Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD Přijímač Skylink ready pro rodiče

Čau,rozhoduji se mezi přijímači Skylink ready pro rodiče:GoSat GS 7055HDi,Technisat Technistar SIR nebo OptiboX Zebra.Jedná se o co nejjednoduší ovládání,rodiče nic nahrávat nebudou,jde pouze o sledování vysílání.Tv mají Sharp LCD 82cm.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD Přijímač Skylink ready pro rodiče

Technisat je dobrá volba R^

miku
Registrace: 10/2007

Stará zebra tuším ještě Fastscan neumí, zatím myslím jen ta mini verze. Na ten gosat bych zapomněl, kdybych měl kupovat zítra, tak ten Technisat.

Něco mi říká, že tuto funkci využijí nejčastěji..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

mrkni se asi o 3 dny zpatky.ptal jsem se na to same a mel jsem i podobne favority. Hlavni favorit byl take technisat,ale ma problemy s fastscanem - reseni je,ale trosku krkolomne, tak asi favoritem pro me bude zebra mini.Pro me je dulezitej ten fastscan abych nemusel pri kazde zmene jezdit a ladit znovu(mam to k nim 1.400 km) ;)

dungis
Registrace: 11/2004

Jaký je ten konkrétní problém?
https://www.parabola.cz/clanky/4618/technisat-technistar-sir-kvalitni-hd-satelitni-irdeto-prijimac/

Tomik535

@Tomik535

ZebraMini je podle nové specifikace SkyLink a je levnější

https://www.parabola.cz/clanky/4717/optibox-zebra-mini-irdeto-prijimac-skylink-s-funkci-fastscan/

RAFI007
Registrace: 1/2006

Vždyť píšu, že fast zatím umí jen ta mini a na to, že je levnější jsem taky přišel sám...si to představ :bigeyes:

Tomik535

O tom SIRu psali na TVFreak foru nejake problemy s FastScanem - udajne rozhazuje programy, ale z vlastni zkusenosti to nemam.Proto se take pidim kde se da - jelikoz to chci take pro starsi rodice a tak bych potreboval aby se nemuseli o nic starat.budu take rad za vsechny postrehy.

dungis
Registrace: 11/2004

když pro rodiče, tak pro rodiče a se vším všudy, mají na to právo i emoce s tím související
@ jakýkoliv přístroj HDBOX nebo jeho clony (osobně Ti pomohu)
NE skxlink ready-ani náhodou (vývojáři plugin jsou lepší než imaginární laboratoře skxlink)a kartičku vždy T-Mobile a máš pokoj od =podvodných vlastně také nespecifických poplatků těto zatracené firmy, která v česku vlastě neexistuje FUJ Comminng Home!!!) (Falco už není ( tears
Rozumíš tomu?

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

@Babui

No super - tazatel se snaží vybrat jednoduchý příjimač pro rodiče a ty přijdeš s HDboxem. Nevím jak máš staré rodiče, ale já bych svým asi HDbox nedal - neuměli by ho ovládat. Předpokládám, že příspěvky výše směřují k témuž - proto asi ten požadovaný Fastscan.
A tvoje druhá nabídka - karta T-mobile - to je podle mého také poněkud krátkozraké - zkusil ses podívat na příjmové parametry - nepřipomínají ti něco, třeba Skylink :-))) Jak dlouho asi bude bez poplatků? Myslíš, že Skylink bude zvýhodňovat konkurenci, aby mu zákazníci utíkali k T-mobilu?

vahač
Registrace: 6/2009

@vahač

díky za rychlou reakci (ani náhodou)
-linux není ZLO nebo něco neovladatelného ba naopak (stačí nastavit MCAS)- dal jsem své slovo, že mu pomohu
-osobně jsem hovořil s T.Mobilem (nechci zde veřejně kvůli SkylinkuFUJ), ale oni opravdu na CALL centru poplatky dávno nepotřebují! Rozumíš v klidu?

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui

Já jsem nepsal, že je Linux zlo, ale nejsem zatím se mu vyhýbám i sám pro svou domácnost a v žádném případě si nemyslím, že je vhodný pro seniory.
A pokud jde o T-mobile tak sice nevím, co potřebuje nebo nepotřebuje on sám, ale programy pro "svou" satelitní TV bere od Skylinku a ten to bude chtít zaplatit - myslíš, že to pak bude T-mobile platit jako charitu za své zákazníky?
Jinak jsem v klidu - nechodím se sem hádat ale diskutovat, a pokud mně někdo nenapadá, nebudu ani já jeho. Pokud něco z toho co jsem psal znělo konfrontačně, tak se omlouvám.

vahač

@vahač

výborně
-vítám Tě do seriózní diskuse
-zmíněný přístroj nebo přístroje (nechci dělat někomu reklamu)
jsou ovladatelně SUPR i pro Tvé rodiče (kanál, zvuk) nic nepotřebují
T- Mobi.. koupíš (hledej za 1195,- Kč s DPH se všemi HDčky a máš pokoj od Glisnxka
Věř mi
anglicky?
To byla hezká píseň Pet Shop Boys)

Babui

No samozřejmě je to věc názoru - ty máš pravděpodobně osobní zkušenost, já vycházím pouze z toho co jsem si z různých zdrojů o linuxových přijímačích nastudoval (časopisy, weby, diskuse atd.). Ale neumím si představit jak by senior nastavoval všechny ty pluginy atd. Momentálně bych si to nekoupil ani sám pro sebe (a to si myslím, že nejsem úplný trotl - kdysi jsem i programoval).
Pokud jde o ten T-mobile - myslím, že až čas ukáže - Skylink taky kdysi prodával karty "bez poplatků na věčné časy" ... A na rozdíl od TM měl vlastní infrastrukturu - TM kupuje programy právě od Skylinku.
Ver mi - znám od Elánu :-)
Sorry, ale budu končit - píšu z mobilu a to není moc pohodlné. Měj se a dík za diskusi.

vahač

Ale je to pro Tvé rodiče a se vší vážností nastavíš MCAS automaticky (je to i na stránkách prodejce HDBOXU) a to je vše, co pro ně uděláš, ať je reset nebo výpadek, pořád funguje automatika a víš, že kartička pojede i bez reklamované ALIBISTICKY PROFANOVANÉ, ZA Poslední léta z údajných laboratořích certifikovaných strojů, ze kterých se mi chce zvracet FUJ
Nevěř čemu co si přečteš hlavně z časopisu Slylxnku, který teď čtenáři, kteří to nechtěli zaplatí ser. poplatkem jak tomu nazývají, uvádějí zavádějící info o strojí které nemají certifikaci.... BLA BLA BLA jak úžasné, když tyto stroje vznikly před podvodem skylinxu na občany

Babui

:-) ne určitě jsem neměl na mysli Skylink plátek. Mám doma 3 přijímače a žádný není "ready" a ani bych takový nechtěl.

vahač

dobře a správně
ty přijímače se dají ošetřit, tak aby ICE fungovala nebo i Irdeto od Tmobi... není problém...reakce na Tvé stroje

a pro Tvé rodiče to nejlepší...

Babui

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra