![]() |
|
mimo misu dva routre pomocdobrý den páni mam takyto problem.mam dsl od tcomu, ako hlavný router mam od nich vigor 2600vgst z neho mam cz svič pripojeny po lan druhý router edimax 300Mbps a tu je kamen urazu. zo sviču je pripojený jeden PC a zo edimaxu su pripojené dva Noteboky ktore maju win7. takto to šlo asi mwsiac a z ničoho nič to prestalo chodiť na nb sa ukáže sila signalu do plna ale nejde pripojenie na net EDIMAX je nastavený v režime AP a vigor je dhcp server.je zaujimavé že na nb kde je win xp mi ten edimax pripoji net ale tam kde su win 7 net nejde. skusil som na noteboku nastavit pevnu ip adr. a niekedy to ide niekedy nejde resp to vypadava aj teraz som napojený ked píšem cz nb kde ja win xp. ono to chvilu ide a potm sa to odpoji ale tak že signal je len nejde internet.skusil som vymenit svič aj edimax za dlink 264IR od tcomu a chova sa to tak isto dokonca sa to nechcelo pripojit vôbec išlo to len na tom kde je win XP. na nb kde je xp nemam žiaden problem , problemy su len na nb kde je win7. je pre mna nepochopitelne že to skoro mesiac išlo. ja nie som žiadny itčkar som len uživatel preto vas prosim o pomoc. |
fox
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 256 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocRouter za routerem a ještě ke všemu Edimax, to nevěstí nic dobrýho. Kdysi jsem Edimaxe taky používal, ale bohužel čas od času vytuhnul a vůbec to bylo takový celý divný. Radši TP-Link. Ale v tvým případě nechápu co tam ten druhej router vůbec pohledává, když to všechno může obsloužit Vigor :lookaround: |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocproblem je v tom že ten vigor tam kde to potrebujem už nedočiahne |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocDHCP je vigor a ten druhy mas ako AP pripojeny kablom?A nahodou to ze obcas ide nechytas ten vzdialeny vigor?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocnie ani náhoduo ked som pri edimaxe tak wifi v nb odpojim a znovu sa pripojim cez edimax aj teraz vpravo dole na displaji sa mi ukazuje pripojenie cez edimax a som pripojený cez nb kde je xp , chvilku to šlo aj na nb kde je win 7 ale vypadava to |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocSkus restartovat routre dokedy to pojde.Pokial si nic nemenil v konfigoch a islo to ?Mozes mat zmenu len na pocitacoch.Cize obidva routre maju rovnake SSID?Mal si to chranene,nenapaja sa ti niekto na cierno?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocroutre som reštaetroval niekolo krat, prepač co je to ssid ak je to meno a heslo pod ktorým sa ukážu tak každy ma ine. je tam wpa2 |
fox
![]() |
|
@foxhttp://www.marigold.cz/wifi/doku.php/wdspočti si tady pomůže Ti to zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocdik prečital som to ale ja k tomu druhemu routru mam natiahnutý lan kabel takže je pre mna lepšie použit AP z pripojením lan, nestratím na rýchlosti. |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocpani napadlo ma este na tom edimaxe mam mod AP nebal by tam byt mod ap bridge point to point alebo ap bridge point to multi-point ja sa v tom vobec neviznam ale myslim že to bude asi treba nastavit na ten multi point aby sa mohlo naraz pripojit viac notebokov |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocsamozřejmě, tohle by bylo nejlepší řešení IP adresy z nastaveného rozsahu přidělí dsl router, Edimax jen °prodlouží signál" zkus tozgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocten bridge mod je len predlženie signalu? to zn že on neberie data z lan kablu ale vlastne taha signal z vifi od hlavneho vigoru? dobre som pochopil? ak to je tak to moc nechcem lebo ja potrebujem spolahlivost a ta sa mi zda že ja v lan kabli ktori je privedený k edimaxu. |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocOno sa to moze inak volat podla menu daneho routra.Sustred sa na dve veci.Bud to bude praobycajny AP teda nic nebude robit len wifi na kabel a ip bude nadelovat ten vigor.Alebo bude router a potom moze dostat jednu ip od vigora a on sam bude nadelovat ip cez wifi.Ale to musis nastudovat podla navodu.Obycajne to tam byva dost pochopitelne popisane,aspon u mojich co mam doma...........aj pre laika. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocten Edimax to možná ani neumí já vždycky bez problému používal totohttp://wifi.aspa.cz/ovislink-wl-5460ap-v2-802-11g-ap-bridge-repeater-client-sma-z28516/ zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
to liqueretomu nastaveniu ci je zapnuty alebo vypnuty ten edimax ako router teda ci prideluje vlastne ip ale su pridelene od vigora rozumiem len neviem čo je ten bridge mod, teda či sa pri tom bridge obchádza lan pripojenie edimaxu a data taha cez wifi od vigora |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocNic neries snaz sa urobit obycajny AP ,lebo este sa ti bude bit a snazit sa pripojit k vigoru kablom aj cez wifi a ani diva svina nebude vediet co si nakonfiguroval.Ak ti to islo a nic si nemenil potom nieco nesedi.Neskusal si nieco ?Nepripajal alebo nieco ine.Treba si zalohovat konfigy setting to umoznuje kazde zariadenie potom ked sa nieco zomelie,len natiahnes zalohu a ides dalej.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocJo ten ovislink poznam aj jeho predchodcu..... ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
to liquerepraveže som nemenil nič a skusil so aj ten d link a nič blne to. len mi prosim popište kto viete čo je ten bridge mod či ta moja uvaha bola spravna, napište mi prosim ako to je s tým bridge modom |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocBridge je napr. na prepojenie LAN sieti cez wifi,ked sa neda pouzit kabel napr.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomoccize je to vlastne bezdratove prepojenie dvoch lan sieti.jeden wifi point je ako vysielač a druhy ako prijimač. dobre som pochopil? |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocPochopil jsi to dobře. Já to mám taky tak řešený. Router mám v 1.patře a v přízemí přes Wi-Fi má zapojenýho Ovise přes bridge. No a z Ovise mám ethernetovým kabelem připojenou TV a sat.přijímač. Dělal mi to kámoš, tak s raduo bohužel nepomůžu.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 989 |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocPotom to mozes mat aj ako klienta k routru na poschodi.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocLan kabel maš na ktorom vstupe v edimaxe ? |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 481 |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocNa routeru Edimax, který ti dělá tu vzdálenou WiFi zkus nastavit mód Bridge a dej mu statickou IP adresu. Mód bridge nastavuje na stejnou úroveň (důležitost) WiFi signál a RJ45 připojení. Pak je úplně jedno, do kterého RJ45 konektoru máš přiveden LAN kabel.Mám takhle udělanou vnitřní WiFi s routerem Alfa Networks a nikdy to nezlobilo. Ale je fakt, že na vstupním routeru od providera žádnou wifinu nemám. Ale to by mělo být jedno. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomockabel mam v jednom zo štyroch lan portov, bridge mod moc nechcem použivat ked mi ide do edimaxu kabel podla mna je to spolahlivejšie ako bezdratove pripojenie edimax a vigor ktorý mam ako hlavnýjoscer píše že bridge sa da použit aj ked je tam rJ4 tomu nejako nerozumiem myslel som si že bridge mod je len na vzajomne prepojenie dvoch wifi, takže ako to je |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu dva routre pomocBridge (most) nijak nesouvisí s tím, jestli to máš propojený kabelem nebo WiFi. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |