Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nekalé praktiky Freesat

Před dvěma lety jsem instaloval paní, asi 80 let,cslink,před třemi měsíci udělala výměnu,potud vše OK,koncem listopadu ji telefonicky zmasírovali z freesatu na nabídku,28.11 přijel montážník,dal ji humaxe ,kartu,novou parabolu,zapojil a zprovoznil,vzal si 500kč bez papíru a bude platit asi 299kč měsíčně,stále OK,sepsal smlouvu,odvezl parabolu,LNB,Přijímač+kartu výměna na kterou ji strhávájí sipem multi,tato starší paní se dívala asi týden,než si pustila DVD přes scart,zpět na HDMi sat už se nedostala,volala několikrát montážníka na pomoc,za týden nebyl schopen dorazit.Včera večer o půl osmé mě volala,že chce zpátky ke Skylinku,že s nima končí a brečela do telefonu,že si takové služby nepředstavovala.Dnes bude volat na freesat,že končí.Co jí čeká,pokuta za předčasné ukončení Freesat,platba za demontáž,nákup sat.zařízení +karta+montáž skylink,blokace výměny,aby na to technik nečuměl,zrušení platby multi přes sipo.Před měsícem ji zemřel manžel,vánoce na krku.Ještě jsem na něco zapomněl?Má někdo lepší řešení,od freesatu chce na 100% pryč?

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nekalé praktiky Freesat

můj příběh je obdobný,
v dubnu 2004 jsem namontoval starší paní (okolo 70 let) komplet s Technisatem Digit MF4-Se a roční kartou cslink. Bylo na ni docela dost peněz a tak jsme zvolili roční kartu, s tím, že si doplatí na neomezenou. Dával jsem jí tenkrát Inverto monoblok (jelikož paní má dceru vdanou v Německu a několikrát ročně je zde na návštěvě, tak aby věděla co se děje v Dojčlandu). Kartu jsme dobili po roce, byla ráda, že to přes kupony vyšlo o nějakou stovku levněji. Vše bylo v pořádku ale najednou se ozvala koncem září, že jí hraje špatně TV. Říkám kouknu na to a dále je to skoro stejný příběh. Parabola teda zůstala původní, monoblok Twin ukradený, místo něj ten šunt Sharp co dává DiGi (použitý). Neomezená cslink karta pryč.
Cena 500,- bez papíru, 200,-konvertor, 250 doprava. Smlouva na nabídku za 199,-/měs.
Příčinou výpadků byly nedotažené konektory u LNB.
Při telefonátu "technikovi" lhal že k opětovnému výjezdu musí mít svolení centrály UPC a podobné nesmysly věšel babi na nos. Samozřejmě při prověření jména na centrále UPC mi řekli, že to není certifikovaný montážník, ale je možné že ho má nasmlouvaného nějaká "jejich" firma.
Takže...co dodat

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

No dodat lze to že v roce 2004 žádný CSlink-Gital ještě neexistoval, takže... :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

drobeček

njn překlep..2009

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Takže je to vlastně úplně normální montér, který nemá s UPC naprosto nic společného a chtěl si jenom vydělat. Navíc by to nepochybně udělal i opačně, tj. kdyby měl dotyčný freeSAT, tak jim vnutí Skylink/CS Link a ukradne přitom co se dá :lookaround:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

a ešte

niektorí inkasovali 70€ za kus plastu, čo strkali do emuSTB
alebo vymenili singel za twin a vyúčtovali držiak, parabolu a ostatný matroš

mmc

Absolutne sprostý nadpis

Preboha a čo s tým ma Freesat? :bigeyes:

Milan C
Registrace: 4/2006

V tomto prípade nejspíš nič, ale je potreba si kopnúť.. :((

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

RE: Nekalé praktiky Freesat pro satmana1

Nikdo netvrdí, že freesat neodpojí starý Cryptoworks, ale narozdíl od Skylinku nezavádí SP. Já jsem s Freesatem velmi spokojen a už dlouho. :laughing:

viking
Registrace: 9/2005

@viking a těch 500 ročně to je co? Kolik tříd jsi dělal matematiku?

Tomik535

Reklama na strankach Freesat teraz 0€ mesacne.
Pod tym malymi pismenami: freeSAT karta 0,00 €

Uplatňuje sa jednorázový aktivačný poplatok 20 € a ročný administratívny poplatok 20 €. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Nj, ale nejmenuje se to serpo! ;)

Tomik535

Mam stejny pripad. Navic parabola namirena do stromu, takze pri kazdem horsim pocasi vypadky prijmu. Technik nedostupny. Zarizeni (krom prijimace) ukradene. Platili pry 400 bez papiru. Take zakaznici byvaleho CSlinku. Asi se ta databaze zakazniku jiz drive nejakymi Klickami dostala do jinych rukou

J a
Registrace: 7/2005

musím opakovat

pro některé,kteří asi špatně čtou,co je nekalého?,že ji sebrali parabolu,kartu i přijímač,dnes jsem byl u paní znovu a opakovala,že ještě řekl,"ještě tu kartu",jinak o kšeft jsem nepřišel,už jsem jednou dostal zaplaceno a vypadá to ,že znovu,protože chce vše nové a znovu,dala výpověď po 16ti dnech,pokuta 1778kč,koukala týden,jistě nikoho nemusí zajímat,jestli ty kšefty dohazuje freesat nějakým zlodějům,oni jim dělají ostudu,mají jejich vizitky,to si mají hlídat,jinak nebudeme plivat na nějaké pány,ale na freesat

pierrepetr

musim opakovat...

že podmienky su jasne uvedene v zmluve. Mám ju pred "sebou" čo sa stane keď....ale to je v zmluve hádam nie?...musim opakovat, že si niekto neprečíta zmluvu a potom vyplakáva že mu zobrali prijimač, parabolu a pod.

Milan C

Milan C

nikde ve smlouvě není,že ji mají sebrat stávající zařízení pro příjem,ty popleto :laughing:

pierrepetr

ale je... :bigeyes:

Milan C

tu si to naštuduj...

http://sk.freesattv.tv/pdf/Vseobecne%20podmienky%20ucinne%20od%2022-10-2012%20%28SK%29.20.09.2012-16:05:27.pdf

ty popleto :)))

Milan C

ja mam jeden od dovercivej dochodkyne a preladovaca programov. ukradol jej za jej pritomnosti kartu, na ktorej mala este zaplateny multi balik a nechal jej len cesku kartu, ktoru jej pred nedavnom vypli, ked mu volala najkor jej sluboval, ze pride,kartu vrati, neskor nebral telefon. az potom volala mne, pomoc pomoc, dal som zablokovat kartu a z gitalky urobil vymenu. teraz sa jej ozval, ze aj serpo zaplatil a karta mu nejde. kradez za bieleho dna a pritomnosti dochodkyne /83r./.

satan

Nikde jsem tam nenašel,že si montážník vezme již namontovanou parabolu,přijímač i kartu.A takovou smlouvu bych podepsal pouze s pistolí u hlavy. Rv

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Takých zlodejikov je mnoho...dnes hoci kto montuje freesat či skylink a pod...ale čo s tým ma freesat či skylink? Hoci kto bez nejakej zmluvy s freesatom...a pritom o tom freesat ani nevie, čo sa deje u zákazníka.Keby tam niekto ukradol peniaze, aj za to by mohol freesat? Blbost!!!....Ale ja som reagoval na udajné nekalé praktiky a poukázal som na zmluvu, čo sa stane kto ju nedodrží...vsjo!!! :bigeyes:

Milan C

tak si to naštuduj

,já jsem jen poukazoval na zástupce potažmo freesat,ten se tak představil,předal vizitku freesat,co měla paní dělat víc,měla si nejprve prověřit osobu někde v rejstříku?,prostě ji to ukradl a je jedno pro zákazníka,jestli je to zaměstnanec,nebo nasmlouvaná firma,to si má freesat prověřit s kým jde do holportu,v žádné smlouvě jsem to nenašel,ty polpleto

pierrepetr

je to zlodej, popletko to je jasne.Ale stále nechápem čo s tým ma freesat...a ten nadpis je na trestné oznámenie, keď to pritiahnem za vlasy.....a okrem iného takých vizitiek si narobim za vrece...ale nechajme to už tak.Dobrú noc.

Milan C

na trestní

oznámení je ten zaměstnanec,nebo co to bylo, Freesatu

pierrepetr

Netahej sem už freeSAT, protože to co popisuješ, je zjevně selhání jednotlivce (tj. montéra) a pokud něco zcizil, tak na něho může okradený podat trestní oznámení.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

na trestní???

Na trestní oznámení je to, že si vzal prachy bez dokladu? Aha, takže pod pojmem "nekalá praktika" je to, že nás nikdo nevede za ručičku, jsem rád, že to vím...

hotovyrad
Registrace: 3/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra