![]() |
|
Nováček na satellite :)Jsem laik.Mám novou parabolu (dle rady zdejšího bob,r). Přijímač TechniStar SIR a kartu skylink. Vše pracuje dobře kromě: 1) Playboy HD CZ mi šel jen pár hodin (a taky se nahrál) 2) Nahrávku nelze přehrát na kompu, jiné lze (jako BBC HD) 3) Nova HD také nelze přehrát na kompu Než zaregistruji kartu, rád bych věděl, co vlastně mohu a nemohu nahrávat. |
Lanny
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 12 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
@juzektak poslouchej...psal jsem jasně,že to tu na parabole někdo kdysi psal-těch 5min a otestované to nemám ani to testovat nebudu,protože nepotřebuju nahrávky upravovat na pc,mě stačí je po shlédnutí smazat :)....,nicméně proč by to nemohla být pravda?.A dokupovat modul je pořád lepší než kupovat nový linuxový stroj,když už SIR má,ne? |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
@LannyAkorát nahrávka s modulem není kódovaná-modul je taky skylink ready.Nebo si pořiď přímo modul technisat http://www.omko.cz/technisat-technicrypt-irdeto-ci-plus/ ,píšou tam to samé,akorát u Smita už to napsáno není,ale zato je to otestované. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
@allDěkuji všem za rady. Pro mne opravdu není problém si koupit Linux teď - to není o penězích. A máte pravdu, měl jsem sem přijít dřív.Jdu skouknout ty linux-boxy. GN |
Lanny
![]() |
|
RE: Nováček na satellite :)Harnadek ja se jen usmal nad tim komfortem odpocitavani konce jednoho poradu o 5 min atd. :laughing: proste komfort jedna basen :laughing:Lanny: Kup si klidne modul ja jen zhodnotil koupe srota a ktomu dalsi investice , ktera by pokryla mnohem neco lepsiho ikdyz bez nalepky skylink ready(sroty). Jasne na druhou stranu je smutne, kdyz clovek nemuze spolehat na odbornou firmu a musi vse proverit, prostudovat, shanet informace a pod. Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
RE: Nováček na satellite :)a jsme opět u toho koupím krám v e-shopu nebo hypermarketu mezi bramborama, protože je levnější...celý den ladím a vrtám a zkouším no přece nedám 2-3 kila navíc té vyžírce technikovi, ...proč platit komfort přidanou hodnotu, že vždyť on by mě jen posadil do křesla a s ovladačem v ruce vysvětlil vo co go...sorry není to osobní jen z praxe..zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
gunterMám stejnou praxi, a proto taky vím že spousta radoby montážničků prodá to na čem mná nejvíc. A když mu něco nejde maže sem pro záchranu a klienta oblbuje. Ona dnes marže na sat je dnes na kafe a každý musí vědět, že právě ten servis bude něco stát ale musí být výborný.Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý
|
juzek
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 2 651 |
![]() |
|
@lannytu sa dozvieš všetkohttp://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31646-Technisat-Technistar-S2-nebo-Technistar-SIR neviem síce načo potrebuješ prehrávať v PC, strih máš predsa priamo v STB. Samozrejme že je možné nahrávky prehrávať aj PC, dočítaš sa v linku Ak by si chcel predsa len dvojtuner s možnosťou prehrávať v PC tak tu: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/27716-TechniSat-Digit-ISIO-S1-zkusenosti |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
@duggy @gunterJá jsem právě nekoupil v e-shopu, ale u odborníků. Celé to stálo 10 litrů (kabely už tam byly a stožár také). Za radu a montáž z toho bylo 2500 - nemyslím, že jsem skrblil.@gunter: To byl jeden z článků. které jsem četl, ale prej je placenej, jak tu někdo poznamenal. Co se mne týká, už jsem Vás otravoval dost dlouho a toto vlákno opouštím. Díky moc. |
Lanny
![]() |
|
RE: Nováček na satellite :)Těch Technisat Technistar SIR přijímačů bude asi víc verzí (aspoň FW), nebo co. V recenzi píšou, a spousta lidí tvrdí, že z interní čtečky karet nahrávají šifrovaně, a že s modulem CAM všechno jede perfektně, a navíc nahrávají nešifrovaně.Noo, moje osobní zkušenost je ale taková, že Technisat Technistar SIR nahrává i z interní čtečky nešifrovaně, takže záznamy z minula jdou přehrát i po výměně klíčů případně po vyjmutí karty a rovněž otvírat na PC, a to u všech programů Skylink, včetně HDček. Abych se přiznal, tak tuto vlastnost přijímače jsem objevil až poté, kdy jsem začal experimentovat s CAM moduly (v důvěře v recenze jsem bez ověřování předpokládal, že přijímač nahrává šifrovaně :) ). Ověřoval jsem tedy SMIT Irdeto i Technicrypt Irdeto, a závěr zní, že: - Celkově příjemnější je Technicrypt, který po vypnutí hlášek funguje rychle a bez otravování, (...ALE - viz dole) - Trochu otravnější je s hláškami ten SMIT, a též je trochu pomalejší, ale jinak srovnatelný s Technicryptem (bohužel to samé ALE - viz níže) ALE: V případě použití kteréhokoli z uvedených modulů CAM (testováno součinnosti s ICE kartou) je s přijímačem TOTÁLNÍ problém při -ručním- nahrávání, a sice: - při stisknutí tlačítka REC naskočí chybová hláška o nevložení karty, která už nezmizí až do konce nahrávání. Velmi nepříjemné, když se chce člověk na program dívat během nahrávání, - při využití Timeshift tentýž problém (hláška nezmizí až do přepnutí na jiný program (tj. ukončení nahrávání), takže to vlastně celý Timeshift úplně pohřbí... Takže jsem kartu zas vrátil do čtečky a považuji záležitost pro tento okamžik za uzavřenou k plné spokojenosti majitelů. Otázkou zůstává, kolik a jakých možností má do budoucna provider nad kontrolou stávající funkce nahrávání, případně co to udělá po případné aktualizaci FW... :lookaround: |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
@LouskacekDěkuji za podtobnou zprávu.Můj Technisat Technistar SIR definitivně nahrává některé programy šifrovaně. Na radu na zdejším foru jsem tedy koupil SMIT -. abych mohl nahrávat nešifrovamě. Máte pravdu: Objevují se hlášky tam kde se před tím neobjevovaly a zůstávají na obrazovce. Timeshift jsem jesště nezkoušel, ale Nove HD nyní přehrává na Macu a před CA to nešlo. Krom toho se mi zdá, že některé programy, které běží z interní čtečky neběží s CA modulem. |
Lanny
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |