Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU duo a co dál

Tak jsem se dnes stal majitelem pro mě první linuxové mašinky VU+duo,tak mě nekamentujte,když pro vás už odborníky,budou mé otázky znít blbě.Za prvé,VTI nebo PLI?
Má VU blocker?Díky že mě nebijete a poradíte,žádný učený z nebe nespadl.

VU+duo,VU+duo2

modrej
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

odpov

No jo, mě to nijak zvlášť netrápí, protože mám několik desítek funkčních image snad všech teamů(zálohovaných), takže když už něco, tak je to otázka 4-5 minut to obnovit. Co s ním dělám jsem popisoval už výše. Prostě mít tenhle stroj a nezkoušet , neexperimentovat by asi nikdo neodolal. Jen se snažím si to vždy přizpůsobit k mojí logice( viz případ nelogického mapování šipek na kříži) Chybí mi nějaký přepínač režimů(BLB,NORMÁL,EXPERT..) :))) Babě by třeba stačilo ZAP/VYP a přepínat programy. Ona není štonc NIC jiného využít. Jí by to asi stačilo.Takhle když by náhodou stiskla nějaké tlačítko, tak ji vyskočí nějaký blábol a neví.Její neschopnost byste museli vidět!Stejné je to u PC.Ona na něm dělá skoro denně už od doby Dosu a T602(zelené textové) a ona dodnes neví, že se dvojklikem na ikonu otevře dokument, ona neumí přetáhnout fotku do počítače z SD karty atd.20 let práce s PC ,dva roky chodila ve škole na placený kurz :fuming: :fuming:
Takže na druhé VU jen pro ni nejsou love, a když ho chci využívat i já, tak řešení není, než ?????
To, že někomu zrovna něco funguje a druhému zase to samé nikoliv, je zcela běžná záležitost, jsou toho plná fóra.Jde jen o zkušenosti uživatele, zda si dokáže poradit..

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

jerry

Skus pohladat myslim ze je nejaky plugin na premstavenie tych sipiek.Nikdy ma to netrapilo tak som to neskumal,ale debata okolo toho uz bola myslim aj na ABF.Pre mna to nie je problem,lebo podobne to funguje aj niektorych TV prijimacoch.Je to otazka zvyku 2-3 dni.Ale ako pises "mas problem". R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@jerry00

Všetci, ktorí sme prešli na linuxové prístroje, sme začínali väčšinou samoštúdiom. Na rozchodenie prvej mi stačili informácie tu na parabole a čo som nenašiel tu, je na iných českých, slovenských, nemeckých a tureckých fórach v obrovskom množstve. Tiež sa mi zo začiatku nekoľkokrát zazelenalo, hlavne keď som skúšal rôzne image a pridal som do neho plugin, ktorý sa nemal rád s niektorým, ktorý bol v ňom už zakomponovaný. Nakoniec som zostal u Newnigma2 a plne mi vyhovuje.
Čo sa týka zmeny režimu ovládania "šípok na kríži", v systémových nástrojoch je predsa - Keymap Selektor, tu sa dajú nastaviť tri možnosti. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

to liquere

Diky za zajem, v přijímači nemám zatím nic, jen jsem ho vybalil a zapojil. Mám to na dva motory /fuba85 a triax 100 na MBC/, všechno funguje, spojení s int. mám taky přes lan a to je vše. Mám z anglie Humax v dvb-t2/HDR-foxT2, u něho jsem se něco naučil, ale tam byl pěkně zpracovaný postup u blackholu ve wikipedii. Tady když něco hledám na forech, tak mě to hodí na 10 dalších odkazů a za chvíli se v tom ztrácím. Pochopil jsem, že musím začít od piky. English is no problem, deutch je problém. Nevím, jestli jsem ultimo nepkoupil nějaké "okleštěné"/nazev experimental/, měl mít myslím přednastavený vti image v menu a nic jsem nenašel. Ještě jednou dik za zajem...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

tukan

No pokial tam mas VTI tak pri starte by sa mala ukazat taka cierna cica.Ked ti uz funguje motor a net ostatne zmaknes v pohode,treba trochu citat.Davam ti odkaz na VTI kde mas aj v anglictine(dole) je tam aj wiki ked ti pomoze,zaregistruj sa tam.
http://www.vuplus-support.org/wbb2/index.php

Inak toho softu je plno, az budes mat zaujem su tu, aj na ABF ludia co helfnu bez problemov... R^

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

tukan

uz jsem to napsal vyse, koupis pristroj u ferdy a mas problem, zadne vti neni v prijimaci predistalovane to dela prave ten ferda, ktery si mysli ze tim to pro nej skoncilo

rj45
Registrace: 6/2007

RE: VU duo a co dál

Tak ako pise rj45 origo img nie je VTI,ale ty vies kde si kupoval.
Ten ferda je nejaky velkoobchod? :)))

liquere
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra