal jestli je tato kombinace možná i s touto parabolou nebo by pro mě byla vhodnější třeba Maximum E-85.Moc děkuji za každý názor a radu.Hezký zbytek večera a pěkný obraz :) Lukin |
axton
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: Přidání pozic 9e a 5ena tu 100vku by to šlo, ale kraje asi nic moc, v podstatě sis odpověděl a rozhodnutí je na Tobě buď třeba e-85 nebo 2 samost. parabolyzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Přidání pozic 9e a 5enebo rovnou Toroidal T90 R^Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
RE: Přidání pozic 9e a 5eT 90 je určitě takový Mercedes na šilhání,ale na 6 pozic které nejsou zase tak daleko od sebe(si říkám)asi moc předimenzované.Zkusím si s tím zatím pohrát na té EmmeEsse a hlavně počkat jak se to bude chovat až se zhorší počasí.Pokud by to nebylo good tak pořídím E-85.Po více pozicích alespoň zatím netoužím tak bych ani T90 nevyužil naplno.Moc vám děkuji.Zde jsem se už několikrát obracel o pomoc a vždy s úspěchem R^ Této stránce hodně fandím a až na pár rejpalů se zde scházíte fajn lidi co chcete a umíte těm méně znalým jako třeba já dobře poradit.Jen tak dále :)) Ještě jednou díky moc a ať se daří.Lukin |
axton
![]() |
|
RE: Přidání pozic 9e a 5ebudes si asi muset pohrat s lnb a mozna dokoupit jine brejle treba i dva ks abys mel objimky, tak at se dari http://antenni-drzaky.heureka.cz/multifokus-emme-esse-4-new/zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Přidání pozic 9e a 5emůj názor - obojí je možné, co bude pro tebe lepší záleží na více věcech:1) s E85 budeš mít nejmíň práce a vyhoví, pokud jsi třeba v místech kde teď na Emmu chytáš A 1N z 28e tak na E85 to asi nechytneš - musel bys na 28e dát solo tu Emmu 2)na tuhle Emmu nacpeš i blízké pozice 13,9,5 s obyč. LNB celkem v pohodě ale záleží taky v jakém stavu parabolu máš a kde je umístěná vzledem k povětr.vlivům - je to dost "bláto", s tolika LNB už se bude hodně kroutit a "vibrovat" Al držák LNB ve větru atd... a hlavně ! chce to přesně nastavit multifokus - je to piplačka a chce to dobrý (a dlouhý) držák MF (budeš ho muset nejspíš vyrobit nebo alespoň poskládat z více ks), nejlépe tak aby ti umožnil posun LNB ve všech rovinách, často je problém najít nejlepší pozici kvůli nepřesnosti paraboly, na krajích se to už dost blbě hledá 3) z vlastního MF na Emmě budeš mít větší radost - budeš mít originál :)) a něco možná ušetříš finančně, ale určitě ne svůj čas. Celkově ale s Emmou oproti E85 nic moc nezískáš, zisk kolem ohniska bude sice větší ale tam ho ani nepotřebuješ (svářečky 13,19,23) a na krajích to bude + - srovnatelné s E85 (+ mechanicky méně stabilní...) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to gunterpřesně tento držák lnb mám teď.Nevím zda-li jdou k němu dokoupit samostatně další objímky nebo ne.Když tak bych zkusil k jednomu krajnímu lnb dodat ještě plastový mutifokus držák co jsem používal ještě na 80cm na 23,5e 19,2e a 13e. |
axton
![]() |
|
axtonobjímky samost.asi nekoupíš, plastové brejle bych tam ale osobně necpal... max na vyzkoušení |
lance
![]() |
|
axtondokoupit asi nepůjdou, šlo by ale ohnout kulatinu o patřičném průměru a získat tak delší lyžinu, nebo použít ten Tvůj předešlý způsob pro krajní pozice. Vykompenzovat lze i prohyb krku provrtáním talíře na bocích a použitím lanka (drátu)...osobně bych šel do e-85zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
guntermyslím, že v posl.době ty MF dělají s kulatinou 8mm a tu je problém sehnat dost. pevnou s nízkou hmotn. (hliník/dural se ohne a železo je těžké) to je asi lepší rovnou nastavit se 2 objímkami na jednom LNB |
lance
![]() |
|
to lanceo N1 si s tímto průměrem můžu nechat jen zdát.Moje lokalita je Orlová-moravskoslezský kraj.15km od Ostravy.Jinak parabola není stará ani 1rok a je nainstalovaná v dosti větrném místě(jinak to bohužel nešlo)a zatím se drží statečně.Konzolu mám dost dimenzovanou-posvařovaná z lešenářské trubky.Lnb používám Inverto IDLB-SINL40-PREMU-OPP BLACK.No pohraju si s tím a když tak koupím tu E85.Chlapi diky moc.Frčím do pelechu.Rámo třeba brzy vstávat do rachoty.Mějte se a jinak dobrou. |
axton
![]() |
|
![]() |