| 05.09.2007, 20:31.55 | |
Jak naladit digiMám parabolu nasměrovanou jako soused, přibližně, na Intelsat 707 ale nemůžu nic chytnou, žádný signál :( |
![]() filhaus |
| 05.09.2007, 20:35.48 | |
RE: Jak naladit digikdyž to neumíš,buď se to nauč,nebo si zavolej někoho kdo to umí |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 20:39.38 | |
RE: Jak naladit digiza prvé Digi neni na 707,parabola musí byť nasmerovaná presne a nie ako má sused. |
![]() ddd |
| 05.09.2007, 20:41.45 | |
RE: Jak naladit digiTo ti fakt poradili chytráci Rv . Musíš ještě parabolu sklopit trošku dolů k zemi. |
![]() poky1 |
| 05.09.2007, 20:42.52 | |
RE: Jak naladit digiJinak s tou družicí má pravdu :) |
![]() poky1 |
| 05.09.2007, 20:43.39 | |
RE: Jak naladit digiEleváciu zhruba okolo 30 stupňov. |
![]() Patko |
| 05.09.2007, 20:46.38 | |
RE: Jak naladit digija som sa ho nechcel dotknúť,darmo budeme chytračiť keď nevieme ako ju má nastavenú |
![]() ddd |
| 05.09.2007, 20:48.41 | |
RE: Jak naladit digipodívej se na TOP ohlasy - instalace 60cm ...pochopíš víc. |
![]() Luckyolda |
| 05.09.2007, 20:49.51 | |
poky1Co mu asi my chytráci můžeme poradit jiného,je mi jasné komu radím,proto radím to co je nejlepší na tuto otázku"Mám parabolu nasměrovanou jako soused, přibližně" |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 20:55.16 | |
RE: Jak naladit digiKdyž si službu objednáš, dojede technik a ten to nastaví :-) |
![]() SatFanCZ |
| 05.09.2007, 20:55.29 | |
re:to jsem napsal, protože to má být prý natočené na západ 1 stupen, ale soused to nemá na západ. Kolega z moravy má stejný přístroj a chytá také Intelsat 707 |
![]() filhaus |
| 05.09.2007, 20:56.07 | |
pierrepetrNo tak začíná, ty jsi nebyl jinej, já když dotáhl v 89 analog z druhý ruky za 11000 JSEM S TÍM TOČIL JAKO S NORMÁLNÍ ANTÉNOU, byl jsem z toho neštastnej jako šafářův dvoreček. Pak jsem to dal na zem a ona astra šla, to bylo jásotu. :8) |
![]() poky1 |
| 05.09.2007, 20:56.45 | |
RE: Jak naladit diginalaď si stanice u suseda,zapni na satelite niektorí program s Digi a dolaďuj tvoju parabolu na pžadovaný signál |
![]() ddd |
| 05.09.2007, 20:59.40 | |
RE: Jak naladit digiJe úplně jedno co je napsáno na sat přijímači,pokud zadáš parametry cs-link do nilesat tak ti to najde a budeš všem tvrdit ,že cs link vysílá z nilesatu |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 21:00.43 | |
RE: Jak naladit digiZajdi k sousedovi,nalaď si Fta přijem ČT 24,A pak laď,mně to trvalo asi dvě minuty i s přípravou,točil jsem z Astry 3A-a i na 60 to chytiš,jen v tom dešti se to nedá sledovat!! |
![]() radakrtek |
| 05.09.2007, 21:12.41 | |
poky1já jsem byl jinej,nečekal jsem na koupi z druhé ruky,přijímač jsem si musel postavit a jediné co jsem koupil byl Lnb fuba 1.3dB za 650 DM(to byla rána)a těch radilů jako je dnes tolik nebylo,asi 3lidi ve stotisícovém městě,i ty výslechy na kriminálce k tomu patřily,proto nechápu,jak může někdo napsat"Mám parabolu nasměrovanou jako soused, přibližně",je mi jasno, kdo se ptá a jaké má předpoklady k tomu aby to našel,jedině šťastná náhoda.Stejně jako když se zeptám v diskuzi jak to mám udělat,abych si mohl sednout do lokomotivy a řídit vlak. |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 21:23.41 | |
RE: Jak naladit diginalad si nautik na thoru ten má nejsilnější signál a pak dolad tranpordéry z digi tv,pokud se nemůžeš chytit nalad si nejdřív sirius a pak pootoč nepatrně do prava z pohledu za parabolou.Ala nenapsal jsi jak máš parabolu velkou... |
![]() kembus |
| 05.09.2007, 22:06.14 | |
Takže...Intelsat 707 je na pozici 53W. DiGi TV vysílá z Intelsatu 10-02 na pozici 1W. To zaprvé! Takže se není čemu divit. Zjevně netušíš oč tu běží! Slovo "přibližně" vůbec nepoužívej. Parabolu musíš nastavit s přesností lepší než 1 stupeň. Pokud nemáš zkušenosti a vědomosti, pak u toho zjevně ztrácíš čas. Úhel není možné jen tak odhadnout. Na Tvém místě bych se obrátil na odborníka! Ono totiž nejde jen o azimut a elevaci, ale také ještě o SKEW, což je další parametr, který musíš umět nastavit! |
![]() Enik |
| 05.09.2007, 22:17.41 | |
re:takže, mám naladěnou astru 3a, tak ted mám otočit parabolou doleva nebo doprava z pohledu za parabolou. mám 80ku par. |
![]() filhaus |
| 05.09.2007, 22:20.57 | |
RE: Jak naladit digina západ je doprava ,v česku |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 22:22.56 | |
RE: Jak naladit digikoukni se k sousedům a natoč to tak nějak přibližně a jsme na začátku Datum přidání: 05.09.2007, 20:31.55 DNES! |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 22:22.58 | |
re:a zhruba o kolik stupňů? |
![]() filhaus |
| 05.09.2007, 22:27.13 | |
RE: Jak naladit digikoukni se do přehledů,A3=23.5E až 1W,vem si úhloměr(ne papírový pokud prší) a je to 24,5 stupňů doprava |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 22:29.20 | |
RE: Jak naladit digiChce to jen trpělivost a výsledek se dostaví,dej vědět jak jsi dopadl jdu spát ve 4 ráno |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 22:32.50 | |
filhausodkud jsi možná bude rychlejší,když přijedu k tobě,mě to trvá asi 2 minuty |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 22:32.54 | |
Ja som to ladil takto....najprv son naladil astru 19,2E potom som elevačný uhol nastavil na 30 stupnov na sat.prijmači som zadal parametre Nautik TV /12399 H 28000 7/8 a pomaly som točil do prava . sledoval som signál ked bol najlepší doladil som ešte elevačný uhol a bolo.Viac sa ti už nedá poradiť. :))) |
![]() Patko |
| 05.09.2007, 22:35.24 | |
filhausnejvětší radílkové chrápou ,ale já tady budu s tebou do rána,držim ti palce :))) :)) :) ;) :((( :(( :( :8) :-/ R^ R^ R^ |
![]() pierrepetr |
| 05.09.2007, 22:56.53 | |
To pierrepetrMusím říct, že tak obětavě a pěkně jako tebe jsem už dlouho neviděl nikoho radit, aspoň pokud šlo u Digi TV.Jen v tom pootočení parabolou z Astry na Thor je malinká nepřesnost. Není to změna azimutu o 24,5 stupně, ale přesně se to počítá takto: Azimut_k_Thoru(pro 1W je to 199 stupňů) mínus Azimut_k_Astře(pro 23,5E je to 168 stupňů) = 31 stupňů ve směru hodinových ručiček. Azimuty počítány pomocí kalkulátoru v sekci ABC pro Prahu... Ale jinak všecko co tu píšeš je asi tak to nejlepší, co v tomhle případě psát lze... R^ Tak, už jsem si kibicnul, a můžu jít taky chrnět... :) Ahoj, a ať to dobře pořešíte! |
![]() Louskacek |
| 06.09.2007, 00:52.57 | |
LouskacekTak jak sem starej ,tak jsem blbej,člověk se učí celý život,přiznám se ,že jsem nikdy nenastavoval parabolu podle úhloměru,ani si to neumím představit,možná proto tyhle počty stupňů beru jako orientační,ale myslím ,že v případě tazatele to nebude mít žádný vliv,moje mylná informace.Jinak díky,jsem spíše praktik,než něco řešit na stole. Tak to vypadá,že "filhaus" to taky zapíchl,nevěřím,že je větší blázen než já,aby byl v tuto chvíli u sat antény,ale jsem tady .Dobrou noc přátelé. |
![]() pierrepetr |
| 06.09.2007, 08:42.15 | |
Re:Včera jsem to už nestihl, takže až příjdu z práce a nebude pršet jak o závod tak to zkusím. A stačí je pootočit parabolou doprava o těch "30 stupňů" nebo ještě sklopit nebo naklopit? Na jakém progamu to mám naladit - tedy který tam mám mít nastavený. Děkuji za rady, všem i Pierrepetrovi R^ |
![]() filhaus |
| 06.09.2007, 08:45.08 | |
RE: Jak naladit digiHelloPozeram ako krasne zlozito sa da vsetko skomplikovat... jedinu radu, ktoru mal filhaus zobrat bola od ddd..citujem.."nalaď si stanice u suseda,zapni na satelite niektorí program s Digi a dolaďuj tvoju parabolu na pžadovaný signál"... najjednoduchsie riesenie a zvladne ho aj uplny laik, ktory v zivote ani len nepocul nieco o technike...chapem, ze ste sa mu snazili vsetci len poradit..posun to tam, sklop to, o tridsat stupnov na zapad a podobne...zbytocne v tom podla mna mal chalanisko gulas a cim viac rad, tym to bolo zlozitejsie... nechcel som sa tymto prispevkom nikoho dotknut...len som povedal moj nazor.. :) |
![]() jdodo |
| 06.09.2007, 08:56.31 | |
re:to jdodo: je mi to jasné, že by to bylo nejjednodušší, ale soused zrovna není takový kamarád :-( takže to musím nějak udělat sám. Akorád bych potřeboval vědět nějakou fta stanici na to satelitu co běží společně s Digi, protože klíče tam budu dávat až potom. |
![]() filhaus |
| 06.09.2007, 09:17.10 | |
To pierrepetrV pohodě, byla to jen malá nepřesnost.Já se to naučil náhodně díky své neschopnosti ladit parabolu podle karty Skystar 2, která byla umístěná cca 10 metrů od antény. Nakonec jsem to ze zoufalství vzal analogem (přineseným i s TV až k anténě) na Astru 19,2E a pak využil rozdíl azimutů, kalkulačku a metr ("posuv" LNB v závislosti na délce ráhna) k nastavení na finální družici. Jistě je to amatérismus, ale trvalo to jen chviličku a dokonce to fungovalo, což mi tehdy (po těch sedmi hodinách marného kroucení s metrovou anténou) přišlo jako malý zázrak... :) |
![]() Louskacek |
| 06.09.2007, 14:59.05 | |
re:Takže ve stejný horizontální poloze jako je astra 3a a od ní doprava cca o 30 stupňů. No jsem zvědavej v tomhle počasí |
![]() filhaus |
| 06.09.2007, 15:23.43 | |
RE: Jak naladit digiJo, od perfektně jdoucí Astry 3A je to doprava o 31 stupňů, a pak ještě kapku dolů (cca o 1,5 stupně). A pak dostavit pootočení LNB (skew) na maximum signálu. Nicméně nejhorší je (aspoň pro mě) vždycky "utrefit" tu družici z hlediska azimutu, a to bys měl mít takhle pořešené. Pak už to bude jen hraní milimetr sem milimetr tam... |
![]() Louskacek |
| 06.09.2007, 19:28.05 | |
re:No prostě dnes po 3 hodinách štolování jsem zjistil že to prostě sám nenaladím. :-/ |
![]() filhaus |
| 06.09.2007, 19:49.58 | |
RE: Jak naladit digiA ladíš to podle předladěného digitálního přijímače? Třebas s tou ČT24 z balíku Digi, kterou sis naladil a uložil u nějakého známého, který má parabolu nastavenou? Jestli jo, tak s tím možná pohybuješ moc rychle. Trvá to třeba i 3 vteřiny, než digitální přijímač ukáže obraz. To není analog, kde to vidíš okamžitě...Nebo vždycky přitáhneš parabolu a pak to necháš proskenovat? Protože to by asi bylo na zbláznění... |
![]() Louskacek |
| 06.09.2007, 22:54.48 | |
RE: Jak naladit digiTak už jsem tady,ale vidím,že žádný pokrok ani zázrak se nekonal,co jsem ti psal nahoře,to by asi bylo nejlepší"když to neumíš,buď se to nauč,nebo si zavolej někoho kdo to umí",ale rád bych ti opravdu pomohl,odkud jsi,pokud nejsi sat.kutil a nejvíce tě zajímají programy z televize,zpočítej si kolik času ze svého života jsi pro toto už spotřeboval,kdybys tento čas věnoval profesi ,které rozumíš,vydělal bys tolik peněz,že bys mohl pozvat odborníka a dívat se za oknem z tepla domova s flaškou Whisky v ruce,jak mu to jde a jak mu prší za krk. |
![]() pierrepetr |
| 11.09.2007, 11:09.14 | |
Jak naladit ..... - pre =filhaus= -aMilí kolegovia:už sa nemôžem prizerať, ako neviete chudákovi filhausovi poradiť tak triviálnu vec. On píše, že má naladenú Astru 23,5°E. Ak je to tak, a niektorú TV stanicu z tejto družce pozerá, odporúčam mu postup, ktorým som si ja, ako začínajúci amatér pred pár rokmi sám poradil pri nastavení jednotlivých satelitov:Najprv si musí urobiť prehľad "satelitního neba" a spísať aspoň 10 hlavných (podstatných)družíc v poradí, ako nasledujú z východu na západ, t.j. zľava doprava, z pohľadu spoza paraboly. Sú to: britská Astra 2 na 28,2°E - SK/CZ Astra3 na 23,5°E - nemecká Astra 1 na 19,2E - balkánsky EutelsatW2 na 16°E - Hotbird na 13°E - Sirius na 5°E - Thor na 0,8°W - Amos na 4°W - Telstar 12 na 15°W a posledný španielský Hispasat na 30°W. Toto sú najčastejšie sledované družice. Sú samozrejme aj ďalšie - mimo tento interval, no na uvedených možno naladiť cca 2800 TV staníc, čo bohate stačí. Tiež odporúčam vopred si stiahnuť z tejto www. stránky prehľad digitálnych TV programov, podľa jednotlivých družíc, vrátane transpondérov, potrebných pri nastavovaní. Postup je jednoduchý - predpokladáme, že Astru 3 má filhaus správne nastavenú (ako napísal). Cez menu prijímača zvolím niektorý z transpondérov nekódovaného programu najbližšieho satelitu na západ, t.j. napr. 10818 V 22000, na ktorom vysiela nekódovaná TV Valencia. Až po tomto nastavení transpondéru začnem p o m a l y otáčať parabolou doprava - t.j. na západ.Jemne doladím uvedenú Tv stanicu a až teraz začnem jemne sklápať tanier (elevácia),až na hraničnú hodnotu. Treba si uvedomiť, že čím viac na západ je družica, tým je tanier viac naklonený dole - k horizontu. Ide však o veľmi jemné nakláňania, preto opatrne a postupne od satelitu k západnejšiemu satelitu sa tanier vždy trochu sklopí. Takto naladím vždy ďalší a ďalší satelit. Odporúčam vyberať vždy transpondéry nekódovaných staníc - čo zistím z Prehľadu uverejneného hoci aj na tejto stránke. Postupne sa takto dopracujem ku všetkým satelitom. Tu by som chcel filhausa informovať, že ak by si kúpil k parabole motor a poriadne si nastavil jednu družicu (prostrednú zo sledovaného rozsahu), nemusí sa starať o eleváciu, motor sám naklápa parabolu ku horizontu a opačne, potom už stačí len zafixovať pozície vybratých satelitov. Len ešte info pre filhausa, aby nebol z vytúženej CI*I Tv sklamaný - obraz je nekvalitný, často vytrháva štvorčeky obrazu, vysielanie nemá TXT... No zúfalcom a majiteľom malých uhlopriečok to možno postačí. Veľa zdaru, filhaus ! |
![]() salam |