![]() |
|
DiSEq 2x . 2 a 4 vstupyDobrý den . Koupil jsem monoblok na Astry a chtěl bych ještě k tomu na druhou sat . antenu chytat HotBird . Kabel ze střechy mám ale pouze jeden . DiSEqy mám dva . První na dva satelity a druhý na 4 . Myslel jsem zapojit monoblok jako jeden sat a druhý normálně . Je to možné a bude to fungovat ??? Nebo prosím poraďte jak se dívat na víc satelitů bez použití motoru . Předem děkuji všem za rozumné odpovědi . araukana |
araukana
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RE: DiSEq 2x . 2 a 4 vstupyVem 2 paraboly, 4 x LNB a jeden diseq 4/1 a jeden kabel a zapoj to takhle:První parabolu natoč směren a Astru 23,5 a namontuj na ní 2 LNB Takto: jedno LNB na A23,5 a druhý našilhej na A28,2, nebo obráceně: Druhou parabolu natoč na HotBird a namontuj na ni 2x LNB takto: jedno LND na HotBird a druhý našilhej na A19,2, nebo obráceně. Výstupy ze všech 4 LNB našroubuj do vstupů diseq 4/1 do konektorů označených 1,2,3,4, nebo A,B,C,D. Na výstup z Diseq 4/1 napoj koax a druhej konec strč do satelitu. Označ si LNB čísly podle čísel na konektorech Dseq 4/1 (1,2,3,4) a někam si to poznamenej. Na přijimači ZVOL: Nastavení, hledání satelitů, nastavení satelitu, 4 satelity přes Diseq. Menu se mohou podle přijimače lišit. Dej uložit a mělo by Ti vyskočit menu, kde přiřadíš k posicím 1=4 satelity podle čísel, který jsi si poznamenal při montáži Zkontroluj podle Internetu, např Lyngsat.com, jestli máš v satelitu aktuální frekvence transponderů, Případně je oprav. Na všech 4 družicích byly v poslední době změny, takže výrobní nastavení obvykle nebývá aktuální. Nalaď a ulož Dívej. Za chvíli se tady možná objeví další moudré rady, že by to šlo udělat i jinak, tak tenhle můj příspěvek ber jako jednu z možných variant Hodně zdaru. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: DiSEq 2x . 2 a 4 vstupyNeviem čo myslíš tým: "zapojit monoblok jako jeden sat a druhý normálně"... Ak máš monoblok na Astry, v ňom máš už jeden DiSEqC prepínač, a ak chceš pridať ešte HotBird, potrebuješ napríklad prepínač Centauri DiSEqC S21PCNopt-W1. ;) Cez vstup 1 zapojíš monoblok - A,B a cez vstup 2 singl - C.DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: DiSEq 2x . 2 a 4 vstupyManeto to má zmáklý, mrkni se na jeho galerii. Ale musel bys dokoupit ten přepínač a Tvůj přijimač to musí podporovat. S DiseqC 4/1 je to nejjednodušší a maká to skoro na všem.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
MorousR^ dobré rady,zrovna se mi hodí ;)2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
![]() |