Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

k24.cz neunání reklamace

V tomto internetovém obchodě mi neuznali reklamaci jen proto že jsem si změnil v originálním firmware úvodní obrazovku. Přitom jsem to změnil a přijímač dva měsíce fungoval, až jednou ráno přestali jít vstupy a výstupy jen SCART zůstal funkční. Prostě se obchod a jejich Polský servis brání nákladům na reklamaci.

Lapid
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: k24.cz neunání reklamace

Tak nakupuj u serioznich prodejcu s vlastnim servisem a ne tam, kde je nejlevneji.
Jinak pro reseni tveho problemu jsou z nasich dani placene organy jako napr. ČOI, tak se obrat na ni a ne na verejne forum.
Nebo chces politovat ?

J a
Registrace: 7/2005

Jaký typ?

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Ariva :laughing:

Vu+ Solo 4K, Dreambox DM7020HD, Philips 65PUS7600

Sanzi
Registrace: 9/2009

Někde jsem četl (zrovna ariva)pokud cokoliv změníš a reklamuješ máš smůlu ;P

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Litovat nechci

Je to přijímač Ariva 202E, nestojím o politování ale nevím jestli se orgány placené z našich daní budou s tímto problémem za 2000Kč zabývat. Vyzkouším to a uvidím. Jinak jedině asi soud a zdlouhavé tahanice.

Lapid

Kdyz neco reklamuji, zasadne tam vratim originalni firmware. Pouceni pro priste.

ladik12
Registrace: 3/2006

Nešel nahrát

Kdyby mě tam šel nahrát firmware s originální vstupní obrazovkou tak jsem to přehrál, ale nešlo do toho nic dostat a šla jen SCARTka

Lapid

Kazdy, kdo se pousti do uprav firmware, pokud neni oficialni, by mel predem znat navratove cesty. Nebo pozadat nekoho pred odeslanim k reklamaci o pomoc. A ta cesta (treba pres RS232) tam urcite byla, jinak by k24.cz nevedela o zmenenem logu... Samozrejme jim to reklamu dobrou nedela, no pouceni pro priste.

wenk

Je v navodu psano jak udelat to, co jsi udelal ? Tak jsi postupoval v souladu s navodem. Je v navodu psano, ze to nesmis udelat ? Neni ? Tak jsi navod neporusil.

ČOI se tim musi zabyvat. Bez ohledu na cenu, otazkou s jakym vysledkem.

Holt lacine....

J a
Registrace: 7/2005

@Lapid - pokud ti zadnym zpusobem neslo nic nic nahrat, tak alespon informuj forum, odkud jsi to stahl. Uz jsem videl hodne kouslych pristroju, kde nesel nahrat W, treba pres USB a pres COM uz upravy byly mozne. Ariva neni tak stary stroj.

wenk

RE: wenk

Jasně že jsem vyzkoušel nahrát firmware přes USB i RS232 a i přes LAN ale žádný z těchto vstupů nešel, přestal jít i vystup HDMI jen ten SCART šel. Uvítací obrazovku uviděli při spuštění přijímače.

Lapid

Možná přepětí

Tak jsem přemýšlel co přístroj poškodilo a možná to bylo přepětí, V noci byla bouřka a odešel mi i modem.

Lapid

Hoď to do popelnice,po bouřce asi nebude brán na reklamaci "zřetel"...... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

po bouřce

Zase si myslím že když to rozebrali tak kdyby to bylo po bouřce museli by to zjistit a neoháněli by se neoficiálním firmware. Napsali mi že neoficiální firmware poškodil přijímač a opraví ho za 800Kč.

Lapid

ad1) resi postup prodejce - neuznani reklamace, to nema s tim, zda jde o Arivu ci Dream nic spolecneho. V ramci prodeje mely byt predany zarucni podminky, ze kterych by melo byt jasne, kdy je zaruka neplatna.
ad2) pokud by problem byl zpusoben prepetim v siti, na zaruku by to asi neslo, to je vnejsi vliv, za ktery vyrobce/prodejce nenese zodpovednost
ad3) pokud nesouhlasis s vyjadrenim prodejce a domnivas se, ze jde o opravnenou zaruku, postupuj dle Obcanskeho zak., resp v souladu se domahej prava (vyjadreni experta ze seznamu - je narok na uhradu, pokud je reklamace opravnena, soud...) COI je jen kontrolni organ, pomoci muze, ale soud je jistota.

Bloud
Registrace: 2/2006

to Lapid

S tím logem jsi jim to trošku "usnadnil".... Rv

Tak,jako tak,hoď ji do popelnice a kup si další Arivu. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamil_k4

Asi jo koupím místo 202 levnější 102 a bude to ;)

Lapid

@Lapid: a proc proste nejdes nejjednodussi cestou ? pojisteni domacnosti a bourka ;)

T90 (30W-19.2E) + T90 (23.5E-75E), 21x Inverto Black Ultra Twin, 2x Inverto Black Ultra Quad, Octagon HD918 + DM800SE + VU Solo2 + TBS5925

afkcz
Registrace: 8/2008

@Lapid

Přehráním neoficialního firmware porušujsš záruční podmínky.A ferguson má hodně reklamací na arišroty,tak se dá říct,že když tam máš neofisoft,reklamace zpoplatnil!

Prosat
Registrace: 8/2005

Prosat

Já tam ale dal oficiální firmware a jen jsem v něm změnil úvodní obrazovku.

Lapid

ČOI ti nepomůže. Oni nemohou zasahovat do rozhodnutí reklamace. Oni jen mohou zkontrovat, jestli všechny strany dodrželi zákony. S poté třeba udělit pokutu. Nemohou ale měnit rozhodnutí prodejce o reklamaci a ani ho nemohou k tomu donutit. To může jen soud.

andel666
Registrace: 2/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra