Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Parabola MAXIMUM E-85 a 8x LNB

Pro inspiraci - jak jsem to vyřešil já:

http://multified.rajce.net/Parabola

yaro
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Parabola MAXIMUM E-85 a 8x LNB

Pěkné. Co na to říká uchycení hlavní lyžiny ke krku? Ty dva šroubky M5 jsou malé, to měli udělat robustnější. V tomhle místě to bude dělat pod takovou zátěží za čas neplechu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

RE: Saxon

Zatím se to tváří OK, přežilo to v pohodě jak větrné počasí (v 7-mém patře dost často fučí), tak mrazy a sníh (tato konfigurace je od 4/2012), ale máš pravdu, je to slabé místo... Jinak parabola je venku 6 let, zatím bez známek koroze.

yaro

Zbytečně založené téma

Máš to už delší dobu v Galerii......tak proč to cpeš sem...? Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamil_k4 trosku tolerancie. ;)

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

@yaro - pekná robota, pekné foto...
@Kamil_k4 - tie foto v Galérii sú fajn, ale dosť malé, v malom rozlíšení. Fotky od užívateľov umiestnené v Album-e sú už na tom o čosi lepšie.
Tie foto v tom odkaze čo tu dal @yaro sú fajn, detailné, vidno tam aj metráž na tom NORDIX-e - 041m ;)

Kvinto
Registrace: 6/2009

yaro

ta multifeed konstrukce je doma delana nebo nekde kupovana?

jinak moc dekuji za fotecky!

at se dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

alfasex

To je Inverto multiconnect.
http://www.inverto.tv/IMG/faq/MultiConnect%20system2.jpg

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

yaro

velmi slušné, prosím Tě o jaké družice se jedná? jak chodí kraje?

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

To gunter

Popis družic a komponent je v posledním obrázku na rajčeti:
28,2E-23,5E-19E-16E-13E-9E-5E-1W

Kraje - volné programy, které jsem naladil fungují bez problémů.
Také jsem se snažil naladit BBC na 28,2E, což šlo před časem na menší parabolu, ale bohužel tady jsem neuspěl.

Samo-domo jsou dělané pouze objímky pro jednotlivé držáky Emme-Esse z nerez plechu, zbytek je koupený.

Ladil jsem bez měřáků, tyhle možnosti nemám, takže tam rezervy ke zlepšení asi být mohou...

Jinak se omlouvám, že jsem to dal do diskuze, když jsem to poslal do Galerie, nějaký čas jsem se koukal, jestli to stálo za uveřejnění a vypadalo to, že ne..., tak jsem to dal sem a do G. jsem se teď bohužel nepodíval...

yaro

@ yaro

dikes za info at se daří a neva do galerky nezajde tolik lidí jak sem...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Potíže s instalací Maximum E-85

Jsem tu nováček, před pár dny jsem montoval na střechu Maximum E-85 s pokusem o nastavení 4 LNB.(1W, 13E, 19,2E a 28,2E). Sundaval jsem starou Digi parabolu abych ji vrátil a protože jsem neměl žádnej měřák, inastavoval jsem podle thoru který jsem měl už naladěný na přijímači na freesat. Podle rozkreslenejch pozic na lyžině jsem umístil 4 LNB a kupodivu se mi podle ukazatele přijímače podařilo nastavit sílu signálu a kvalitu u thoru 1W a hotbirdu 13E na víc jak 90%. O trochu míń pak astru na 19,2. Nejhůř dopadla pozice 28,2 ta ne a ne se chytit i když při zkusmém vyhledávání programů na téhle LNB jsem i tak chytil asi 20 volných programů. Thor běží naprosto bez problémů, ale u Hotbirdu a Astry1 se mi stává, že musím chvíli popřeskakovat z programu na program než se jakoby signál "chytí"... Jak se chytí, už můžu přepnout na jakýkoli program z té konkrétní družice a hned program běží a síla i kvalita signálu je okolo 80-90%. Jakmile vśak přepnu na program z jibé LNB, zas musím opakovat totéž... Jedině u pozice 1W na freesat programech vše běží skvěle a okamžité je signál i kvalita přes 90% a nemusím chvíli přepínat z kanálu na kanál, než se "chytí"... Máte s tím někdo zkušenosti??? Může to být nastavením nebo můž být chyba v Diseq přepínači??? Přijímač mám Mascom 2600 HD a přepínání mezi 4 parabolami by mu nemělo dělat potíže...

crown
Registrace: 2/2013

Je třeba postupovat chronologicky, tedy postupne odhalovat připadne problémy. Základem všeho je poradne nastavena E85, tedy měření na obou krajích lyžiny, ve tvém pripade bez DiseqC relátka.
Řešil si skew talíře? Čím to měřiš? Znacka rele?

On Air!

Saxon

Potíže s instalací Maximum E-85

Díky za reakci, skew jsem řešil podle toho, co jsem se tu na fóru doćet a pootočil jsem o cca 7 stupňů tak aby LNB namířené na thor bylo výše. (mimochodem moc díky za všechny tipy a návody, co jste sem dal, bez nich bych to alespoň takhle jak to mám rozhodně nenastavil :)))...) Použil jsem 4x LNB GI-201 Platinum X(Golden Interstar) a 4x1 DiseqC Switch od Golden Media. Největší problém mám s měřením, nastavoval jsem to jen podle ukazatele síly signálu a kvality co ukazuje Mascom 2600 když navolím v menu Antena a nastavím požadovanej satelit a DiseqC přepínač. Snad to nebude znít úsměvně, ale úroveň signálu jsem prí nastavování sledoval na mobilu, když jsem si skypem zavolal z iPadu a přenášel tak obraz z televize až na střechu :)...

crown

crown

to je tvoje věc, podle čeho to měříš. Hlavně, aby se tomu dalo věřit, abys poznal rezervu do QEF.

On Air!

Saxon

Re Saxon

Asi to moc přesné nebude, ale pro současné nastavení to stačilo... stejně nic jinýho k dispozici bohužel nemám... Spíš mě překvapil ten jev, co jsem popisoval, že při přepínání naladěných programů mezi jednotlivými satelity dochází k tomu, ze u Astry1 a Hotbirdu musím přepínat kanály až se to jakoby chytí... pak už fungují všechny naladěné programy na tom konkrétním satelitu. Než se chytí, zobrazuje se hláška o žádném signálu... po "chycení se" je úroveň signálu i kvalita dobrá, jak jsem už psal. Jedině u Thoru který je na DiseqC A je vśe OK a "chytí se" okamžitě... Trochu mi to nedává smysl a nevím, jestli to je přepínaćem nebo naladěním...

crown

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra